aleksa ndar
Elita
- Poruka
- 17.732
E danas dok sam se vozio nesto u autobusu sa lutajucim mislima iz kojih me prenula vulgarna rijec ''jesu ******'' koja mi je odvukla paznju na pricu doticnog koji je nesto tu pljuvao po djeci i omladini drugome covjeku koji je bio onako slabiji u iskazivanju svog misljenja, ali ipak shvatao je situaciju, kada je rekao da nije ni njima lako (mladjima) ... dalje ovaj nastavlja, nije k... oni od nas uzimaju a mi crncimo, ima mama, ima baba ima otac, a oni telefon i samo tipkaju, piju kafe, pivo ... . Okej razumijem ja sve to, to i jeste nazalost tako, ljudi su izgubili kompas, odaju se glupostima, ali isto tako znam da je to samo zamjena koja im je utociste jer ne znaju za bolje, a i da znaju - nemogu (zato mi se i slaze ova recenica od ovoga drugoga) pa eto prihvataju model ponasanja koji je nametnut i fakticki trace zivot (kojeg je bolje da i nemaju jer nije produktivan) ali eto sta je tu je, bezveze bi bilo sada i izvrsiti neku kolektivnu eutanaziju omladine. A da li se on npr. zapitao to da li je njegov sin ili kcerka kriv sto je on ratovao i stvarao drzavu dok su ovi sada na vlasti malkice emigrirali ''baustel sa turcima kuntao sa kurdima'' pa malo metkova prodati drugoj strani, pa se vratio sa kesom i preuzeo tu istu drzavu, njemu ukinuo invalidninu, dodatke, sveo ga na nivo ispod crnca koji je u americi radio kao rob, pa mu sada tesko padne kada mu dijete uzme neke sice koja mu je potrebna (nije potrebna jer je utrosena na glupost, ali opet ... ). Da li je dijete krivo, sto je on dopustio tim istim ljudima da mu oni kreiraju svijest po svojoj volji koja ce njima koristiti, sto su rascvjetali umjesto grana poljoprivrede, stocarstva, prozivodnje i sl grane kriminala, pa sada to dijete navuce brzinu na sebe, uvuce u sebe, pa tetovira list marihuane na vrh cela pa se sepuri gradom ? Znam ja i da je omladina postala i bezosjecajna i u nekom manjem obliku zla, ali ono si u sta gledas, sto se on ne zapita ko je kriv za te vidike, a ne samo za posljedice gledanja u isto. Kada ce doci vrijeme da barem 50% stanovnistva ima neku cjelokupniju sliku u glavi, pa da ne trabunja bezveze pocevsi od manifestacije necega, nego i od uzroka ?