Rileuskas
Zainteresovan član
- Poruka
- 124
Jel ko sipao loz ulje umjesto dizela u auto,i kakva su iskustva?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Јел то оно Д1 што је у давна времена било на пумпама и сипали у Голф1.Jel ko sipao loz ulje umjesto dizela u auto,i kakva su iskustva?
Meščini da da... Nekad je bila 50% jeftinije a sad nije neka razlika..Al eto .. zanima me steti li puno autu staЈел то оно Д1 што је у давна времена било на пумпама и сипали у Голф1.
Zavisi u koje auto. U golf 1 ili 2 islično i može. U novije nikako. Na stranu što to baš smrdi.Jel ko sipao loz ulje umjesto dizela u auto,i kakva su iskustva?
Golf 1 bio benzinac,nije moglo loz ulje nikako.Јел то оно Д1 што је у давна времена било на пумпама и сипали у Голф1.
Kod nas vise i nema loz ulja na pumpama .Sipao pre nekoliko godina u Golf 2, dok je još moglo da se nađe u Bosni.
Motor je radio dosta mirnije i tiše ali je vukao za nijansu slabije.
Ne preporučuje se za novije agregate zbog elektronike i senzora i osetljivosti sistema za ubrizgavanje kao i ostalih komponenti.
Дизел миша му малог.Golf 1 bio benzinac,nije moglo loz ulje nikako.
Zar oni nisu benzinci samo ?Znam da su sipali u Vartburga i Trabanta.
Bilo ih je i dizela i benzinaca.Golf 1 bio benzinac,nije moglo loz ulje nikako.
Ma ne, u njih su sipali dvotaktol, ulje za mešanje s benzinom. To nema veze s ovim.Znam da su sipali u Vartburga i Trabanta.
To je trošilo 4-5 litara nafte po gradu vozio sam davno neki stari audi 80 sa tim motorom. Ništa me u životu nije tako usrećilo, sipao sam 20 litara nafte i vozio se mesec dana po beogradu a skazaljka skoro da i nije mrdnula
Mislio sam da su Golf jedinice sve serije bile benzunci,a od Golf dvojke poceli i dizel.TAS-ovi golfovi.
Nisu,oni su dvotaktasi i koriste mesavinu.Vartburg,te stare verzije,a Trabant,od kako postoji pa do danas.Zar oni nisu benzinci samo ?
Sipali su '90-ih i loz ulje.Idu samo pice,ali se ne vide od garezi kada krenu.Ma ne, u njih su sipali dvotaktol, ulje za mešanje s benzinom. To nema veze s ovim.
Ne verujem. To što mi zovemo lož uljem nije ulje u pravom smislu i ne podmazuje. Ko je to sipao u svrhu podmazivanja sigurno se nije dugo vozio..Sipali su '90-ih i loz ulje.Idu samo pice,ali se ne vide od garezi kada krenu.
Neki rekose da loz ulje daje 30% manje snage autu,pa ipak to nije to.. Da je bar u pola jeftinija pa da covjek i sipa to,al ovako skoro ista cijena jos i kaznjivo...nije to ipak za upotrebu...il sto bi Hrvati rekli "uporabu"Sipali su '90-ih i loz ulje.Idu samo pice,ali se ne vide od garezi kada krenu.
Loz ulje i nije za podmazivanje.Sama rec kaze.Lozi se u posebnim pecima za grejanje.Slicno naftarama.Ne verujem, to što mi zovemo lož uljem nije ulje u pravom smislu i ne podmazuje. Ko je to sipao u svrhu podmazivanja sigurno se nije dugo vozio.
U starim dizelima tipa MB W123 uopšte se nije osećala razlika, kakvih 30%. Lož ulje je bilo sasvim običan dizel u koji je sipano malo posebne farbe radi obeležavanja.Neki rekose da loz ulje daje 30% manje snage autu,pa ipak to nije to.. Da je bar u pola jeftinija pa da covjek i sipa to,al ovako skoro ista cijena jos i kaznjivo...nije to ipak za upotrebu...il sto bi Hrvati rekli "uporabu"![]()
Ma nije korisno,ali kad muka natera niko te ne pita.'90-ih nije bilo kaznjivo.Neki rekose da loz ulje daje 30% manje snage autu,pa ipak to nije to.. Da je bar u pola jeftinija pa da covjek i sipa to,al ovako skoro ista cijena jos i kaznjivo...nije to ipak za upotrebu...il sto bi Hrvati rekli "uporabu"![]()
To je dosta ljudi radilo.. samo za ulje koje je koristeno kazu treba prvo filterisati nekako jer zaprlja ako ostanu ostaci hrane..a na yt sam gledao kako lik poveze ona crijeva za dovod nafte,umoci ih u flasu obicnog ulja,upali i ode ladnoma nema nista sladje nego voziti na przeno ulje iz mekdonaldsa..vozio loz ulje kraj 90' u sierru..