Loto, edukacija i psihologija o igranju lutrije

Nisi cuo da je namesteno
Čuo sam iz medija da je sumnja na namještanje (Srbija, Južnoafrička Republika. A čak je u Americi i dokazano namještanje i to upravo "iznutra".
Ali ne vjerujem u potrebu namještanja iz logičkih razloga, jer je besmisleno namještati lutriju. Ali naravno da ju je moguće namjestiti poput npr. poker automata. Moguće da koriste sličan softver koliki će postotak uzeti a koliki postotak će dati.

Da li znaš izračunati vjerojatnost da se pogodi nagradna kategorija 1 na lutriji?

Ne zadržava ni država ni Vučić novac od lutrije, nego se ona prebacuje u iduće kolo, a postotak od uplata dobiva nacionalna lutrija u vlasništvu države.
Ako se zna izračunati vjerojatnost osvajanja nagradne kategorije 1, logično je zaključiti da je namještanje besmisleno. Iako postoje dokazana namještanja i presude, i dokazano je da je novac nezakonito izvučen van, ali to je uglavnom teško dokazivo, ali moguće je nezakonito izvlačenje da namjerno netko dobije.

Poslednja izmena:
Ne zadržava ni država ni Vučić novac od lutrije, nego se ona prebacuje u iduće kolo, a postotak od uplata dobiva nacionalna lutrija u vlasništvu države.
Ako se zna izračunati vjerojatnost osvajanja nagradne kategorije 1, logično je zaključiti da je namještanje besmisleno. Iako postoje dokazana namještanja i presude, i dokazano je da je novac nezakonito izvučen van, ali to je uglavnom teško dokazivo, ali moguće je nezakonito izvlačenje da namjerno netko dobije.
Drzava dobija odredjeni, zakonski propisan iznos od svake uplate. Nekada je to bilo 50% od ukupno uplacene sume za svako kolo, ostatak od 50% se deli na nagrade dobitnicima a i svi dobici iznad odredjene sume ( mislim sa je to red velicine 1000 eura) se oporezuju sa 20%.
Ti novci koje drzava uzme od priredjivaca lutrije zavrse u fondovima za razne dobrotvorne organizacije (Crveni krst, sklonista za beskucnike itd).

U Srbiji nikad nisam igrao loto zato sto su dobitnici anonimni i niko ne garantuje da oni i postoje. Ovde na Zapadu dobitnici su obavezni da izadju u javnost i zna se imenom, prezimenom, fotografijom i video snimkom ko je dobitnik. Ah, da igrao sam loto u Kanadi i posle 5-6 godina sam posle dobitaka od 20$ ubo 5 i dopunski od 7 brojeva i za to dobio oko 1500$. Rekao sam sebi dosta na dobitku si, i prestao sam da igram.

Back