Losa iskustva

Toliko često sam imala i imam problema s ljudima koji vide da hranim lutalice,da se uopšte više ni ne osvrćem.
I da,kupam svoja 2 psa i 4 mačke u istoj kadi u kojoj se i ostali ukućani kupaju.

kad sam imala chow-chow zenku svi su me napadali.....stavi joj korpu...kad mi je vec na vrh glave selo popovanje, pitala sam ih ...na cega da joj stavim korpu?
kad sam imala vucjaka, u parku klinac prilazi i lupi ga klompom u glavu, pas je poludeo skocio, tamo hteo da izujeda i decu i roditelje, opet ja kriva.
sad za westia ne komentarisu skoro nista....sem onih prekih pogleda i suskanja, zasto opet i ovog psa setam kasno uvece...ne shvataju ljudi da im je vruce u 19 00 za setnju, a i ja ne setam psa, kao ostali da se reklamiramo, nego da bi se setali.
sad sam se setila jedne izlozbe, ponosni vlasnik u junu mesecu dovodi svog haskija uz biciklo, presli zu nekih 7-8 km da bi dosli,,,sunce ubija....on tako...uveo psa...psu lose..i pade mrtav.kakvi su tu tek bili komentari gde se skupila masa koja iskljucivo voli pse, dobro nisu ubili ovog coveka.:otkacio:

Isto su pitali mene "Moze li ona da nosi korpu?" Desilo se da sam nosila namirnice pa me je asociralo na korpu-korpu pa sam se tako ismejala i onda shvatim na koju korpu su mislili... :eek: koji blam. :rumenko: :lol: Ne, ne stavljam joj korpu jer ionako se teze hladi, ne pada mi na pamet sve dok ima ijedan pas na ulici bez korpe.

Taj covek je uspeo da ubije svog psa.. tuga. :thumbdown: Neko je davno napisao isto da je dogos uginuo od toplotnog udara koji je kao setao neko drugi.. pa kasnije nije taj neko vec autor posta licno. Sta reci. Ma trebalo bi da postoji neko osnovno bar ali obavezno obrazovanje za sve vlasnike zivotinja.

ja sam ovih dana pricala s recimo cetvoro ljudi koji se spremaju da kupe stenad, a totalno nemaju pojma o nicemu, niti neku knjigu da procitaju, niti internet da guglaju malo,,,samo eto kupice stene...i ono...jedva cekam .....da ga izvedem na ulicu da ga svi vide..bljak

njih troje je reklo da ce deci da kupi, jer deca vole pse, radi se o deci od nekih 4-5 godina,to me najvise nervira, jer deca naravno ne shvataju da je pas obaveza, odrasli ce reci da nemaju vremena, i kao sto mica kaze,,,,letece na ulicu...to me do ludila dovodi da kupis psa detetu koje nema pojma ni gde je zabaviste..reklamiranje ...kao moj kolega, ja imam engl. buldoga iz Nemacke i setam ga popodne po najvecoj vrucini////kaze Balasevic...ne volem....i ja sam namcor...

Majka sam dvoje dece koja prosto obozavaju sve zivotinje pa i kuce i najteze mi je kada prema meni krenu devojka ili momak koji setaju kucu a ovi moji presretni potrce da se maze sa kucom a devojka me pogleda kao marsovca sto nisam vristala na decu da ne diraju kucu...
Evo samo veceras smo pomazili cirka,hm,5 kuca i naravno naucila sam ih da prvo pitaju ciku ili tetu da li kuca voli da se mazi...

Reaguju tako jer su verovatno navikli na "Nee.. dodji 'vamo!!" Ali imas pravo, neki su lose volje pa treba pitati da li sme da se pomazi kuca a i nauciti ih kako da pridju, i ja pitam uvek. Isto sam se par puta iznenadila.. dok sam pazarila na trafici decko sa mamom je prisao i tako izmazio Saru sa obe ruke je uhvatio i izgnjavio.. Posle pomislim sreca sto je naisao na nju a ne na nekog manje raspolozenog kucka. :)

evo da se ubacim... umreh na poslu, subota je! hehhe...

citam ova vasa iskustva i moram reci da sam imala samo jedno lose za 7 godina. moj brat je imao mozda 2! a mi imamo staforda (njena malenkost na avataru) koga redovno setamo bez povodca. mi cak i dajemo povoda nam ljudi oci vade kad nas vide! ali valjda su se u kraju navikli na nju jos od kada je bila stene, i svi je nekako kuliraju. ako nam u susret ide neko ko se vidno plasi, ja viknem "nece, ne brinite", i valjda ljudi skontaju da ih mina ni ne pogleda i nikom nista. a ona je nestandardno nezainteresovana i za pse i za prolaznike. nekad hoce da njuska ako neko prodje sa kesom, jer mi kad dodjemo iz kupovine, u uvek u kesi imamo nesto za nju, p aona jos sa vrata gura nos u istu.

jedino lose iskustvo je bilo kada je mina imala 3 meseca. ide ona klempava i blentava svojim putem, i zena koja nosi dete u rukama ide na drugu stranu nekih 4 metra od mine. vec su se uveliko mimoisle kad zena pocne: "jooooooooojjj, zaklace mi dete (koje joj je sve vreme u narucju). zasto si je pustila zaklace mi dete ludaco jedna!!" i vice tako zena i ide u rikverc. cuje je mina, okrene se ka njoj, i gleda je onako blentavo. i zena nastavi: "vidim joj u ocima, napasce nas!". mina se tada vec okrenula i nastavila svojim putem ka parku. ja sve vreme pokusavam da objasnim gospodji da je to stene, da ni ne gleda u nju, da ide na skroz drugu stranu, ali nista! na kraju sam je oterala u ...
eee, jadno to dete, jednog ce ga dana neki pas izujedati ako nauci od majke kako da se ponasa prema psima... ili ne daj boze da povredi nekog psa, jer mu je majka ludaca.

a za lutalice, i brigu o njim, samo me popreko pogledaju ako im tu nesto smeta. cak su ljubazni vecinom. mada, ja zivim u zemuni, gde ima puno lutalica, ali su svi u zastiti nekog od ljudi iz njihovog naselja. retko kada se tu vidi mrsav pas. ili bolestan, bas retko. ljudi u zemunu su generalno divni prema lutalicama.

Poslednja izmena:
da se zapljunem sa kritikom!
heheheh
jedino sto cu ti reci je da greshish sto shetas Minu odvezanu.eto.to je to
nikad se ne zna dal ce da se desi nesto nepredvidjeno.Po ulici pas treba da bude vezan,ako ni zbog koga drugog onda zbog samog psa.....

ma kad smo u nepoznatim predelima vezem je, ali po naselju ne. zna vec sve sama. i gde da ide, i stane kad prelazi ulicu jer su je jednom zveknula kola. a u mirnom kraju zivim. ide setka po travi, njuska i ili nosi drvo neko, i to je to. sa njom nikakve muke. slusa uvek i sve. nije agresivna, ne bezi, nije plasljiva. za 7 godina nista lose nije bilo, osim tih jednih kola, a to je bila slucajnost glupa. i ovako ne ide svaki dan u setnju jer imamo dvoriste a nemamo vremena (evo me i delje na poslu!!), pa neka je nek se izjuri sama. znam da nije skroz u redu, ali zao mi je da je vezem. matora je, nek uziva. mi se vodimo onim da joj pruzimo sto vise zadovoljstva. cak joj i dajem cokoladu povremeno. neka je, nek mi je samo zdrava i srecna. ja kazem, kada umre (sto se verovatno nikada nece desiti jer ce izmisliti lek protiv toga a ja cu da ga kupim za nju) verovatno ce umreti (opet kazem nece) kao najsrecniji pas na svetu.

a da je ikada pokazala i najmanju dozu agresivnosti prema psima ili ljudima ne bih je nikada pustila sa lanca. ali ja je ipak pozovem ako prolazimo pored dece, jer pas je pas. mozda joj nesto krcne u glavi, otkud ja znam. ne volim da joj deca guraju ruke svuda pogotovo oko ociju. i onda je drzim podalje od njih. negde sam i napisala da npr nismo ucili nikada da se igra sa loptom, bas zbog toga da se ne bi zatrcala na neku na ulici, pa se deca istripuju i uplase. pa ko zna sta moze da ispadne. a ona je teska, pa da samo gurne neko dete razbila bi ga! nekako smo gledali da sve takve stvari predvidimo.

uh, rizikujem da sad sve ovo zvuci pogresno. odnosno vidim da hoce, ali moja je filozofija oko nje ogromna, i trebalo bi mi dobrih sat vremena da objasnim nacin na koji brinemo o njoj, i ogromnu ljubav koju dobija. a sve to uz maksimalnu slobodu koju pas moze da ima a da bude poslusan. a sve to bez i jednog momenta nebrige o njenom zdravlju.

E ljudi sta sam ja sve dozivljavala...
Evo u parkicu kod seste beogradske gimnazije, svi vlasnici koji dodju sa psima i koji su redovno tamo kupe za svojim psima, ali deca koju roditelji dovode da piske i kake u zbunje u delu gde su psi bogami ne, aj sto se deca olaksavaju nego i roditelji samo cucnu i pogane tamo...uzas strasno i onda kad neki pas krene prema detetu da se mazi, i na vlasnika i na psa posle drvlje i kamenje....

Bogami kod te seste beogradske se bas s-ere na veliko :D:D:D:D

hahahaha...kad sam videla ovu temu,samo sam se nasmejala....Pa,ovako...Dok nije bilo mene :D (Nisam ni u planu bila),moje starije seke su redovno brinule o lutalicama...Kada sam se ja rodila,sa svojim drustvom sam staaaalno hranila neke uce,mace,pravila im smestaj od kutija,....e,bilo je tu i matoraca kosi nam s.e.r.u,a mi se onda fino posvadjamos a njima :D
....Secam se kada je moj drug (stariji xD) doveo jedno kuce iz Belegisa (ja sam inace iz Banovaca,ako znate gde je to :D ),I nazvao ga je Boki....Boki je mene jako zavoleo,redovno sam ga hranila,spavao mi je na pragu,a kada ja odem da spavam,on bi legao ispod prozora...cak je i u skolu samnom isao,i pored gundjanja mojih drugarica,uciteljice....i takodje sam se REDOVNO svadjala sam uciteljicom zbog Bokija,sve dok moja mama nije dosla u skolu i sve objasnila....Jednom je Boki napao sekretara skole :D verovatno je osetio,da covek nije bas...mhmm...dobar...psi to osetE ;) Hteo je da me zastiti....Jedne veceri,nakon kupanja,sedela sam u bademantilu a mama mi je susila kosu (koja je I DALJE,nenormalno duga,iako je od tad proslo 4-5 godina :D )....Od jednom se cuo jak udarac,razbijanje stkla,i kuce koje je zacvilelo...Moja mama je ODMAH istrcala da vidi sta je bilo,i zatekla je komsiju kako sa metlom ulazi u svoj stan....Ne znam tacno sta je bilo,ali znam da se posvadjala sa njim i da je htela da ga razbije....i svi stanari su izasli...staklo je razbijeno,komsija ga je razbio,a Boki je dobromjer je matori (BOLJE ZA NJEGA) promasio...Inace,taj komsija je jedan bolesni pacenik,koji je nasu kuju (lutalicu,koja nam je spavala na pragu i NIKOGA NIJE UZNEMIRAVALA) ,koja je tada bila skotna,sutnuo u stomak,i ona je imala pobacaj,i nakon (bar godinu dana) je ponovo zatrudnela,i rodila mrtve kuce.... :'(
Ali taj komsija...ja sam ga redovno terala u P.M....Jer je debil...tako da,da odgovorim na temu....Ja se posvadjam sa tim pacenicima,a onda dodje moja mama pa se i ona posvadja :D

Back