Ludwig bubnjevi iz zlatnog doba rocka

Askari

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.604
I dalje se proizvode cuveni Ludwig bubnjevi iz 1969 godine. Mozda se cuvaju za neka bolja vremena. Cuveni bubnjari kao sto su Ian Paice, Ginger Baker ili John Bonham Bonzo, su nekada svirali na ovim bubnjevima. Na facebooku mozete slijediti ove cuvene bubnjeve. Samo upisite Ludwig drums i lajkujte i imat cete svjeze informacije o ovim bubnjevima.
Kad bi se vratili ovi bubnjevi u opticaju opet bi se svirao dobri, stari,
Ludwig Drums.jpg
rock.

Mislim da je to vise do bubnjara nego do seta bubnjeva.
Niko Mekbrajan iz Mejdena je samo na jednoj pesmi koristio duplu pedau jer ga je ostatak benda zamolio za to.
Nije tako brate. Ovaj set bubnjeva su imali bolji zvuk od ovih danasnjih. Mnogi cuveni bubnjari nisu mogli izvesti rolanje kao na Ludwigu. Nije do bubnjara nego do seta. Ovi Ludwigovi bubnjevi bi se znali svirati kao u vremenu cuvenih bubnjara.

Nije tako brate. Ovaj set bubnjeva su imali bolji zvuk od ovih danasnjih. Mnogi cuveni bubnjari nisu mogli izvesti rolanje kao na Ludwigu. Nije do bubnjara nego do seta. Ovi Ludwigovi bubnjevi bi se znali svirati kao u vremenu cuvenih bubnjara.

Daj mi bilo koji set bubnjeva i rezultat ce biti isti, ne umem ja to da sviram ni da drzim ritam.

Niko svira u Mejdenima jos od 80-ih, nemam pojma koji set svira.
Erik Kar je bio najbolji bubnjar kog je imala grupa KISS a dosao je 1980-e. Piter Kris koji je bio bubnjar pre njega nije bio toliko dobar i to svi znaju. Inace su koristili razlicite setove, Piter sa 1 a Erik sa 2 basa.

nemam pojma, nisam čuo za to kad sam bio klinac
Клинац је напаљен а ћале му наших година.
Како сад да му објасним да је давне 1979, када му је ћале био тинејџер, чувени Billy Сobham на концерту у Пинкију, у Земуну, одрадио соло тако што је сео на крај бине и палицама ударао по бини.
Мајстор је мајстор а алат је алат.

to sam propustio : (
ali pamtim paca, mclaughlina i coryella u pinkiju valjda iste godine
i gallaghera 1984., svirka od tri i po sata
Био на свим концертима. У том сету концерата у Пинкију, беше и Гилан са својим бендом. Можда сам нешто пропустио, давно беше?

Био на свим концертима. У том сету концерата у Пинкију, беше и Гилан са својим бендом. Можда сам нешто пропустио, давно беше?
gillan je bio u pioniru, na svirci je basista john mccoy bio potpuni cirkus i šizenje
a 1977 je u pinkiju oproštajni koncert imao time, predgrupa su bili cod iz sarajeva. tada sam završio osmi razred i nas sigurno tridesetak iz generacije smo išli na tu svirku
ubedljivo najviše puta sam bio kojekuda na svirkama yu grupe, zatim sledi paco, bio sam na 4 njegova koncerta

gillan je bio u pioniru, na svirci je basista john mccoy bio potpuni cirkus i šizenje
a 1977 je u pinkiju oproštajni koncert imao time, predgrupa su bili cod iz sarajeva. tada sam završio osmi razred i nas sigurno tridesetak iz generacije smo išli na tu svirku
ubedljivo najviše puta sam bio kojekuda na svirkama yu grupe, zatim sledi paco, bio sam na 4 njegova koncerta
Не, Пинки. Можда је други концерт био у Пиониру. Први у Пинкију, био на концерту.
Тај сам гледао у Љубљани, ваљда беше 74?
Био је и онај концерт у Сава центру, 1987 (Индекси, Тајм, Корни и ЈУ група).
И Љубљани, док сам био у ЈНА (78/79) у њихобом ШКЦ гледао сам први пут Џонија Штулића. Тада је наступао да Хоуром. Не сећам се имена бенда. Памтим да је најбољи наступ имао Јанез Бончина са Тихомиров Поп Асановићем. Страва свирка је била.
Да, ту сам слушао и Лачног Франца и Предместје.

Bravo brate, to svo vrijeme zelim da kazem. Cinele su drugacije zvucale a postojale su dvije pedale, za bass bubanj i za potskocne cinele.
Требао би знати да чинеле Лудвиг није правио. Врхунски бубњеви су у то време ишли са Zildjijan или Paiste чинелима или комбиновано.
И како су ти чинеле другачије звучале, објасни, баш ме интересује?

Требао би знати да чинеле Лудвиг није правио. Врхунски бубњеви су у то време ишли са Zildjijan или Paiste чинелима или комбиновано.
И како су ти чинеле другачије звучале, објасни, баш ме интересује?
Zato sto cinele nisu pravile buku i pokrivale zvuk dobosa i tam tam kao danas.

Zato sto cinele nisu pravile buku i pokrivale zvuk dobosa i tam tam kao danas.
Чинеле не праве буку, чак ни звук док не удариш по њима. У питању је бубњар и његова техника.
Коментаришеш нешто што мислиш да знаш па у том духу сам ти лепо објаснио, Ludwig није правио чинеле па је тиме твој коментар о бољем звуку чинела Ludwig-a ирелевантан.

Back