"ludi kamen"?

Što bi se reklo...brak, zajednički život, zajednica...
Pre par dana sin napunio 30.
I što bi se reklo, svi uslovi su tu za neki sledeći korak... posao, stan , auto...
I nije da mu zvocam, samo posmatram, ali čini mi se da nisam jedina koja je zabrinuta.
Većina poznanika i prijatelja koji imaju "decu" tog uzrasta polako ali sigurno ulaze u očajanje jer ne vide napredak ni nadu da će se nešto izdešavati.
Da li ova nova deca suviše vagaju i računaju ili je nešto drugo u pitanju ?
Da li su dovoljni sami sebi i nisu spremni da se odreknu komfora samoživosti bez tolerancije na tuđe postupke što nosi ozbiljna veza.
Pa mislim on moze i sa 45 tek da nadje zenu, realno
Sta je 30, nista, tek je poceo da zri, realno :lol:

A samo nalazite neke benigne razloge za vestacki ocaj, realno problema nema ali ga vi pravite jer tako volite sebe da jedete iznutra
Je l zdrav, je l dobar, jeste, pa sta se drndas padas u ocaj jer nema zenu sa 30 pobogu
Kad bude hteo on ce naci sta njemu odgovara, bilo to sa 30 bilo sa 50...do njega je...njegov izbor

Srećan? Zdrav? Samostalan? Ima posao?

Dovoljno! Sve što ih ispunjava srećnim i gore pomenuto je dobro. I više od dobrog.

Samo da ne skidaju osmeh s lica i ne tražim više ništa.
Sve se polako vremenom skocka.
Tako je
Ljudi ne kapiraju da je najbitnije da od dece naprave dobrog coveka, plus da je zdrav i sposoban da sebe usreci. Ako to imas, ti si svoj roditeljski posao dobro uradio i sedi mirno uzivaj
Sve ostalo dodje kad oni hoce i kako hoce.

Tako je
Ljudi ne kapiraju da je najbitnije da od dece naprave dobrog coveka, plus da je zdrav i sposoban da sebe usreci. Ako to imas, ti si svoj roditeljski posao dobro uradio i sedi mirno uzivaj
Sve ostalo dodje kad oni hoce i kako hoce.
A cekaj bre gde su ti dobri ljudi ako ih svi prave dobrim,ja ne sretoh nekog od kad je gavran pocrneo,to ne znaci da su drugi pametniji sto nemaju decu ili misle da ce ispasti bolji ljudi ako imaju svega,pa nece,sto manje mu pruzis to je bolji covek

u caskanju sa mojom radnom koleginicom iz D, rece mi da su se ona i njen decko dogovorili da ce imaju dete kada im mesecni zajednicki prihodi predju bar 6000 evra..........kaze, male im plate za da prave porodicu.To je bilo pre 12 godina................danas oboje imaju oko 5 banki , nevencani i bez dece ...........sa 8000 evra prihoda. Decu , porodicu vise ne pominju.

u caskanju sa mojom radnom koleginicom iz D, rece mi da su se ona i njen decko dogovorili da ce imaju dete kada im mesecni zajednicki prihodi predju bar 6000 evra..........kaze, male im plate za da prave porodicu.To je bilo pre 12 godina................danas oboje imaju oko 5 banki , nevencani i bez dece ...........sa 8000 evra prihoda. Decu , porodicu vise ne pominju.
nisu ih nikad ni hteli verovatno.

Deca, porodica...........su oaza u kojoj imamo idealne uslove za napredak na svim poljima. Destruktivna zapadna kapitalisticka ideologija potencira individualnost kao preduslov uspeha i zadovoljstva................ustvari, ako se malo vise razgrne, iza te filozofije stoji namera svetske elite da razdvoji svaku jedinku , da ih ucine nezavisnim jedne od drugih i da im je egzistencija vezana iskljucivo od radnog mesta...........na kome ce se jedinka dokazivati, napredovati ..............i ostvarivati profite, toliko potrebne za uspostavljanje totalne vladavine jedne dinastije nad planetom.
Naravno, "nisam normalan" jer odvracam mlade osobe od "napretka" , karijere, uspeha.................ali oni koji me osudjuju, treba da znaju da sve to sto su stvorili, nisu stvorili za sebe vec za svetskog hegemona............koji isisava ekstrat napretka ljudske civilizacije. Bez tih "uspesnih" mladih naucnika, lekara, programera, fizicara, karijerista raznih profila.................ZLO HEGEMONA KOJI JOS UVEK VLADA PLANETOM , NE BI POSTOJALO.
Da li su toga svesni te "pametne" mlade osobe..........koje su dobile stipendije za Harvard, Priston, Oksford...............?Dali su svesni da ih hegemon skoluje za svoje potrebe, za potrebe stavljanja celog covecanstva u robovske lance ?
DA LI JE MOJ PRIJATELJ, PROGRAMER, TOGA SVESTAN, KADA JE PRE 10 GODINA OTISAO U SIATL U "MICROSOFT" BILA GEJTSA, DA TAMO PRAVI PROFESIONALNU KARIJERU....................I DA LI JE ON BIO DEO TIMA PROGRAMERA KOJI SU U SVOJOJ STRUCI IMALI UCESCE U EKSPERIMENTU COVID19 ?
Naravno, nije svestan toga, jer mu um zamracuje 12 000 dolara mesecne plate koju dobija od Gejtsa, dok radi na programu najefikasnijeg sredstva za unistenje ljudske civilizacije.

Moje iskustvo je da sam rodila dete u 23 i i 40.
Pa da ti kažem ,i nije baš normalno u 40. Ni fizički ni psihički nije lako sa 40.
Onda te sa pedeset i nešto krene klimaks, a to dete pubertet i mnogo su veće šanse da omaneš u vaspitavanju jer nemaš snage da razumeš i da se izboriš sa onim što te snađe.
Подједнако је тешко и са 23 и са 40.
Шта знаш са 23?

Pametni ljudi

Ima li pomenuti gospodin stabilnu vezu ili si se ti samo isplanirala da je sad red i za to? :lol:

Slazem sa ostatkom da ima vremena, nozda mu dune za par mj a mozda i za koju godinu

A mozda ni tada
Najbitnije da je on zadovoljan samim sobom, a ne da se zamara pricama da je vrijeme za nesto po necijim proracunima

Ima li pomenuti gospodin stabilnu vezu ili si se ti samo isplanirala da je sad red i za to? :lol:

Slazem sa ostatkom da ima vremena, nozda mu dune za par mj a mozda i za koju godinu

A mozda ni tada
Najbitnije da je on zadovoljan samim sobom, a ne da se zamara pricama da je vrijeme za nesto po necijim proracunima
Nema stabilnu vezu, radi od kuće i čini mi se da se desocijalizuje, jer i kad završi posao, tu je, igra neke igrice, gleda serije, ono...izolacija...
Opet, kad dođe kod nas, čini mi se da mu jako prija porodična atmosfera. Često se desi i da zadrema kod nas na sat dva. Imam osećaj da bi mu tako nešto prijalo da ima stalno , samo da ga nešto koči da krene...u fazonu..."nisam još"

Back