Лоповска НА АДИ ЋУПРИЈА ?

Poruka
27.467
c-1529664963.jpg

У протеклих 10 година, више пута неполитичка и стручна лица из области грађевинарства и саобраћаја,
аргументовано су покретала питања изградње "НА АДИ ЋУПРИЈЕ" у организацији друга ЂИДЕ, тадашњег
начАлника Среза Београдског и члана ЖУТЕ Библиотеке.

Првобитна цена, према идејном пројекту из 2005. године, требало је да буде око 90 милиона евра, али је она
већ 2006. "дефинисана" на 161 милион евра.Но ту није крај - 2010. друг Ђидо и екипа саопштавају цифру од
300 милиона евра евра, да би наредне 2011. почела да се помиње цена од 400 милиона Јевради БЕЗ ПОРЕЗА
и ДОПРИНОСА
!!! :eek:

ТО је покренуло један од најзначајнијих догађаја тим поводом. Био је то СКУП НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ ГРАЂЕВИНСКИХ
ИНЖЕЊЕРА, АРХИТЕКАТА и ЕКОНОМИСТА Србије
који је тим поводом одржан у амфитеатру зграде ТЕХНИЧКИХ ФАКУЛТЕТА
у Београду на Булевару краља Александра 73, а тим поводом су позвани и новинари из чак 28 редакција
електронских и штампаних медија.... НИКО НИЈЕ ДОШАО
!

Идући логиком струке и искуствима градње тог типа објеката, изнето је неподељено мишљење о ПЉАЧКИ БЕОГРАДА:
САОБРАЋАЈНИ стручњаци су том приликом аргументовано доказали да је ЛОКАЦИЈА МОСТА ПОГРЕШНА И ПРОМАШЕНА,
а да је према ГУП-у мост на Сави који спаја Баново брдо и Нови Београд, требао бити на ГОРЊЕМ ШПИЦУ АДЕ,
грађевински инжењери и економисти су УПОРЕДНИМ ПРЕГЛЕДОМ мостова истог профила, изнели ДОКАЗЕ је то
мост чији ће ДУЖНИ МЕТАР БИТИ НАЈСКУПЉИ НА СВЕТУ
!!!

Између осталог, ПОРЕДЕЋИ грађевинске трошкове материјала, радне снаге, земљишта у ЕУ, Кини, Америци.....
навели су следећи упоредни пример:
Французи су МОСТ Мијо ( Viaduc de Millau) највиши друмски мост на свету, висок 343 метара, а дуг 2500 метара
ИСТОГ ПРОФИЛА И КОНСТРУКЦИЈЕ као На Ади Ћупија, изградили по француским ценама за 400 милоина
Јевради,
док је 960 метара Лоповске на Ади ћуприје до тада коштало исто толико, а како пише "Тхе ДАНАС", коначна цена
би могла бити 2,4 МИЛИЈАРДЕ јевради!!!!

Viaduc de Millau ФРАНЦУСКА, 2500 метара и 7 пилона, на висини 343 метра и
колико и Ђидова на Ади Ћупија са једним пилоном и 960 метара дужине :
100h1f000001grw9z60CD_C_750_500.jpg

Да ли је ово нормално, "Крстин" цењени публикуме? :think:

Kad smo već kod stručne javnosti tadašnji predsednik SANU i doajen mostogradnje kod nas i u svetu, Nikola Hajdin je rekao više puta da je most baš do jaja i da nije skup , toliko o nepotklupljivosti i poštenju srpske inteligencije .
Да, Хајдинов син је тада био у шеми са Ђидом и био "ексклузивни" испоручилац
затезних ужади, али набављених у Кини! :)

Краду свуда, него питам - Да ли је нормално, а сви ћуте?
To govori o narodu i državi dosta. U Poljskoj izglasaju zakon koji se ne sviđa narodu, 200 000 Poljaka izađe na ulice samo u Varšavi, zakon se ukine. U Rumuniji se otkrije da je premijer korumpiran, izađe 100 000 Rumuna na ulice samo u Bukureštu, premijer podnese ostavku, podnešene krivične prijave protiv njega. U Britaniji se otkrije da je poslanik u Donjem domu otuđio 3000 funti tokom svoje 30godišnje karijere da bi uredio svoju baštu, podnese ostavku, krivična prijava, doživotna zabrana bavljenja javnom delatnošću.
U Srbiji političari opljačkaju stotine milijardi evra, upropaste i privredu i poljoprivredu i zdravstveni sistem, ubijaju ljude na pešačkim prelazima, pale kuće novinarima, kradu plate i penzije, i niko ništa.

To govori o narodu i državi dosta. U Poljskoj izglasaju zakon koji se ne sviđa narodu, 200 000 Poljaka izađe na ulice samo u Varšavi, zakon se ukine. U Rumuniji se otkrije da je premijer korumpiran, izađe 100 000 Rumuna na ulice samo u Bukureštu, premijer podnese ostavku, podnešene krivične prijave protiv njega. U Britaniji se otkrije da je poslanik u Donjem domu otuđio 3000 funti tokom svoje 30godišnje karijere da bi uredio svoju baštu, podnese ostavku, krivična prijava, doživotna zabrana bavljenja javnom delatnošću.
U Srbiji političari opljačkaju stotine milijardi evra, upropaste i privredu i poljoprivredu i zdravstveni sistem, ubijaju ljude na pešačkim prelazima, pale kuće novinarima, kradu plate i penzije, i niko ništa.
Не бранећи домаћу пљачкашку олош, којој би се народ требао на сламчицу крви напити, али нису
златни ни на Дивљем Западу, а нарочито нису гадљиви на туђу лову:
-Према фељтону немачког "Шпигла" и према доказима до којих су дошли,
збир коруптивних радњи у седишту ЕУ, за последњих 10-так година, прелази 300
милијарди Јевради!!!!!

Не бранећи домаћу пљачкашку олош, којој би се народ требао на сламчицу крви напити, али нису
златни ни на Дивљем Западу, а нарочито нису гадљиви на туђу лову:
-Према фељтону немачког "Шпигла" и према доказима до којих су дошли,
збир коруптивних радњи у седишту ЕУ, за последњих 10-так година, прелази 300
милијарди Јевради!!!!!
Nije to pitanje koje sam postavio iako je istina, nego zašto se Rumuni i Poljaci bune, a Srbi trpe?

Ovo moj mozak nikako ne može da procesuira iako sama sa sobom razvijam mali milion teorija zašto je to tako
ali nijedna mi ne pije vodu.
Istorija nam je dokaz da ne potičemo od slina i kukavica , a kako postadosmo ovo što smo danas
ne ide mi u glavu ali zaista.
I nije u pitanju samo to sve pobrojano nego smo svedoci propasti živih ljudi oko nas,
masovnih samoubistava iz očaja, ljudskih tragedija koje su na dlaku od nas samih da nas snađe ista sudbina
i ni to ne može da nas trgne, izvuče iz ove sveopšte apatije.

Šta se dešava sa ovim narodom, sa nama ?
Ima li ko neku logičnu konstrukciju, a da nije već izlizana floskula?

Nije to pitanje koje sam postavio iako je istina, nego zašto se Rumuni i Poljaci bune, a Srbi trpe?
Можда чекају харизматичног Вожда за устанак, а осећају се преварено... (Вожд од Коштунића,
и остали "вождови"), а утисак је да су опрезни!

Румуни и Пољаци немају Шиптаре, усташе и муџахедине у приправности... зато су релаксирани
и могу се активно бавити својојм политичком мафијом.

Можда чекају харизматичног Вожда за устанак, осећају се преварено... (Вожд од Коштунића),
а утисак је да су опрезни!

Румуни и Пољаци немају Шиптаре, усташе и муџахедине у приправности... зато су релаксирани

Rumuni i Poljaci ne čekaju vožda, imali su dosta iskustva sa kojekakvima.

Šiptari su dobili Kosovo i imaju biti zadovoljni sa tim, ili ih neće biti, isto kao i ustaše i mudžahedini. Znaju oni dobro da je Amerika nemilosrdan gospodar. Ako pogledaš mape, videćeš da je najviše municije sa osiromašenim uranijumom potročeno upravo na područja najgušće naseljenima Šiptarima.

To o njihovoj nekakvoj ''pripravnosti'' u SRbiji trube upravo vladini tabloidi i govnoidi ne bi li narodu skrenuli pažnju sa realnih problema.

Da, i? Zašto niko nije u zatvoru, zašto nisu pokrenute istrage?
Управо нешто "листам"... Од 2011-те поднето је туце кривичних пријава, али
"Правосуђе" Србије, рефомисано по ЖУТОМ моделу, није ни прстом мрднуло
... :confused:

Репортажа о лоповској На Ади Ћупији из јануара 2012-те године:

Можда чекају харизматичног Вожда за устанак, а осећају се преварено... (Вожд од Коштунића,
и остали "вождови"), а утисак је да су опрезни!

Meni više ne pije vodu ni čekanje tog famoznog vožda predvodnika,
čekamo već jako dugo i vidimo da ga nema bar ne ovde i sada.
Gledam one Grke na primer, do juče je išao fazon za nekog dužnika " ma dužan k'o Grčka"
u prevodu , jadničko neki ali se za najmanju sitnicu dižu k'o jedan i to solidarno svi.

Pre dosta godina kada sam prvi put osetila njihov štrajk na svojoj koži,
pomislih " ovi nisu normalni", odvela neku grupu turista do Igumenice i cvrc
ne možemo da se prevezemo na Krf jer SVI opalili štrajk, poskupeo im bio šećer za par drahmi
i stali aerodromi, brodovi, vozovi, pekari, lekari i apotekari, hoteli lupili katance, ma užas jedan za
turistu koji se zadesio tamo slučajno ali šećeru pade cena.

Mi gledamo kako iznose baku invalida iz rođene joj kuće za dug od 2000 evra,
uzimaju joj i kuću i život, gledamo kako isteruju mučenika u sred zime sa dvoje male dečice
iz stana zbog nekog duga isto od par hiljada i uzimaju mu stan, dedovinu,
Gledamo kako muškarci u punoj snazi , 40-50 godišnjaci skaču s mostova i solitera,
bese se o drveće jer im deca skiče gladna, a firme prodate budzašto...gledamo sve ovo.

I ćutimo.

Meni više ne pije vodu ni čekanje tog famoznog vožda predvodnika,
čekamo već jako dugo i vidimo da ga nema bar ne ovde i sada.
Gledam one Grke na primer, do juče je išao fazon za nekog dužnika " ma dužan k'o Grčka"
u prevodu , jadničko neki ali se za najmanju sitnicu dižu k'o jedan i to solidarno svi.

Pre dosta godina kada sam prvi put osetila njihov štrajk na svojoj koži,
pomislih " ovi nisu normalni", odvela neku grupu turista do Igumenice i cvrc
ne možemo da se prevezemo na Krf jer SVI opalili štrajk, poskupeo im bio šećer za par drahmi
i stali aerodromi, brodovi, vozovi, pekari, lekari i apotekari, hoteli lupili katance,
ma užas jedan za
turistu koji se zadesio tamo slučajno ali šećeru pade cena.

Mi gledamo kako iznose baku invalida iz rođene joj kuće za dug od 2000 evra,
uzimaju joj i kuću i život, gledamo kako isteruju mučenika u sred zime sa dvoje male dečice
iz stana zbog nekog duga isto od par hiljada i uzimaju mu stan, dedovinu,
Gledamo kako muškarci u punoj snazi , 40-50 godišnjaci skaču s mostova i solitera,

bese se o drveće jer im deca skiče gladna, a firme prodate budzašto...gledamo sve ovo.

I ćutimo.
У поређењу са поминутим примерима, стање ПОГНУТИХ НОСЕВА у Србији делује депресивно!
..као да су људи постали гњиде, без достојанства, забринути само за пуњење дебелог црева..
Као да је то мера живота? БЕДА!

Francuzi tri puta duži most od Đilasovog
platili 100 miliona evra manje!

drgan%20djilas%20ALO%20foto%20Rajko%20Ristic%20(1)_1000x0.jpg

- Zbog potpisivanja tajnih i štetnih ugovora, kao i nameštenih tendera, mi ni dan danas ne znamo koliko košta ovaj Most na Adi. Postoje osnovane sumnja da je nizom koruprivnih radnji bivše vlasti, do 2012. godine, cena mosta dostigla skoro pola milijarde evra. Poređenja radi, vijadukt Millau u Francuskoj je tri puta duži od mosta na Adi i ima sedam ovakvih pilona, i daleko je komplikovanijeg statičkog sistema. Građani Francuske su ovaj most platili 100 miliona evra manje nego mi ovaj Đilasov most
https://www.alo.rs/vesti/politika/f...og-platili-100-miliona-evra-manje/147486/vest

Управо нешто "листам"... Од 2011-те поднето је туце кривичних пријава, али
"Правосуђе" Србије, рефомисано по ЖУТОМ моделу, није ни прстом мрднуло
... :confused:

Репортажа о лоповској На Ади Ћупији из јануара 2012-те године:
Tačno. Ko je od Slobinih lopova ikad osuđen? Ko je odgovarao za pljačku pod nazivom ''zajam za preporod Srbije''? Ko će ikad da odgovara za preplaćene autoputeve koji se raspadaju, napravljene pod vaktom SNS? Ko će da odgovara za pljačku zvanu Beograd na vodi i kršenje x zakona vezanih za to? Niko nikad.

Tačno. Ko je od Slobinih lopova ikad osuđen? Ko je odgovarao za pljačku pod nazivom ''zajam za preporod Srbije''? Ko će ikad da odgovara za preplaćene autoputeve koji se raspadaju, napravljene pod vaktom SNS? Ko će da odgovara za pljačku zvanu Beograd na vodi i kršenje x zakona vezanih za to? Niko nikad.
Dvojica Miloševićevih ministara su uhapšeni za njegovog vakta
i pravosnažno osuđeni
na četiri-pet godina zatvora, ako nisi znao! :cool:

Došlo dotle da ja sad kao branim Đidu lopinu
ali brate mili taj most nam radi posao , nama građanima.
Kad krenem na Topčidersko groblje prevozom umesto da
se klackam do Kneza Miloša i tamo vatam neki do Banovog brda
što ispadne okolo naokolo, sada k'o gospođetina sednem u 49 kod Pinka
i za tačno 9 minuta sam na Brdu kod pijace.

Jeste se tu ugradio i kurta i murtin pašenog i verovatno
Đido obezbedio i šurnjaju sa švalerkine strane
ali i ja imam koristi.

Za to vreme gledam ulicu dr Milutina Ivkovića, spaja Bulevar Mira sa Autokomandom
ide pored Partizanovih teniskih terena i kad me uvati da pešačim ujutro
deo do posla , silazim tuda. Znači, nije neka zabačena šklj ulica nego prilično prometna.
Lep, široki trotoar koji je bio sasvim ok do prošle godine dok ga smislovi bez velikog odmora škole
nisu krenuli da , bem li ga šta su hteli, razrovaše trotoar da je prošle zime bila umetnost proći
bez da povrediš neki nožni zglob i rkali, rkali , zasipali, bušili pa zatrpavali i kao našminkali na mesec-dva,
evo sada se pojavile rupčage onolike, kockice kaldrme se izvitoperile , svako malo neki auto sjjebe nešto il' nekoga
i mamlazi bez velikog odmora škole će opet to da krpe i opet da se ugrađuju i opet...

I kad samo tu ulicu uporediš sa mostom koji radi posao, kome bi pre dozvolio da krade,
odnosno koga bi strpao u ćuzu ?

Ja bogme ovog mamlaza bez škole što mi uništi već ne znam koji par cipela.

Да је то таблоидно лупетање истина, Ђилас би одавно био у апсу. Али, чињеница у том лупетању нема. Последично, Ђилас је био и остаће слободан грађанин.

Шта кошта 400 милиона евра? Цео пројекат, а то је:
- мост преко реке (са 3+3 траке и 1+1 за метро/трамвај, мост широк 45 метара, почетно 140, коначно 160 милиона евра)
- прилазни пут са НБГ стране (ширине аутопута, делом издигнут изнад земље)
- подигнути кружни ток велик као Славија, са стране сајма
- прилазни пут са стране сајма, исто делимично изнад земље

Поређења ради, позната Газела је широка тек око 30 метара.
Ко не зна, железнички део је убедљиво најскупљи. Без њега сам мост би коштао половину или можда мање. Прођите пешке испод моста па видите где је најдебљи.

Поређења ради, почетна процена за мост код Винче, са прилазним путевима, са 2+2 и 1+1 железнице, је 250 милиона евра. Ужи мост и иде се свуда по земљи, где може.

Не знам од којих средстава је урађено преуређење старог подвожњака и надвожњака 2+2 траке код сајма, што је претворено у два надвожњака од 3+3. Некада је био проблем код сваке кише, лош асвалт, гужва... Сада се несметано пролази.

Шта су урадили ови?
Прво су урлали да ће да сруше мост.
Онда су најавили да ће да заврше НБГ прилазне путеве (нису завршени за Ђиласовог мандата), што је касније и учињено.
Сада се већ комотно разговара о проширењу прилазног пута у близини Цареве ћуприје - главни правац моста 3+3 се тренутно сузбија у само 1+1 па ту буде гужва.

Јел сте прешли преко различитих београдских мостова?
Преко Ада моста се клизи, прагови се више чују него осећају.
Преко земунског моста је слично, мало слабије решено.
Преко Панчевца, зло и наопако.

Back