Lucidni snovi i astralna projekcija - 3. deo

Kako da se "probudimo" u snu?

Meni je najefikasniji bio sistem "provere". Svi imamo neku specifičnost koja se ponavlja samo u našim snovima, a koja je definitivno prisutna i moguća samo u snu..npr ja često letim u snovima. E sad, inače dok sanjamo, nama je to skroz "normalno" i mi smo potpuno nesvesni da "negde tamo" leži naše telo i spava, dok mi bezbrižno astralno unaokolo lunjamo :D. Međutim, upravo tu različitost možemo iskoristiti.

Preko dana, dok smo budni, treba često da "proveravamo" da li sanjamo. Na primer, "proverimo" možemo li mislima da pokrećemo predmete. Tražimo neke nelogičnosti koje su specifične za san, posmatramo hoćemo li videti našeg komšiju kako lebdi i sl. Ta "provera" nam ne oduzima mnogo vremena, svega par sekundi par puta dnevno, a dobra je podloga za razvijanje svesnosti o tome u kojoj se sferi zapravo nalazimo.

Ako tu naviku provere razvijemo, to će se urezati u našu podsvest. Pre ili kasnije, dok sanjamo, mi ćemo pokušati da "proverimo". I to je ključ.. shvatićemo da radimo neke stvari koje bi se na ovoj ravni kosile sa zakonima fizike!! Upravo je to mehanizam osvešćivanja sna.

E sad, mnogi se žale kad to učine, i kad jednom uspeju da se "osveste" u snu, da se od ushićenja skoro odmah i probude. To je već stvar vežbe, što se više istraje na disciplinovanju svoje svesti na taj način, lakše ćemo moći da "se lociramo" i da budemo svesni gde se zapravo nalazimo, pa i da osvestimo san (time ga pretvarajući u lucidan).

Ovo je inače dobro činiti kada smo već osnovno naspavani, tj. ne odmah čim legnemo, već ako smo spavali jedno 5, 6h noću.. Posle ćemo videti da astralna projekcija zna da iscrpi, pa je bolje da se osoba u te akcije svesnog lutanja upusti kad je energetski dobro napunjena.

A dobro bi bilo i zaštititi se astralno pre takvih eksperimenata, a to je već sledeća tema :) .

Back