Love me tender

• Začetnik teme Začetnik teme Appel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li je tender namešten za strance?

• Da, namerno su propisanim uslovima naše firme sprečene da izađu na tender

• Ne, na tenderskoj komisiji je da definiše uslove, pa ko ispunjava, ispunjava...

• Aj' ne smaraj sa ovakvim pitanjima...

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Velika većina to kaže, ali ta ista većina ne zna šta to podrazumeva. Svi bi da rade, ali ako može onoliko koliko oni hoće. A hoće malo da rade, a mnogo da imaju.
Možda je situacija u Vojvodini drugačija, imate verovatno drugačije manire. Ali, da si iz Niša, znao bi o čemu govorim.
Ovde su ljudi još za vreme komunizma navikli da od 10 radnika, petorica rade, a ostali samo primaju platu koju ovi zarade. U normalnim uslovima, ovi ostali bi bili najureni iz firme. Danas, potomci tih neradnika, vaspitani s njihove strane, kukaju na državu što ležeći svakog jutra u 5 i sa glavom teškom od mamurluka, nemaju para da odu na more ili kupe auto.

Nemoj pricati napamet. Nasi ljudi kakvi takvi su gde god su otisli uvek su bili hvaljeni.
Sto se tice neradnistva u vreme socijalizma, ako je to bila vladajuca deviza, ne bi nikad imali standard za kojim danas jos patimo. I nepravedno je jos danas te ljude nazivati neradnicima, kad 90 odsto onoga sto danas imamo je zahvaljuci njihovom radu, a veliki broj tih ljudi je isto nepravedno izbacen na ulice.
Sto se tice mladjarije, mladost bude i prodje...

Da se razumemo, ni ja nemam para, ali ne kukam, jer znam zašto ih nemam. Zato što ne radim, nego studiram. Po završetku studija (a to je za nedelju dana), pokazaću svima da se može samo kad se želi, makar mi za to trebale i 4, 5 godine, kao što verovatno i hoće.

Studenata danas nikad vise. Ne smeta ti sto ste finansirani od istih tih neradnika, ili gresim :think:

Nemoj pricati napamet. Nasi ljudi kakvi takvi su gde god su otisli uvek su bili hvaljeni.
Sto se tice neradnistva u vreme socijalizma, ako je to bila vladajuca deviza, ne bi nikad imali standard za kojim danas jos patimo. I nepravedno je jos danas te ljude nazivati neradnicima, kad 90 odsto onoga sto danas imamo je zahvaljuci njihovom radu, a veliki broj tih ljudi je isto nepravedno izbacen na ulice.
Sto se tice mladjarije, mladost bude i prodje...

Ne nazivam neradnicima ljude koji su radili, već one koji nisu ili su radili jako malo (a odnos je oko 1:1). Onih 50% koji su radili, njima treba skinuti kapu, jer, u suštini nisu ni morali.

Studenata danas nikad vise. Ne smeta ti sto ste finansirani od istih tih neradnika, ili gresim :think:

Grešiš. Nismo finansirani od neradnika, već od radnika, pobrkao si malo. Neradnici neće da rade, radnici hoće i rade. Neradnicima sam nazvao one koji trenutno ne rade i kukaju, a ništa ne pokušavaju. I znam dobro o čemu i o kome govorim. Svakako ne pričam napamet.

Апел нама нису потребни странци него морална власт која води рачуна о интересу домаћих фирми и народа

Ne razumem ovo boldovano. :think: ;)

Aj, dosta je bilo. Niti ću ja tebe da ubedim (em si stariji, em iskusniji), niti ćeš ti mene (em sam tvrdoglav, em EUforičan :)). Do sledeće rasprave... :kpozdrav:

Ne nazivam neradnicima ljude koji su radili, već one koji nisu ili su radili jako malo (a odnos je oko 1:1). Onih 50% koji su radili, njima treba skinuti kapu, jer, u suštini nisu ni morali.

A otkud ti znas ko je koliko radio a ko ne? Cuo si od nekog, radio neko istrazivanje ?? Kako da znas kad ni sam jos nisi poceo da radis, plus da ne govorim o vremenskoj distanci jer tad si tek prohodao.

Grešiš. Nismo finansirani od neradnika, već od radnika, pobrkao si malo. Neradnici neće da rade, radnici hoće i rade. Neradnicima sam nazvao one koji trenutno ne rade i kukaju, a ništa ne pokušavaju. I znam dobro o čemu i o kome govorim. Svakako ne pričam napamet.

Aha, sad su problem nezaposleni. I to oni koji kukaju a nista ne pokusavaju, i to sve deca neradnika kojih je nekada bilo 50 posto. Znaci li to da sad ima 50 % nezaposlenih ?:think:

Ne radi prijatelju neko sto hoce i voli, vec zato sto mora. Kad se budes zaposlio onda ces kako je to.;)

Uzdravlje!:bye:

A otkud ti znas ko je koliko radio a ko ne? Cuo si od nekog, radio neko istrazivanje ?? Kako da znas kad ni sam jos nisi poceo da radis, plus da ne govorim o vremenskoj distanci jer tad si tek prohodao.

Aha, sad su problem nezaposleni. I to oni koji kukaju a nista ne pokusavaju, i to sve deca neradnika kojih je nekada bilo 50 posto. Znaci li to da sad ima 50 % nezaposlenih ?:think:

Ne radi prijatelju neko sto hoce i voli, vec zato sto mora. Kad se budes zaposlio onda ces kako je to.;)

Radio sam već. I radiću...
Sve u svemu, ovom narodu ne ide u korist da mu pričaš kako mu je teško, ali mu ide u korist kad mu kažeš da to može da promeni, da ima energiju, samo treba da se potrudi. Ako neće da se potrudi iz sve snage, onda ne treba ni da kuka. Sam je odabrao da ne pokušava.

Evo i tebi jedan :kpozdrav:

E, da... Što se tiče hvaljenja naših ljudi gde god su otišli...
Pa o tome i govorim. Nama treba neko da nas natera da radimo. Nama su potrebni stranci.

Mnogo se ti udaljavas od teme. Prica je krenula sa tenderom sad smo dosli do situacije gde ti procenjujes necije radne kvalitete. I to plus u gradjevini, a tu svakako mozes da se "izlezavas". Ako igde imamo kvalitetnih strucnjaka sa dobrim pedigreom, to su gradjevinarstvo i arhitektura. Da ne govorim o zidarima, tesarima, molerima, i ostalim nize kvalifikovanim zanimanjima.
Nema ko sta koga da tera ako nema para. Dzabe i stranac.

Radio sam već. I radiću...

Evo i tebi jedan :kpozdrav:

Verujem da si radio. Ti za sve imas odgovore.;)

Sve u svemu, ovom narodu ne ide u korist da mu pričaš kako mu je teško, ali mu ide u korist kad mu kažeš da to može da promeni, da ima energiju, samo treba da se potrudi. Ako neće da se potrudi iz sve snage, onda ne treba ni da kuka. Sam je odabrao da ne pokušava.

Zanimljiv si ti altruista kad na nekoliko izolovanih slucajeva zakljucujes masovnu kuknjavu u narodu i kako je sve to samo dobrovoljna nezaposlenost. :hahaha:
Pazi postoji velika razlika izmedju toga da kukas kako nema posla i optimizma da ces naci "nekad" posao. Svakako :lol:

pa jes , al ovde ljudi(ne svi naravno ali jako veliki broj) ne shvataju da ne mogu da rade ceo zivot ono sta hoce i u istoj firmi od pocetka karijere do penzije , banda je to proleterska ,opasno ispranog mozga
to ce dolaziti "na posao " u propalu firmu kojoj tri godine ne prima platu i ne uplacuju mu nikakve doprinose cisto malo da posedi pojede i popije i onda ce posle kukati gde su moje plate i doprinosi i od drzave traziti iste
ja bi sve te sto traze od drzave plate za prethodnih xy mesci i godina ,ne samo najurio nego bi jos poslao i muriju ko u carskoj Rusiji ili viktorijanskoj Engleskoj da ih penderci dok se ne opamete , pa bi 2 puta razmislio pre negosto ce ici svaki dan u firmu u kojoj mesecima ne prima ni crkavicu

pa jes , al ovde ljudi(ne svi naravno ali jako veliki broj) ne shvataju da ne mogu da rade ceo zivot ono sta hoce i u istoj firmi od pocetka karijere do penzije , banda je to proleterska ,opasno ispranog mozga
to ce dolaziti "na posao " u propalu firmu kojoj tri godine ne prima platu i ne uplacuju mu nikakve doprinose cisto malo da posedi pojede i popije i onda ce posle kukati gde su moje plate i doprinosi i od drzave traziti iste
ja bi sve te sto traze od drzave plate za prethodnih xy mesci i godina ,ne samo najurio nego bi jos poslao i muriju ko u carskoj Rusiji ili viktorijanskoj Engleskoj da ih penderci dok se ne opamete , pa bi 2 puta razmislio pre negosto ce ici svaki dan u firmu u kojoj mesecima ne prima ni crkavicu

A pusti ti to sta neko zeli, jedno su zelje a drugo realnost.
Nemaju ljudi posla veruj mi. Ajde Beograd i koji veci grad rade ali sve je to posna corba. Meni je stric gradjevinski poslodavac i non stop mu dolaze radnici iz raznih krajeva Srbije, cak i iz Bosne dolaze. Tesko se zivi. Ybg moras da razumes da mladom coveku nije tesko naci posao, al neko ko ima 10-ak ili 15 godina do penzije pa tako popije otkaz ni kriv ni duzan, tesko to pada. NIje lako se zaposliti u tim godinama, pogotovo u manjim mestima.
Pazi imas ti firmi koje su same od sebe propale, ali vecina ih je opeljesena i imovina rasprodata u bescenje raznim tajkunima i lopovima, i da nije tih radnika niko ne bi ni znao sta se desava u Srbiji.

Back