LORD GLEDSTON SE IZVINJAVA KOLEGI KUSTURICI !

Pre izvesnog vremena,tu skoro,razvila se na ovom forumu,mala rasprava.tema je bila,kakvi su to ljudi,koji prelaze

iz jedne u drugu Veru,i pri tom,menjaju cak,i svoje licno ime.Kao svoj skromni prilog,ovoj polemici,ja sam izneo

svoje misljenje,da ne smatram da je to neki zlocin,promeniti Veru i licno ime.Ilustrujuci svoj stav,naveo sam,kako

je Emir Kusturica,devedesetih godina proslog veka,promenio svoju Veru,presavsi u Pravoslavlje,i pri tom,promenio

svoje dotadasnje ime,u novo - Stefan.Prtetrazujuci ovih dana GUGL,otkrio sam,da nije uzeo za novo ime Stefan,

nego Nemanja.Najiskrenije se izvinjavam kolegi Nemanji Kusturici,za nacinjenu,potpuno nenamernu gresku.L.G.

...pošto kriju nakrstovo novo ime , hrišćansko - možda ti Lorde nisi pogrešio...naime , do krštenja pravoslavci imaju tazvano znamenje , ili prvo ime pre krštenja......znamenje se dobija od pravoslavnog sveštenika iz takozvano svećenje vodice i čitanje sveih imena...pa je verovatno Nemanja , Emirovo znamenje...sveštenik koji je upleten u prekrštavanje ništa u vezi toga ne potvrđuje nit poriče....iz svega da se zaključiti , da je onda Stefan ime sa krštenja - a može biti i obrnuto....no nema veze....čovek se vezuje za oba ta imena , a stoka za rogove.....tako nekako beše.....

...logično pitanje iz sve nakrstove ujdurme sledi - uzimajući ta imena za svoja pri prekrštavanju , nakrst se kao proglašava za njegovog naslednika , a ovaj se izvorno optužuje , mada nema dokaza , nit je ikad izveden sudski postupak kojim je direktno utvrđeno , da je ovaj Stefan Nemanja roditelj srpstva i srpske države....ali se za istog , koga zbog nedokazane stvari proglašiše Svetim Simeunom , pouzdano zna , a i istorijski dokazi su pouzdano izvedeni , da je sin velikog župana , koji je vršio pretorijansku vlast kao iznamljeni političar od latina u pograničnoj zoni vizantije , ubio brata koji je primio vlast od oca , opljačkao njegovo nasledstvo i imovinu i samoproglasio se županom....kasnije je polagao zakletvu vizantiskom vasileusu koji priznaje njegovu vladu , nekoliko puta menjao verski tabor ( ća katolik - ća ikonopoklonik .....današnji pravoslavac ) , kažu za lovu i vojnu potporu ( taman posla iz ubeđenja ) , više puta kršio zakletvu datu vizantiji i proganjao je sa namerama do istrebljenja bogumile.....jedinu dobru stvar je učinio , vlast je predao sinu na saboru plemstva , koji je zborno prihvatio ovog za velikog vizantijskog župana....
...elem , nakrst Emir , sebe smatra većim srbinom od svih srba....čak i od onih koji su sa njegovim precima ratovali , braneći srpstvo...

.....kako se brzo , gotovo infektivnom brzinom širi sunećena pamet i obrezano / zarezano vaspitanje.....kusturizacija srpstva.....još kad se dodikizovani kult razmnoži , deće nam biti kraj....tu više ni demokratska referendumska pamet neće biti od koristi....zato sunećeni mudraci , preporučujem vam da ne grizete sopstvene tukije , pa će vam prestati sav bol....znate , to vaše grickanje tukija , em što vas boli , em širite mudračku sodomiju...a to vodi sve u propast....sve će odneti šejtan , mudrice male !

Postovana "mizaca".Primio sam k znanju,vasu primedbu,da bih trebalo vise da tretiram neke anomalije u drustvu,koje imaju direktnu vezu

sa psihologijom.Ja se sa vasim misljenjem u potpunosti slazem.Mislim,da sam u dosadasnjem delovanju,u ovom forumu,bezbroj puta,tretirao

razne teme,iz oblasti psihologije i sociologije.Ali,obzirom,da ovo nije mesto za pisanje iskljucivo strucnih misljenja,ja sam morao da se malo

prilagodim ostalim ucesnicima ovoga foruma,koji vise preferiraju teme,koje interesuju siri auditorijum.Ukoliko vi,postovana,imate neki licni problem

ili pitanje,koje vas interesuje,ja cu vam veoma rado,odgovoriti, putem privatne (zatvorene) poste.Pozdrav...L.G.

Back