Вуја
Veoma poznat
- Poruka
- 10.723
Velika većina to kaže, ali ta ista većina ne zna šta to podrazumeva. Svi bi da rade, ali ako može onoliko koliko oni hoće. A hoće malo da rade, a mnogo da imaju.
Možda je situacija u Vojvodini drugačija, imate verovatno drugačije manire. Ali, da si iz Niša, znao bi o čemu govorim.
Ovde su ljudi još za vreme komunizma navikli da od 10 radnika, petorica rade, a ostali samo primaju platu koju ovi zarade. U normalnim uslovima, ovi ostali bi bili najureni iz firme. Danas, potomci tih neradnika, vaspitani s njihove strane, kukaju na državu što ležeći svakog jutra u 5 i sa glavom teškom od mamurluka, nemaju para da odu na more ili kupe auto.
Nemoj pricati napamet. Nasi ljudi kakvi takvi su gde god su otisli uvek su bili hvaljeni.
Sto se tice neradnistva u vreme socijalizma, ako je to bila vladajuca deviza, ne bi nikad imali standard za kojim danas jos patimo. I nepravedno je jos danas te ljude nazivati neradnicima, kad 90 odsto onoga sto danas imamo je zahvaljuci njihovom radu, a veliki broj tih ljudi je isto nepravedno izbacen na ulice.
Sto se tice mladjarije, mladost bude i prodje...
Da se razumemo, ni ja nemam para, ali ne kukam, jer znam zašto ih nemam. Zato što ne radim, nego studiram. Po završetku studija (a to je za nedelju dana), pokazaću svima da se može samo kad se želi, makar mi za to trebale i 4, 5 godine, kao što verovatno i hoće.
Studenata danas nikad vise. Ne smeta ti sto ste finansirani od istih tih neradnika, ili gresim