LUCIDNI SNOVI

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e a što se autosugestije tiče pročitao sam nešto zanimljivo u nekoj knjizi. čini mi se da je od Roberta Bruce-a Astral dinamics ili tako nešto ali ne mogu da tvrdim da je to on rekao pošto sam čitao par sličnih knjiga paralelno ..
sve u svemu, kaže da je autosugestija još delotvornija kada je izgovaraš ovako:
1.Ja ću večeras da se probudim u snu
2.Napasnik će večeras da se probudi u snu
3.Napasniče večeras ćeš da se probudiš u snu

zašto je to delotvornije nego autosugestija samo u prvom licu nemam pojma, tako kažu ljudi koji su to proučavali..
pozdrav :bye:

e da , da ne zaboravim , to što sam napisao Napasnik u ovom primeru gore znači da svi vi koji ćete možda pokušati sa ovakvom autosugestijom trebate da u svojoj autosugestiji kažete upravo Napasnik, ne Pera ne Milica nego Napasnik i tako mi pomognete da sanjam lucidne;):lol:
unapred zahavalan:hvala:

jedina razlika je što posle toga ne sanjam izgleda običan pa onda shvatim u toku običnog da sanjam nego je moje prvo sećanje na san to da sam pogledao u ruke ili da sam se probudio u sobi i znao da sanjam..znači te noći sanjam samo lucidan i on niti počinje kao običan niti se u njega posle nekog vremena pretvori, što mi se dešavalo na početku.

I meni se nesto slicno desava. Npr. sanjam obican san u kome sam bila u nekom pozoristu i odjednom se samo nadjem u svojoj sobi i pomislim kako je ovde mracno i pokusam da upalim svetlo i shvatim da sanjam ili npr. imam lazno budjenje i mislim da sam u stvarnosti i palim svetlo da bi zapisala svoj prethodni san i shvatam da sanjam. A cudno je to sto ne shvatam da sanjam npr. kada sanjam psa koji mnjauce kao macka i sl.

u ovim snovima u kojima se budim u sobi ja nisam bio u stanju da zamislim da se nalazim pored reke ili gde god..a pokušavao sam, pošto su me neke beštije držale dobar deo sna i nisu mi dozvoljavale da se pomerim pokušavao sam da zamislim da sam negde drugde i tako se otrgnem od njih.prvo sam pokušao nešto jednostavnije..pogledao sam u radijator na drugom kraju sobe i zamislio da sam pored njega (ovo je znači trebala da bude neka vrsta mini teleportacije unutar sna) ali mi nije uspelo i dalje sam bio na istom mestu u snu.posle toga sam pokušao da zamislim da sam pored Ajfelove kule(zašto mi je baš ona pala na pamet nemam pojma:)) ali to mi tek nije uspelo.onda sam u jednom trenutku u snu pokušao da se probudim i nisam mogao ni to a pre mi je uspevalo.san mi je trajao izuzetno dugo i protiv moje volje.

Ja bas i nisam razmisljala o teleportaciji u toku sna...ali desilo mi se dva puta. Prvi put je bilo da sam se prebacila iz moje sobe na terasu ali to mi se vise cinilo kao prolazenje kroz zid jer sam prisla zidu i zatvorila oci, nastavila normalno da hodam napred i kad sam otvorila oci bila sam na terasi. Drugi put je bilo preksinoc, sanjala sam da idem ka izlaznim vratima od stana, bilo je sve mracno i zelela sam da izadjem na svetlost i kad sam otvorila vrata, umesto da sam se nasla u hodniku od zgrade ja sam izasla u skroz meni nepoznat kraj. To je bio neki, moj izmisljeni park...bio je prelep...sav u narandzastim, crvenim i braon bojama lisca...to je bilo kao jesnje jutro:)

jel si uspeo da nađeš svoje ruke u snu?

jesam:D pronašao sam ih desetak dana pošto sam pročitao prvu Kastanedinu knjigu .to je bilo negde u aprilu ili maju ove godine, nisam siguran.i svaki put ih gledam kao blesav da mi sanne pobegne, ali sada su mi se snovi promenili i video sam na dlanu desne ruke još jednu zanimljivu stvar :)
ajd pročitaj kad budeš imala vremena šta sam pisao na ovoj temi na ne pričam ponovo.i ako budeš htela pričaj mi o svojim iskustvima čekam te kod rasklimatane kapije broj 2 ;)

Ja bas i nisam razmisljala o teleportaciji u toku sna...ali desilo mi se dva puta. Prvi put je bilo da sam se prebacila iz moje sobe na terasu ali to mi se vise cinilo kao prolazenje kroz zid jer sam prisla zidu i zatvorila oci, nastavila normalno da hodam napred i kad sam otvorila oci bila sam na terasi. Drugi put je bilo preksinoc, sanjala sam da idem ka izlaznim vratima od stana, bilo je sve mracno i zelela sam da izadjem na svetlost i kad sam otvorila vrata, umesto da sam se nasla u hodniku od zgrade ja sam izasla u skroz meni nepoznat kraj. To je bio neki, moj izmisljeni park...bio je prelep...sav u narandzastim, crvenim i braon bojama lisca...to je bilo kao jesnje jutro:)

probaj da se nadješ na nekom odredjenom mestu ili da se približiš nečemu što gledaš iz daljine u trenutku. meni to kao što sam napisao ne uspeva još , u prvim snovima sam uglavnom leteo tamo gde želim da stignem, i ja sam prolazio kroz zid prozor i tako to ali nikada nisam žmurio kao ti :)
e a onda mi se u jednom snu desilo da nisam mogao da prodjem kroz vrata , nemam pojma zašto ..

Док читам ово мени се опет намеће питање: није ли све то што радите силовање снова? Мислим, то су једини тренуци када и тело и мозак треба да се потпуно одморе - а ви форсирате себе и мучите се пред спавање некаквим терањем на ''луцидно сањање''.
Ја заиста не разумем - чему то?

Док читам ово мени се опет намеће питање: није ли све то што радите силовање снова? Мислим, то су једини тренуци када и тело и мозак треба да се потпуно одморе - а ви форсирате себе и мучите се пред спавање некаквим терањем на ''луцидно сањање''.
Ја заиста не разумем - чему то?

pa ne zovem se dzaba Napasnik:lol:
a sad ozbiljno..od prošlog puta kada sam ti odgovorio na isto pitanje sam se malo opametio i moj odgovor u ovom trenutku je sledeći:
ako te ova priča o lucidnima ne privlači a pored toga si i sama iskusila barem jedan lucidan sigurno (o njemu si ovde pisala) i ni posle toga ti nije jasno zašto bi to neko radio onda pretpostavljam da ti jednostavno i ne treba da se baviš time.
mene je privukla i sama priča a kamoli sopstveno iskustvo ali to sam ja.ti si ti i trebaš da radiš ono što tebe privuče i što te čini srećnom.u ostalom ti si žensko i tvoja je intuicija daleko jača nego moja.ako ti ona kaže da ne ideš u tom pravcu onda je poslušaj.

Хмм, али то није одговор на питање.
Ок, интересантно ми је када ми се деси такав сан...али чему толико мучење и форсирање? Која је добит, осим забавног сна?

Хмм, али то није одговор на питање.
Ок, интересантно ми је када ми се деси такав сан...али чему толико мучење и форсирање? Која је добит, осим забавног сна?

pa stvar je u tome što ih ti doživljavaš kao igru mozga , ja ih doživljavam kao igru duha.
za tebe je to sve stvar hemije , hormona, faza sna, za mene je to stvar energije.
ali ne kažem da sam ja u pravu ja sam samo rešio da istražim da li sam u pravu ili ne.i istina je da je forsiranje ali nije mučenje jer me to sve iz nekog razloga strašno privlači i onda mi nije teško da uradim bilo šta u tom cilju.

probaj da se nadješ na nekom odredjenom mestu ili da se približiš nečemu što gledaš iz daljine u trenutku. meni to kao što sam napisao ne uspeva još , u prvim snovima sam uglavnom leteo tamo gde želim da stignem, i ja sam prolazio kroz zid prozor i tako to ali nikada nisam žmurio kao ti :)
e a onda mi se u jednom snu desilo da nisam mogao da prodjem kroz vrata , nemam pojma zašto ..

Mislim da je naj vaznije u toj "teleportaciji" da stvarno zelis da odes na to mesto i da se koncentrises...meni je lakse kad zmurim jer ne mogu bas da zamislim kako bi izgledalo moje prolazenje kroz zid...naj lakse je zatvoriti oci, zamisliti zeljeno mesto i kad ih otvoris nadjes se tamo gde si pozeleo...bar ja tako mislim:) a u zadnje vreme sam razmisljala i citala na nekim sajtovima o materijalizovanju neceg. Na tom sajtu su dali primer da zamislis neka vrata i kad se ona stvore ispred tebe, otvoris ih i udjes u neku, mozda zeljenu a mozda i ne, sredinu...zelela bih to da probam u sledecem lucidnom...mada za to treba dosta vezbe, jer ne verujem da cu uspeti iz prvog puta.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back