Lovacki Gonic (Slovacki Kopov)

Pozdrav samo par meseci mi je trebalo da otkrijem temu , brz sam ko kopov , moja grupa a i ja sa njima lovimo svinje i to divlje , tereni su brda iznad Kladova , nije nesto visoko ali brate duboki jarci do zla boga . Onako za hvalu je da se sa tim kopovima jako lepo lovi , jesu hrabri ali nisu ludi , to kazem jer jos nisam krpio kozu ni jednom kopicu iz grupe a balkancina i posavcina bar dvaes ...., aako se ko ukljuci u pricu hteo bih da saznam malo vise o odgajivacima i ljudima gde se moze osveziti krv jer nama fali kerusa ,, a kuronja imamo .:D

Pozdrav Kolega
Mislim da smo iz istog kraja po tome sto lovis u okolini Kladova.
Imao sam kerusu kopovku i nisam imao vremena da radim snjom pa sam je pre mesec dana
zamenio za posavskog gonica koji je 2 god star i tera svinju. Ja sam tu kopovku uzeo od tvog kolege veterinara Vlade iz Zajecara on odgaja Slovacke kopove i ruske pegave gonice i kod njega mozes naci stenad.

ma u nedelju nam se prpolovilo stado da ne kazem copor , srecom povratili smo brojno stanje. Od 7 mogucih 3 nestala u akciji . Zdimili kopovci pravo u Srbija sume i ostaLI dva dana da se goste sa nekim crevima od svinja sto sumari ostavili u D.Vodama , kada su ih pobili u subotnjoj hajaci . Tako da nam je nedeljni lov brzo zavrsio i nekako bio bez veze , ali u vece se vratila braca pa se za nedelju spremamo onako od istinski ..., dace bog i nekakvih rezultata

Back