Lotus birth

elleonora

Ističe se
Poruka
2.419
http://en.wikipedia.org/wiki/Lotus_birth

Stavljam link na eng jer na srpskom ne mogu da nadjem nista na internetu.

Znaci radi se o porodjaju koji se jos naziva "porodjaj bez zurbe" i koji je karakteristican po tome sto se dete ne odvaja odmah od placente vec ostaju "zajedno" i cak do neki 10-ak dana dok se "sami ne odluce razdvojiti".

Interesuje me vase misljenje, ako neko ima takvo iskustvo...kako vi gledate na sve te nove nacine? (ne samo porodjaja)....da li to smatrate "modernim novitetom" ili" povratak u primitivizam"?

to nije cak ni povratak u primitivizam jer po prirodi svaka majka u zivotinjskom svetu,prekida vrpcu,pa tako i mi,od samog pocetka.....
a da ne govorimo o tome da je posteljica organ koji je van tela prava trpeza za bakterije
FUJ

- - - - - - - - - -

to smatram idiotizmom....ljudima je bas dosadno

I ja sam ostala:eek:
Prvo sto mi je palo na pamet je bilo da jednog dana, kad odem cerki u babine, ona me upozori "pazi mama nemoj da sednes na placentu!":neutral::eek::sad2:

Ne osudjujem nikoga, ali i ja mislim da ima ljudi da ne znaju vise sta ce od sebe...kako da budu ekstremni!

Uglavnom u svetu imaju bolnice koje omogucavaju ovakve porodjaje i citajuci vidim da predlazu majkama da pojedu parce placente u slucaju krvarenja ili anemije....

Prvo sto mi je palo na pamet je bilo da jednog dana, kad odem cerki u babine, ona me upozori "pazi mama nemoj da sednes na placentu!":neutral::eek::sad2:

Ne osudjujem nikoga, ali i ja mislim da ima ljudi da ne znaju vise sta ce od sebe...kako da budu ekstremni!

Uglavnom u svetu imaju bolnice koje omogucavaju ovakve porodjaje i citajuci vidim da predlazu majkama da pojedu parce placente u slucaju krvarenja ili anemije....

Boze postajemo zivotinje, meni je ovo trasno i nepotrebno, cak mi je i ova nova moda da se djeca 2-3 dana po porodjaju ne kupaju malo bljak.

za bold :rotf:
a za jedenje placente...misim...zivotinje to rade al misiiiimmm :zeek::bljuc:

Back