Lov ne zaslužuje biti sport

ilovedoggos

Aktivan član
Poruka
1.956
Kratko i jasno. Lov ne može biti sport. To je iživljavanje i bespotrebno ubijanje životinja. Ko me bi bilo lepo, da uđe u kuću i na zidu vidi glavu od jelena? Medveda? Svinje? Meni ne, ali ako je odgovor drugačiji znajte da vam je potrebna pomoć. Ništa nije lepo za videti 350 pataka kako leže mrtve u lokvi krvi i smejati se na fotografiji.Najveći argument im je da se ne bi previše povećao broj životinja? Molim, ja mislim da je životinja premalo. Kažem za lisice, jelene, Medvede,vukove.Opet mi nije jasno, zašto su neke zabranjene za lov, a neke ne? Ubiti jelena nije ubistvo, ali psa jeste? Orla ubiti nije u redu, ali lisicu jeste? Ljudska glupost nekad toliko pređe granicu..Šta reći a ne zaplakati..Ubijanje životinja postaje dosadno, vreme je da ubijaju jedni druge...

Kako se osećate tokom gledanja ovih slika?

Prilozi

• Screenshot_20211025_224922.jpg
    Screenshot_20211025_224922.jpg
    117,3 KB · Pregleda: 19
  • Screenshot_20211025_225006.jpg
    Screenshot_20211025_225006.jpg
    117,5 KB · Pregleda: 17
  • Screenshot_20211025_224945.jpg
    Screenshot_20211025_224945.jpg
    156 KB · Pregleda: 18
opasni su , puskom sa snajperom ubio zivotinju na 150 metara

smeta mi takodje i licemerje , digli frku na onog kineza sto pripremao zeca

dok svakodnevno milioni zivotinja po svetu strada zbog hrane
Istina, sad se prepiru dal je mačka il zec, a nije ih briga da hiljade životinja sada umire u najgorim mukama.

Istina, sad se prepiru dal je mačka il zec, a nije ih briga da hiljade životinja sada umire u najgorim mukama.
secas se pre nekoliko godina kad bese tema * zabranice nam evropa da pecemo prasice i rakiju*

svi se busase * ko meni da zabrani da ispecem prase *

meni licno je zec draza zivotinja , ali eto zeka moze da se jede , maca ne moze

Ni vukovi, ni jeleni, da se ja pitam, ne bi smeli da se taknu-kazna astronomska da ih ubiješ.
Imaj ti ovce, imaj pasulj, ali imaš i da se staraš o njima, budeš dobar čovek i nabaviš odbrambnu opremu.
Iz dubine duše verujem da ni neko ko je ubio vuka, ni neko ko je ubio jelena-ne može da živi dalje nenačet kao nakaza.
Od zveri se treba braniti, a životinje kao što su jeleni... Haos, ne mogu da zamislim zlotvora koji bi ubio jelena!

secas se pre nekoliko godina kad bese tema * zabranice nam evropa da pecemo prasice i rakiju*

svi se busase * ko meni da zabrani da ispecem prase *

meni licno je zec draza zivotinja , ali eto zeka moze da se jede , maca ne moze
Da da, e tooo..Meni su krave i ovce..Neki ih smatraju glupim dok ih ne upoznaju..I iskreno, mogu reći da boli kad čuješ eej jel dolaziš sutra na slavu pečemo jagnje, a ti kući jagnje držiš kao ljubimca, kao što drugi psa..

Ni meni se ne svidje danasnji stil lova,ali vuk koji podavi ovce,lisica koja podavi kokoske i drugu perad.Jeleni i kosute,kad opleve pasulj iz njive,ker koji izujeda dete,zar ne bi trebalo da se odstreli.nekada je lov za to sluzio,a ne za uzivanje.
Lov i danas za to služi, između ostalog. Godišnje se organizuje lov na štetočine, možda ima i više puta.
U mom kraju lisice prave najveći problem. Došle su do naselja, gde provaljuju u dvorišta ljudi. Ja sam pre 15,16 godina videla jednu kod mene.

Lov i danas za to služi, između ostalog. Godišnje se organizuje lov na štetočine, možda ima i više puta.
U mom kraju lisice prave najveći problem. Došle su do naselja, gde provaljuju u dvorišta ljudi. Ja sam pre 15,16 godina videla jednu kod mene.
Ma da,ima dosta lisica i sada se ovi psi lutalice okupljaju u copore i napadaju ljudima obore sa ovcama.Ovo sto rade recimo sa fazanime,geje ih da bi ih pobili,to mi se uopste ne svidja.Od kako postoji manjak fazana,pojavilo se mnogo vise zmija po dvoristima i travama oko zgrada.Fazani tamane zmije i ne bi trebali da ih odstreljuju.Pusti prirodu da cini svoje.Za stetocine je u redu.

Kratko i jasno. Lov ne može biti sport. To je iživljavanje i bespotrebno ubijanje životinja. Ko me bi bilo lepo, da uđe u kuću i na zidu vidi glavu od jelena? Medveda? Svinje? Meni ne, ali ako je odgovor drugačiji znajte da vam je potrebna pomoć. Ništa nije lepo za videti 350 pataka kako leže mrtve u lokvi krvi i smejati se na fotografiji.Najveći argument im je da se ne bi previše povećao broj životinja? Molim, ja mislim da je životinja premalo. Kažem za lisice, jelene, Medvede,vukove.Opet mi nije jasno, zašto su neke zabranjene za lov, a neke ne? Ubiti jelena nije ubistvo, ali psa jeste? Orla ubiti nije u redu, ali lisicu jeste? Ljudska glupost nekad toliko pređe granicu..Šta reći a ne zaplakati..Ubijanje životinja postaje dosadno, vreme je da ubijaju jedni druge...
Da li si vegetarijanka/vegetarijanac?

Back