"ludi kamen"?

Ona Marge

Veoma poznat
VIP
Poruka
11.298
Što bi se reklo...brak, zajednički život, zajednica...
Pre par dana sin napunio 30.
I što bi se reklo, svi uslovi su tu za neki sledeći korak... posao, stan , auto...
I nije da mu zvocam, samo posmatram, ali čini mi se da nisam jedina koja je zabrinuta.
Većina poznanika i prijatelja koji imaju "decu" tog uzrasta polako ali sigurno ulaze u očajanje jer ne vide napredak ni nadu da će se nešto izdešavati.
Da li ova nova deca suviše vagaju i računaju ili je nešto drugo u pitanju ?
Da li su dovoljni sami sebi i nisu spremni da se odreknu komfora samoživosti bez tolerancije na tuđe postupke što nosi ozbiljna veza.

Pa to je već nešto drugo.
Može biti i samozivost koju si pomenula, a možda zeli još par godina samo za sebe, dok se ne veze za drugu osobu sa kojom ce da deli sve.

Jos je mlad.

Inače, jedna prijateljica ima sina 40+ koji je ostvaren u gotovo svim poljima , vrlo uspešan u svom poslu. Kada ga je ona očajna pitala kada će imati decu kad još ne razmišlja o tome, rekao joj je da želi još da zaradi para, još koju godinu pa će onda da uzgaja decu...
Nije zvučao kao da će da stvori brak, zajednicu, nego kao da će da gaji cveće.

Inače, jedna prijateljica ima sina 40+ koji je ostvaren u gotovo svim poljima , vrlo uspešan u svom poslu. Kada ga je ona očajna pitala kada će imati decu kad još ne razmišlja o tome, rekao joj je da želi još da zaradi para, još koju godinu pa će onda da uzgaja decu...
Nije zvučao kao da će da stvori brak, zajednicu, nego kao da će da gaji cveće.
Odgojila ga je da bude alav.

Многи су се тако тешили а године их онда прегазиле за брак, децу..
Дечко има 30 година...ок није касно, али да размишља да године учас пролете. Да не буде да гура дечија колуца а неко каже: јој што вам је сладак унук. :confused:

I što bi se reklo, svi uslovi su tu za neki sledeći korak... posao, stan , auto...
I nije da mu zvocam, samo posmatram, ali čini mi se da nisam jedina koja je zabrinuta.
Većina poznanika i prijatelja koji imaju "decu" tog uzrasta polako ali sigurno ulaze u očajanje jer ne vide napredak ni nadu da će se nešto izdešavati.
Da li su dovoljni sami sebi i nisu spremni da se odreknu komfora samoživosti bez tolerancije na tuđe postupke što nosi ozbiljna veza.
Нашој деци је много теже него нама када смо били у њиховим годинама. Исто тако сматрам да бити родитељ данас и од детета створити човека је јуначко дело. Данашњи родитељи прави мученици. Породицу ударају са свих страна.

Pa tek mu je 30 :)
Ih da dođeš meni u kancelariju, nikome od nas ni u peti brak nije, a svi smo prešli 30-tu. Kolega ima 37, kupio stan, otplaćuje ga i kmeči zbog rate. Kako kmeči on, tako mu kmeče roditelji, baka, tetke-što se ne ženi! Svaki dan mu šalju poruke u fazonu: jesi siguran da nisi gej? Nedavno mu baka rekla: hoćeš da se raspitam po komšiluku ima li neko neku curu za udaju :D

Многи су се тако тешили а године их онда прегазиле за брак, децу..
Дечко има 30 година...ок није касно, али да размишља да године учас пролете. Да не буде да гура дечија колуца а неко каже: јој што вам је сладак унук. :confused:
Zašto svi misle da je nekome jedini životni cilj imati dijete? I zašto je nenormalno odlučiti imati dijete kad se osjećaš spremno za tu ulogu-desila se ona sa 20 ili 45, važno je da se osjećaš spremno za to. Taj primitivizam "šta će neko reći" se iskorjenjuje, hvala k!

ne bih rekla da je to samozivost,takve stvari ljudi trebaju da rade po osecaju.. neko uopste nije za brak i ne treba ni da ga juri.

Mama neću decu!

Zašto svi misle da je nekome jedini životni cilj imati dijete? I zašto je nenormalno odlučiti imati dijete kad se osjećaš spremno za tu ulogu-desila se ona sa 20 ili 45, važno je da se osjećaš spremno za to. Taj primitivizam "šta će neko reći" se iskorjenjuje, hvala k!
Неко јури за каријером, неко за децом и породицом, неко има 50 година и мама му пере усране гаће а тата га буди за посао.
Свако има свој избор!

Nezreli i sebicni umisljeni ego manijaci ,pa im je izgovor da im treba materijalna stabilnost,kad se nadju dvoje normalnih nema vaganja i prepreka
Pitam jednu iz zezanja jel udata paz sta kaze ,No not to someone! But i am married to myself
☀️
🧡
,polupano sve

fer mi je i da nemas dete ako ne zelis,danas je toliko razvoda da vise nisam ni za brak :mrgreen:

Moje iskustvo je da sam rodila dete u 23 i i 40.
Pa da ti kažem ,i nije baš normalno u 40. Ni fizički ni psihički nije lako sa 40.
Onda te sa pedeset i nešto krene klimaks, a to dete pubertet i mnogo su veće šanse da omaneš u vaspitavanju jer nemaš snage da razumeš i da se izboriš sa onim što te snađe.

Pa tek mu je 30 :)
Ih da dođeš meni u kancelariju, nikome od nas ni u peti brak nije, a svi smo prešli 30-tu. Kolega ima 37, kupio stan, otplaćuje ga i kmeči zbog rate. Kako kmeči on, tako mu kmeče roditelji, baka, tetke-što se ne ženi! Svaki dan mu šalju poruke u fazonu: jesi siguran da nisi gej? Nedavno mu baka rekla: hoćeš da se raspitam po komšiluku ima li neko neku curu za udaju :D
Ма млад је тек му је 37, нека сачека још десет година, има времена. :lol:

А ти... Хајд да те удамо за неког форумаша. Имаш ли симпатију.:mrgreen:

Moje iskustvo je da sam rodila dete u 23 i i 40.
Pa da ti kažem ,i nije baš normalno u 40. Ni fizički ni psihički nije lako sa 40.
Onda te sa pedeset o nešto krene klimaks, a to dete pubertet i mnogo su veće šanse da omaneš u vaspitavanju jer nemaš snage da razumeš i da se izboriš sa onim što te snađe.
Jedne prilike baš na poslu komentarišemo slučaj, klegica muža moje kolegice se porodila u 51-oj godini života, prvo dijete-potpomognuta oplodnja i velika želja svojih roditelja. Moj komentar (kojeg se sad sramim) je bio: ma šta će joj sad dijete, kad djetetu bude 19-njoj 70!
Nakon toga progovara naš kolega: vidiš, moja mama je rodila mene sa 19, poginula je kad je meni bilo 19..a moju mamu je njena mama rodila sa 42 i doživjela 94. Samo On zna kad je vrijeme i kad će se desiti.

Ма млад је тек му је 37, нека сачека још десет година, има времена. :lol:

А ти... Хајд да те удамо за неког форумаша. Имаш ли симпатију.:mrgreen:
Joj imam :rumenko: i hoću ako može neko online vjenčanje, da mu ne moram prati, čistiti i pušiti dok on povazdan forumaši :D

Sama bez muske inspiracije nikad neces biti spremna,a kad odlazi voz nece nikog biti i onda idu novi izgovori,dok ceo svet gaji i uziva u deci,uz koju mnogi sazre ranije isto

Back