Luda sila sveta zaposeda i nas...

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
21.086
Luda sila sveta odavno je osvojila asfalt grada, splavove, kafiće, parkove, budžake velegrada...
Koliko smo sigurni i da li smo uopšte na ulici, prodavnici, gradskom prevozu, parku, usamljenoj uličici?

https://www.instagram.com/tv/CeHth1GoZr9/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Droga, besparica, glad, apstinencije, neškolovanost, izbeglištvo, bolesti uma i psihe.. delići su
razjarene ale koja je zaposela i naš grad...

Danas sam nastradala ja, sutra će tvoja majka, sestra, ćerka, pa čak i neko ko priskoči u pomoć...
Kako se odbraniti i da li je to uopšte moguće?

https://www.blic.rs/vesti/beograd/u...sred-bela-dana-napao-zenu-pokidao-joj/dmj505x

Luda sila sveta odavno je osvojila asfalt grada, splavove, kafiće, parkove, budžake velegrada...
Koliko smo sigurni i da li smo uopšte na ulici, prodavnici, gradskom prevozu, parku, usamljenoj uličici?

https://www.instagram.com/tv/CeHth1GoZr9/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Droga, besparica, glad, apstinencije, neškolovanost, izbeglištvo, bolesti uma i psihe.. delići su

Danas sam nastradala ja, sutra će tvoja majka, sestra, ćerka, pa čak i neko ko priskoči u pomoć...

https://www.blic.rs/vesti/beograd/u...sred-bela-dana-napao-zenu-pokidao-joj/dmj505x
Soradze,mislim da narod ne moze sam da se izbori sa tim problemima.Potrebno je da drzavni organi krenu zesce na te probleme.Medjutim oni gledaju takvima mnogo kroz prste.Tako da ispada da saradjuju,a tu je jos veci problem.

Pa, i meni se ovako nešto na Vidikovcu desilo pre desetak godina dok sam šetala ''bezbrižno''.
Primetila sam da momak koji mi ide u susret ubrzava i refleksno mu okrenula leđa i zagrlila sopstvenu torbu koju je ipak pokušao da mi otme s leđa, onako u mimoilaženju, ali je praznih šaka nastavio da hoda istom brzinom, valjda jer je bilo ljudi okolo. Beda u svemu je što u toj torbi nije bilo ničega vrednog za njega, ali eto... Viša sila mi je obratila pažnju na opasnost, ali da je bio odlučan, mogao je da mi lupi šamar, šta bih mogla dalje, da probam da se bijem sa njim?

Bezbrižna šetnja ulicama velegrada običnog sunčanog dana može da preraste u dugoročnu traumu (ako se pretekne).

Dobro je samo nek ne ide na teorije zavere

Soradze,mislim da narod ne moze sam da se izbori sa tim problemima.Potrebno je da drzavni organi krenu zesce na te probleme.Medjutim oni gledaju takvima mnogo kroz prste.Tako da ispada da saradjuju,a tu je jos veci problem.
Vidiš, ja mislim da baš narod treba da se okuraži i da stane nitkovima na put...
Lično, kada bi mi neko izdrogiran, lud, ubio dete džipom, lično bih mu presudila... ne bih čekala dva meseca nanogice
koje bi mu korumpiran sistem dodelio... dotle, biber sprej u ruku, pa u samoposlugu...

Vidiš, ja mislim da baš narod treba da se okuraži i da stane nitkovima na put...
Lično, kada bi mi neko izdrogiran, lud, ubio dete džipom, lično bih mu presudila... ne bih čekala dva meseca nanogice
koje bi mu korumpiran sistem dodelio... dotle, biber sprej u ruku, pa u samoposlugu...
I ja bih to uradio.Ima sigurno jos pojedinaca,koji misle kao mi,ali narod je ili zaglupljen, ili zastrasen,ovim rezimom.Mada moze da se desi svasta,narodu dogoreva do nokata sto kazu masi stari.

Ne znam... bezbrižan život u velikim gradskim sredinama je praktično nemoguć i ljudi koji teže životu sa što manje briga, treba da se iz njih sklanjaju, naročito sad kad je više nego ikad zavladao nerad i nered.
To se dešava tako brzo da i uz sve kamere često prestupnik ne snosi nikakve posledice. Šta kad je naoružan, a teško se mnogo pa naoružati???

Iskreno, nakon par takvih doživljaja mi je zauvek ostalo u duši da osmatram sve što se dešava oko mene, da pazim pasivno 360° na komešanja, na ljudske prilike, da iako ne mogu delovati isključenije iz sveta, moram da imam konstantno sve pod kontrolom u nekom svom radijusu.
Nije me nikad napala životinja ni u gradu, ni u selu, ni u livadi, ali zato imam poprilično iskustva sa nasrtljivcima u ljudskom obličju.

I ja bih to uradio.Ima sigurno jos pojedinaca,koji misle kao mi,ali narod je ili zaglupljen, ili zastrasen,ovim rezimom.Mada moze da se desi svasta,narodu dogoreva do nokata sto kazu masi stari.
I na Krstarici ima ludaka koji proganjaju i zlostavljaju većinu... Ovde lepršaju krilcima smatrajući da su nevidljivi...
A, vidljivi i prepoznatljivi jesu i Bogu hvala, moderacija zna šta radi... Toliko o virtualnom svetu... Demonizovano društvo je i na ulici i u astralu...
i u reali i u virtuali...
Lično volim što narodu dogoreva do nokata...

I na Krstarici ima ludaka koji proganjaju i zlostavljaju većinu... Ovde lepršaju krilcima smatrajući da su nevidljivi...
Prag trpeljivosti i opseg kontrole su drugačiji na internetu nego na ulici, da se razumemo. Ja jesam borac, ali na ulici kad vidiš da se neko utrčava na tebe, mozak mora da proradi u milisekundi inače ode sve, ode život, ode torba... J*š torbu, kad vratim film, borba oko torbe je bila besmislena, mada... to je MOJA TORBA!
Na Forumu postoji neki red jer je ovo veštački stvoreno društvo, nešto kao... utopija, pa kad me neko maltretira, imam kome da kažem odmah, i taj kome kažem reaguje hitno i stvarno!

Mozda je ludilo sto razlikujemo moral od nemorala, dvolicnost od iskrenosti, postenje od nepostenja, a i zato sto postujemo zakone. Onoaj ko uvodi zakone, a sam ih krsi je kriminalac, nije dvolican.
Sve dok imamo duboku drzavu imacemo kriminalce na vlasti, jer duboka drzava nikome nije odgovorna osim nalogodavcima koji po defaultu nisu deo naroda.

Back