Lovac na imigrante seje strah po Švedskoj

• Začetnik teme Začetnik teme Jacob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jacob

Buduća legenda
Poruka
49.565
Policija švedskog grada Malmea pokušava da uđe u trag za sada nepoznatom napadaču na doseljenike, koji je učestvovao u najmanje 15 napada na ljude. Srećom, niko nije smrtno nastradao ali je bilo teško ranjenih ljudi, dok se imigranti u Švedskoj sada plaše da napuste svoje domove.

Serijski napadač, koji žrtve vreba tokom noći, čeka ih u zasedi i potom puca iz vatrenog oružja, nazvan je ’lovac na imigrante’. Mesto napada bila sui javna mesta, pa je Basija Hasana nepoznati napadač upucao iz žbunja, dok je Hasan čekao autobus na stanici.

U četvrtak su u takvom napadu ranjene dve žene, a utvrđeno je da se radi o istoj osobi koja je na identičan način već ranjavala doseljenike. Nije jasno da li su napadač želi da rani svoje žrtve ili su imale sreće da prežive atentate. Ipak, u nameri da zaplaši imigrante je svakako uspeo, jer mnogi od njih sada strahuju kada napuštaju svoje kuće, a obzirom da su dve devojke upucane kroz prozor stana, jasno je da ni unutra više nisu bezbedni. Komšinica upucanih devojaka, Šukrije Beriša, priznaje da se plaš da pale svetlo u kući kako ne bi isprovocirala ’lovca’.

Policija Malmea za sada još uvek nema nijednog osumnjičenog, a nedavno je oformljen tim stručnjaka koji prave psihološki profil napadača. Nivo bezbednosti u gradu je podignut, a policija je potragu za ’lovcem na imigrante’ proglasila prioritetom i zamolila sve građane da pomognu ukoliko nešto znaju.

http://www.srbijanet.rs/vesti/vesti-iz-sveta/65922-lovac-na-imigrante-seje-strah-posvedskoj.html

Ponedeljak - 25.10.2010
Nepoznati napadač u poslednjih godinu dana učestvovao je u 15 pucnjava u Malmeu u Švedskoj. Policija je saopštila da nema osumnjičenog, ali su zaključili da se radi o istoj osobi, jer su mu meta doseljenici u grad.

Svaka pucnjava je bila dobro isplanirana, a ljude je napadao tokom noći na mestima koja jako dobro poznaje, piše CNN. Nekoliko pucnjava bilo je u proteklih nekoliko nedelja. U četvrtak uveče ranjene su dve doseljenice. Napadač ih je upucao kroz prozor njihovog stana.
- Strah me je da upalim i svetlo u stanu tokom noći - rekla je Šukrije Beriša, komšinica ranjenih devojaka albanskog porekla. Nedavno je isti napadač ranio dvojicu muškaraca, koji pripadaju još jednoj etničkoj manjini, dok su čekali autobus. Jednog od njih je ranio u grudi, ali je muškarac preživeo. Lokalna policija je saopštila da sumnjaju da je žrtve upucao iz žbunja u blizini autobuskog stajališta.
- Bio sam na autobuskom stajalištu i odjednom čuo pucanj. Ne znam odakle me upucao. Odjednom mi se zavrtelo u glavi i video sam svoju krv - rekao je Basi Hasan.

Policija u Malmeu pokrenula je potragu za napadačem i zamolila sve građane da im jave ukoliko bilo šta saznaju o njegovom identitetu.

http://www.alo.rs/vesti/32259/Lovac_na_imigrante

Izbaciti SveCku iz EU, napadaju jadni Aljbanci :rtfm: :lol:

Poslednja izmena:

Back