Лоши ђаци, где сте данас?

Zgibnjev

Zainteresovan član
Poruka
460
Инспирисано питање које видех негде на нету пожелео сам да питам вас. Сви ми који смо у основној (можда) и средњој школи били проблемтични, били очајни ученици, падали на поправне, имали кечеве из владања и генерално били отписани од стране наставника, родитеља и пријатеља као изгубљени случајеви без светле будућности, где сте (смо) данас?

Немам неко сјајно детињство с којим бих могао да се похвалим. Уписао средњу школу, четврти смер, већ у самом почетку средње школе сам имао проблема са неоправданим часовима, а и са владањем, моји (родитељи) су у више наврата реаговали да ме не избаце из школе, али и захваљујући мојим оценама, које су стварно биле позитивне за један такав профил личности ученика, нарочито из предмета природних наука, као и то што сам био слатко дете и добронамерност просветних радника те школе. Довољно су толерисати мој безобразлук, већ у самом почетку школске календарске године, трећа година средње, избацују ме из школе. Моји родитељи су веома то доживели на један тежак начин, незнајући шта ће... уписују ме ванредно у Новој Вароши, завршавам са одличним просеком. Напокон, постајем зрела особа, како социјално, тако и емоционално, и морално, да прихватам промене у свом животу, без сукоба, да прихватам обавезе и одговорност, итд... И то све захваљујући мојој 13 година старијој сестри, која је поред свог мужа, мале деце, морала да се бави и са мном. Уписао сам факултет ( и даље сам студент), радим у хотелу за просечну српску плату.

Htela sam da se našalim, ali nakon pročitanog, bilo bi neumesno.
Sve pohvale za trud :heart:
Niko ne može kao sestra da se cela posveti bratu.Srećan si što je imaš.Voli je i pazi koliko se može...

Слободно, није мени проблем да примим шалу на свој рачун.
Хвала на коментар. Да, слажем се. Моји родитељи су особе старог кова, који су били деца тадашњег комунистичког друштва, много су били посвећени каријери, пружили су ми много тога, али не и оно најбитније.

ok , svako doba uzrasta ima svoje trenutke , niko od nas nije bio svetac :ok:

У праву си, али ипак је веома важног да особа има некога к'о ће је усмерити на прави пут, бити јој ауторитет, без тога може бити веома кобно за младу особу, нарочито у то периоду кад се обликује карактер детета.

Слободно, није мени проблем да примим шалу на свој рачун.
Хвала на коментар. Да, слажем се. Моји родитељи су особе старог кова, који су били деца тадашњег комунистичког друштва, много су били посвећени каријери, пружили су ми много тога, али не и оно најбитније.

У праву си, али ипак је веома важног да особа има некога к'о ће је усмерити на прави пут, бити јој ауторитет, без тога може бити веома кобно за младу особу, нарочито у то периоду кад се обликује карактер детета.
niko od nas ne može da odabere rodbinu , a ponajmanje roditelje , u krajnjoj liniji bitno je ono što čovek postane u vremenu koje će odlučivati o svojoj sudbini , školovanje , posao , porodica
nije da nisi u pravu, roditeljsko usmeravanje je najbitnije, o tome verglam celo vreme
ali lični karakter i personalitet dolazi do izražaja , mali broj "problematične" dece završi onako kako su počeli, uglavnom su to ljudi dobri domaćini , komšije i radnici ,svako u svojoj branši
ponekad , ma veoma često, tačno oni znaju kako neke stvari ne treba raditi pa postaju veoma kvalitetni roditelji , jer tačno znaju koje su te mangupske cake I kako na mangupski način proći kroz životne situacije

Skolovao sam se za metalostrugara.
Prva 3 razreda O.S.bio sam odlican.4. vrlodobar.Ostalo sve dobar.Ucio toliko da prodjem.
Kada pogledam u slagalici fakultetski obrazovane ljude,za neke ne znam kako su zavrsili fakultet.
Mislim da je fakultet kod nas precjenjen.
Ne iz zavisti.
A i studente koji nemaju prosjek bar 8 ne priznajem.
To uopste nije merilo.
Prvo, gomila ljudi ima tremu pred kamerama, jedva saberu dva i dva.
Drugo, sad ima raznih faxova, gde je najteze gurnuti ulazna vrata.

Evoo ja sam se pronašla. Nisam bila harambaša koliko nezainteresovana a razlog je bila prepotentna učiteljica koja mi je usadila averziju prema učenju. Upisala nešto slabiju srednju. Pauzirala dve god nakon srednje, povukla sa druš mreža, dosta čitala, doživela prosvetljenje i od pogubljene devojčice postala izuzetno ozbiljna devojka, studiram i za nekoga ko je jedva 3 dobijao, ocena 9 i iznad nje na faksu su ozbiljna postignuća. Nekako sam čekala da mi se dogodi neki obrt u životu jer baš nisam znala gde bijem i koliki su mi kapaciteti. Promenila se kako psihički tako i fizički. Takođe, većina njih iz osnovne i srednje koju su odlični i "za primer", danas ne studiraju, preko su na crno, viđam ih po kladionicama, u sukobu sa zakonom ili stomakom do zuba.

Back