lose vreme,internet katastrofa

Wireless zavisi od vremena
ali možda više od gužve,
tj. koliko korisnika je istovremeno zakačeno.
Ja imam Telenor 2G ruter i radi pristojno.
Normalno dok je max brzina (do 4GB "skidanja")
Kad se ta brzina potroši (ako ne doplatite)
brzina padne na 10-15% maksimalno.
Proveri ovo sa provajderom.
A to Ti sigurno i piše u ugovoru.

PS: Za surfovanje bez skidanja
brzina ne bi smela mnogo da varira.

Poslednja izmena:
zadnje dve nedelje su kisne i tmurne,da li i vi imate problema sa konekcijama? u pitanju je telenor 3g,surfanje radi solidno,mada sporije nego pre,ali online igranje i latencija je haos,ide preko 1000ms,pa se vrati na 60 itd,a drzi ga skoro uvek oko 100...mnogi se zale,jel primetio i neko od vas? :cool:

Ha??? O čemu ti? Kakve ima veze net i vrijeme? Jel to mobilni net ili??? :think: Net radi super bez obzira na vrijeme, kao i wi-fi... Mislim zašto ne bi radio...

Wireless zavisi od vremena
ali možda više od gužve,
tj. koliko korisnika je istovremeno zakačeno.
Ja imam Telenor 2G ruter i radi pristojno.
Normalno dok je max brzina (do 4GB "skidanja")
Kad se ta brzina potroši (ako ne doplatite)
brzina padne na 10-15% maksimalno.
Proveri ovo sa provajderom.
A to Ti sigurno i piše u ugovoru.

PS: Za surfovanje bez skidanja
brzina ne bi smela mnogo da varira.

al si se zajebo, m:ts nudi 5 GB po boljoj ceni
a onda kad gledaš tabelu cenovnika upadaš u navlakušu
jer za pakete 5, 10, 20 ili 50GB nije isti odnos u ceni

jednostavno da skratim: 10GB je 5 puta manje nego 50GB
ali je cena za 10GB samo 2 puta manja od 50GB
a izmedju 20GB i 50GB minimalna

i tako kad nastaviš da buljiš u cenovnik
"zaključiš" da ćeš "dobro prodješ" ako uzmeš sledeći paket

a u stvari dovoljno ti 5GB iako je u odnosu na 50GB 25X skuplje
virtuelna ušteda na vazduhu i ništa više pa ko se upeca upeca

pošto imam obnovu ugovora razmišlajm izmedju 5GB ili 10GB
ali da ostanem na 3G jer 4G funkcioniše drugačije

ono što buni narod je potrošnja interneta kad se gledaju video klipovi
nažalost softverski merač ne računa višekanalni protok u tom momentu
dakle tačan je merač kod provajdera

zašto ga ne daju nama kao AD-HOC nemam pojma...

Ha??? O čemu ti? Kakve ima veze net i vrijeme? Jel to mobilni net ili??? :think: Net radi super bez obzira na vrijeme, kao i wi-fi... Mislim zašto ne bi radio...

nije bas tako. na bezicne netove itekako utice,ja to znam prvi,iz iskustva. e sad,sve zavisi do pojedinca. u svakom slucaju,signali sporije putuju dok pada kisa,jer se odbijaju od kisnih kapi i skrecu svoju putanju. prosto.

nije bas tako. na bezicne netove itekako utice,ja to znam prvi,iz iskustva. e sad,sve zavisi do pojedinca. u svakom slucaju,signali sporije putuju dok pada kisa,jer se odbijaju od kisnih kapi i skrecu svoju putanju. prosto.

O čemu pričamo? O wi-fiju doma ili nekom javnom koga može koristiti tko god se sjeti? Da li je free ili npr. uz račun dobiješ i kod za Wi-Fi u nekakvom restoranu... Ne kužim... Pojasni malo...

Isto kod i mene adsl u pitanju.Nemogu zasigurno rece da je tacno tako da je ovo MOJE misljenje.Ili je ddos u pitanju ili je kompanija tolko skrta da koristi masine ko zna kolko stare jer znaju da ce ih kostati poprilicno puno da kupe nove.Svaki dan sopam mozda njih 200-300 se prijavi za telenor ili adsl i tako raste i raste i dok vise racunari ne mogu izdrzati to primanje i slanje podataka da jednostavno se ili pregreju ili nesto drugo pa onda bude taj haos 20-30 minuta da ping kao stutter ili tj spike lag...Znam na sta mislis... :P

za 3g netove zavisi kolika je udaljenost od predajnika. ali i ako ste blizu predajnika na 100 metara,opet sve pada u vodu. zasto? jer nasi bezobrazni operateri stede na opremi,na struji ili ne znam sta vec...posto kosta da se naprave dve bazne stanice i svi budu zadovoljni,oni naprave jednu samo i svi korisnici na nju...a ona vrv ima neko ogranicenje do koliko korisnika max moze da bude zakaceno u isto vreme...a inace,prioritet imaju glasovni pozivi i sms,net je tek na drugom mestu. tako da...jedino sreca moze da te spasi. da si na nekom mestu gde si blizu stanice,a sa druge strane da ne bude zakaceno previse korisnika na nju. ja imam velike srece u pogledu rasterecensti,ali losu srecu u pogledu daljine. 6 km ako ne i malo vise. takodje,nemam srece u pogledu tehnologije. stanica na koju se kacim ne podrzava dc-hspa+ 42mbit/s,vec samo hspa+ 21mbit/s.

Back