"Lugolov rastvor" ...?

Nije moguce da niko ne pise o lug.rastvoru.
ne znaju ljudi

japanci najduze zive jer jedu morske alge, travu, kelp koji sam i ja uzimao [tabletica ima 225 mcg joda samo], i sada sam presao na lugolov rastvor 2%, dve kapi, pa 4, pa cu da vidim, u usa se prodaje regularno

ja sam inace isprobao sve moguce vitamine, minerale, suplemente i to decenijama vec, ali eto nikako da dodjem do joda sve do sada... da li sam prevaren kao i svi da se so jodira, a nedovoljno, verovatno, ali da li je nedostatak zaista kako kazu, ne znam

The recommended daily intake of iodine is 150 mcg, NOT 150 mg. Dosing just 1 drop of Lugol's 2% provides 2.5 MG of iodine – that is 2500 mcg of ..

znaci 4 kapljice samo i one su mi mnogo, vratio sam se na dve samo na dan! 2x2500=5000 podeljeno sa 150, to je 30 i nesto PUTA vise od prepoirucene doze koju dobijamo iz soli!
Excess iodine can cause heart failure through hyperthyroid and hypothyroid states
problem sa lugolovim rastvorom je sto se ljudi predoziraju, neuki misle da trebaju da sjure celu pipetu, i onda problem sa tiroidnim hormonom - znaci broje se kapi tj. kapljice, a krece se samo sa jednom jedinom kapljicim da ne dodje do nezeljenih efekata, kao na primer:

Adverse effects of Lugol's iodine: Heart failure in a patient ...

Poslednja izmena:
na drugoj strani:
In Japan, there is currently no mandatory regulation requiring the iodization of salt due to the country's naturally high iodine intake from seaweed consumption, meaning that commercially sold table salt in Japan is generally not iodized; this is primarily governed by the Food Sanitation Law, which does not designate iodized salt as an approved food additive unless specifically permitted by the Minister of Health and Welfare based on safety evaluations considering the Japanese population's iodine levels.

dakle, nema jodirane soli u japanu, cak je zabranjena:
Because the iodized salt is not designated additive under the same Law, the import of that additive is prohibited.

i onda da se vratimo na zemlje gde se so jodira, kako da znamo da se dovoljno jodira? tako sto nemamo svi gusavost? cekamo da je dobijemo da bi shvatili da nam fali joda?

da se vratimo na link, sajt iznad

Summary​

The connection between RA and hypothyroidism goes both ways: people with either RA or hypothyroidism seem to be at an increased risk of developing the other condition.

znaci reumatoidni artritis i hipotiroidizam su povezani obostrano, imas jedno, lakse dobijes drugo, i obrnuto, a sta to znaci na mom primeru?
pa ja sada mogu lagano obucen da izadjem i sedim u garazi koja je ledena, znaci minus, ledi se, a da ne osecam drhtavicu, i reumatizanm sam izlecio vec do pola, ne bole me noge kao ranije, ne trazim kauc da se izvalim i dignem noge na visinu, zapravo mogu da stojim po ceo dan, ne trazim cak ni stolicu da odmorim noge

reumatologija mi je dijagnostikovala u donjim ekstremitetima artritis pre 5 ili vise godina, i samo su pridodali i kuk skoro, jer sam se na tu nogu poslanjao da olaksam drugoj gde sam zapatio ahilovu petu koja nije htela da me prodje do skoro, ali ne lezi vraze, do skora je patila ova druga noga, nisam znao sta cu od bolova, da dubim na glavi jos jedino?

onda sam otkrio jod, samo 2 ili 4 kapi prepodne, za mesec dana eto mene, BIJEM NOGAMA, a vi kako 'ocete, ja vise skoro pa da i ne osecam artritis, jako malo mi jos fali da ga eliminisem u potpunosti, zapravo sada mi se vraca stari problem sa kubitalnim sindromom, koji osecem u malom prstu na ruci, polovini sake, a sa nogama vise nemam problema

kako to? pa pio sam lugolov 2 ili 4 kapljice samo,ali prvo sam zapoceo sa kelp tableticama, jer sam se bojao, jer su nas naplasili da se jod ne sme... samo pazite - na kapljce, jednu ili dve tri, cetiri kada se naviknete, i ne uvece, bolje ujutro
images

Poslednja izmena:
dogurao sam do 10 kapi na dan lugolovog rastvora od 2% obicno u flasici od pola litre vode razmuti se, a koju sam pio ujutro
nekad c vitamin, selen uz multi unosim isto, ali ne istovremeno sa jodom,a potrebni su

detoksikacija obavljena, stalno sam isao u wc, i bio zedan

sada prelazim na mazanje, isto se apsorbuje preko koze... sta reci? imam veru da ce me reuma, artritis u potpunosti proci, ovih dana me samo podseca, osetim je ponegde, ali sam ohrabren da cu je u potpunosti pobediti - da ste citali iskustva drugih ljudi koji uzimaju jod shvatili biste

kazu autoimune bolesti, ali ja mislim da je neka [ili cak i vise] infekcija koja se lokalizuje, ili luta tamo - vamo... samo se ne zna uzrocnik, a jod znate svi da ubija svakakve patogene

p.s. inace, rekoh svima vec, da SAM JA koji god suplement da pomenete verovatno vec uzimao ili uzimam, ali ni sanjao nisam da cu se bakcati sa jodom, a kako je moguce da mi je do sada promakla informacija da nam svima treba, i koliko? zastrasivanjem da je opasan, i ja vam kazem, kapnite prvo samo 1 kap na ruku, pa vidite reakciju
Ono sto se moze naci na netu je sve dobro u vezi lugolovog
leci reumu, jer ubija uzocnika, koji god da je, a ne samo da ublazava simptome, a reuma, artritis da je neizleciva bolest - to prosto nije istina

ali jeste malo zaguljeno, kako kada koliko se sme...zato i prete da se ne uzima na svoju ruku, ili je rec o zaveri, kanes samo jednu kap, pa vidis, jel si alergican
kod 10 kapi mnogi otrovi se izbacuju, nije svejedno, i nije za svakoga, ali par kapi trebaju svima

imati obicnu vodu koja nije hlorisana, jer hlor smeta jodu

Poslednja izmena:
osim lugolovog rastvora [koji je i za unutrasnju i za spoljnu upotrebu], otopine [hrvatski sajtovi], solution [engleski], postoji i povidon jod koji je iskljucivo za spoljnu upotrebu, i sa njim pogledajte sta se radi, mada isto izgleda i lugolov, samo ja stavljam kapljice, i prosto ih manem prstima, i razmazem:

Jodna mreža: Evo šta ćete dobiti ako je nanesete na pete!

Femina - Metod jodne terapije osmislio je dr Kolbasenko

Terapija jodom: Metoda iz 20. stoljeća koja liječi bol u ...

POVIDON jodne mreze izgledaju ovako:
1741611414732.png
1741611427268.png

objasnjenje je da se patogeni razbiju na klastere, kao neprijateljska vojska kada se razbija na vise delova da se lakse unisti... sad, ja ne znam koliko je dobra taktika, ja samo razmazem, jer ako kapljica ostane na jednom mestu crvena boja je jaca, svrbucka, tako da je najbolje manuti je, znaci na obolelo mesto

u kom roku ta boja ili sare nestanu u tom roku jod se upije, ako je brze, znaci da nam je falio, a ako je sporije, znaci da ga vec imamo u telu - sad, i to objasnjenje je recimo od par sati do vise sati da je rok, a ja kada se ofarbam, primetio sam da prvo nestane boja u sredini, a na kraju po obodima, neka bude za 3-4 sata da je moj rok, i ja to radim sa lugolovim rastvorom, sad recimo popijem 5 kapi, a 5 do 10 mackam
POVIDON NE SME DA SE PIJE, SAMO LUGOLOV, I TO POCEV OD JEDNE JEDINE KAPI, NEKA BUDE SAMO 2 ZA POCETAK, I OPREZ, KANE SE U VODU DA SE DODATNO RASTVORI!

Poslednja izmena:

Back