Lopovi

@codemaker
Na žalost kao i većina koji to znaju naučio si na sopstvenom primeru. Sistem ne funkcioniše ako je neko rešio da ukrade baš ta kola, ali ova sitna obijanja koja te na kraju koštaju puno, sigurno eliminiše.

@kll
Znam kako izgleda taj deo keja, ali to uopšte nije nikakva zaštita. Puno ljudi i svetlo možda odvraća početnike, ali za one koji imaju iskustva to je samo malecni problem (ljudi) i bolja situacija (svetlo). Dokle god ima nešto vidljivo u kolima, ona su potencijalna meta.

Inače koliko su vešti, brzi i bezobzirni imao sam i sam priliek da vidim. Kola parkirana 8 metara od naoružanog čuvara zgrade, osvetljena, ostavljena na 11 minuta su lepo otvorili, iščupali CD player i onda lepo i kulturno kola ponovo zaključali. I to samo zato što nisam skinuo masku. Od tada ništa vidljivo u kolima.

Da, da, kad se namerače na neki auto ništa ih ne zaustavlja, a ovo što Dovla reče je bila ludnica tu noć, ortak mi radi pri organima reda i reče da su tu noć i uspeli da povrate jedan auto na prelazu Batrovci. A kad smo kod primera- pre par godina kod mene u kraju, stariji bračni par povratnici u švabije doterali C180 drželi ga u garaži koja je u dvorištu, garaža zaključana, ispred garaže parkiran sinov kec, do ulice ima 20m staze, metalna kapija do ulice takođe zaključana i jedno jutro se bude, garaža otvorena, kapija do ulice otvorena, kec preko puta parkiran a mečke nema! Niko ništa nije čuo!

Ja znam za slican slucaj, gde su likovi imali otprilike istu varijantu kapija->yugo->garaza->i tada skupoceni audi a4. Bude se jednog jutra sve super i kao ajde da idu Audijem negde... kad ono PRC... nema Audija... ovi su izvukli yuga izvukli Audija, zatvorili garazu, vratili yuga...

To je zakon koji postoji u USA ali mozes da pucas samo ako je na tvom posedu ili mozes da potegnes u samoodbrani. U Juznoj Africi je pre desetak godina javno demonstriran sistem protiv kradje koji radi tako da ispod prednjih vrata postoje plamenici koji grunu takav plamen da lopova ugljenise. Ekstremno, ipak. Batine su dovoljne, one Srpske.

Jel se seća neko onog sistema sa suzavcem i dimnim bombicama, bio je pre par godina na sajmu, u suštini nije loša stvar, mada kad bi ušao u masovnu upotrebu svaki lopovčić bi nosio gas-masku, ali teško je voziti auto pun dima a i upadljivo je......

Ja sam cuo za slucaj kada je covek imao mecku, alarm na mecki i alarm na garazi, pa je lik usao u garazu kad ovaj nije bio tu i 7 dana kampovao u kanalu ispod auta paleci alarme svaku noc, dok na kraju covek nije poludeo i ugasio ih... :D :D :D

To je stari fazon lopova kada reše da ukradu neka određena kola. Prvo veče samo aktiviraj alarm i usput ga malo pokvare, a onda sledeće večeri lagano uđu u auto i odvezu ga. Takozvani dvokorak.

Boba-No1:
Da, da, kad se namerače na neki auto ništa ih ne zaustavlja, a ovo što Dovla reče je bila ludnica tu noć, ortak mi radi pri organima reda i reče da su tu noć i uspeli da povrate jedan auto na prelazu Batrovci. A kad smo kod primera- pre par godina kod mene u kraju, stariji bračni par povratnici u švabije doterali C180 drželi ga u garaži koja je u dvorištu, garaža zaključana, ispred garaže parkiran sinov kec, do ulice ima 20m staze, metalna kapija do ulice takođe zaključana i jedno jutro se bude, garaža otvorena, kapija do ulice otvorena, kec preko puta parkiran a mečke nema! Niko ništa nije čuo!
Sin je u talu.

Nasoli smo zaobilaznicu za cd player,prijavili smo kradju komsiji koji je komandir stanice i dali izjavu a on nam kaze da kad navataju nekoliko likova koji kradu da ce moci da bira pleyer koji oce (naravno u izjavi je rekao vrednost od??? malo vise nego sto kosta onaj)

veza je tata

crazy_terorist:
Nasoli smo zaobilaznicu za cd player,prijavili smo kradju komsiji koji je komandir stanice i dali izjavu a on nam kaze da kad navataju nekoliko likova koji kradu da ce moci da bira pleyer koji oce (naravno u izjavi je rekao vrednost od??? malo vise nego sto kosta onaj)

veza je tata
A jel' moze to malo jasnije?

Kako nije jasno?

Čim nahvataju neke sa ukradenim player-ima, čovek će moći da izabere neki i kaže da je to baš taj koji mu je ukraden i dobiće ga. Srpska varijanta sa vezom.

Ah, to. Nejasno je malo napisano. Dabome, Srpska varijanta. Nije tajna da u policiji cesta pojava prisvajanja zaplenjene robe. Ako ima vezu onda moze i da bira.

bojan p:
Kako nije jasno?

Čim nahvataju neke sa ukradenim player-ima, čovek će moći da izabere neki i kaže da je to baš taj koji mu je ukraden i dobiće ga. Srpska varijanta sa vezom.

TATA je varijanta...............................................................inace zaboravio sam da kazem i da je taj player bio kraden................... nabavio sam ga preko drugara ... ludilo aaaaaaaa

veze su macka...kad imas i lopove i pandure

Ne treba ti za to neka posebna veza... to oni rade stalno sa takvim stvarima (cd player-ima, biciklima itd). Posto si meni maznuli tri bajsa za dve godine i za jos dve nisu nasli nista ja odem jedno popodne da se interesujem i kaze mi onaj inspektor da dodjem pre podne na plac gde imaju gomilu ramova i da ce mi dati neki da izaberem...

Ma, njesra obično je ljudima veći problem zamjena stakla na vratima ili pronalazak istog modela (zbog komandi i sl.) ali dok bude kupaca za 10-20 eura nažalost biće i toga. Stara regata je imala poklopac koji se mogao navući preko kasa i izgledalo je dosta neprimjetno. Inače jedno jutro idemo ja i ćale kad ono kec otvoren, kas unutra a komšo (vojno lice) sa terase dovikuje :"Komšija htjeli su da ga ukradu opalio sam par komada iznad glava." Šta ti je pravi komšo :lol:

Back