Luda

Sam Tarot je daleko više od "sredstva za gatanje", mada svakako ima i divinacijski aspekt, ali sposobnost preciznog predviđanja tokova koji slede je tek nuspojava dugotrajnog rada na sebi ( dakle, i uz pomoć Tarota). On sadrži tajne kosmosa, ali i uobičajene slike iz života, kao i glavne tipove ličnosti...

Svaka Arkana ima kako opšte značenje, tako i individualno, posmatrano kroz prizmu našeg mikrokosmosa.

Evo, krenimo od Lude.

35k27a9.jpg

Kada pogledam u nju, asocira me na put koji se neizostavno mora dobro završiti, jer ona kreće na taj put sa potpunom verom u srcu, sama duša (Luda) je preuzela primat nad umom (pas) koji non stop nešto čangrlja, ali koji je ovog puta ostao u zapećku.
Luda je za mene znak da, ako budem imala poverenja u svoje najdublje, suptilno ja, da će na kraju biti sve u redu, da "neću pasti u provaliju" i da je vreme za neke potpuno nove tokove...

Ruža koju Luda nosi je bele boje, još se nije obojila crvenom bojom strasti, što će se neminovno desiti kod Maga..Još je čista i neopterećena!! Spremna da se upusti u nov ciklus svoje evolucije...

Meni je meditacija na Ludu pomogla da hrabro idem napred, čak i kada su svi ostali govorili da je čista ludost to što radim :D , posebno ako je u pitanju neka ne toliko društveno prihvatljiva stvar..

Zašto Luda na ovoj slici nije ni muško ni žensko?
Jedno od tumačenja je to zato što ona predstavlja samu esenciju naše duše, a ona u sebi poseduje i muški i ženski kvalitet, a ne samo jedan od njih.
Ta karakteristika ukazuje da se Luda ističe i među samim Velikim Arkanama ili velikim tajnama, jer ona predstavlja suštinu koja će se dalje oblikovati kroz faze Maga, Prvosveštenice, Carice ...

Zašto je nula bitna u celoj toj priči, nula koja numeorloški označava Ludu? Ona joj daje aspekt univerzalnosti, večnosti... i na neki način i mi smo kao i Luda, večito iz života u život idemo iz ciklusa u ciklus, pogleda uprtog u daljine.
Zato se može reći u duhovnom smislu da Luda može predstavljati i sam početak putovanja duše.

Ovo sam pisala na temi http://forum.krstarica.com/threads/336636 , pa ako ste zainteresovani, možete podeliti sa nama vaša Tarot iskustva i viđenje Arkana :D.

Back