Lopovi u elektrodistribuciji Beograd

ja samo znam,da je nemoguce da trosimo onoliko struje koliko nam stize
i racuni su redovno smuljani i coveku nije jasno sta je kada platio i koliko
ja platim recimo 3 hiljade,a u sledecem racunu pise da sam platila 5100 ???

i odjednom je racun poceo da stize za 1500 dinara veci nego pre dva meseca
i besna sam

eto....to znam :lol:

Instaliranjem novih transformatora, koje inače menjaju svake godine da bih rekli kako oni rade (kao da to nemože jednom u 5g.), odnosno da bih montirali poslove podizvođačima koji za to verovatno plaćaju ogromnu nelegalnu proviziju čelnicima lokalnih distribucija, dakle instaliranjem novih transformatora na niskonaponskoj mreži pogrešnim povezivanjem zamenjuju mesta vodovima koji su prenosnici NULE i FAZE (u odnosu na prethodno stanje vodova). Priključenjem napona na niskonaponsku mrežu dolazi do pregorevanja uređaja potrošača jer dobijaju napon na svim uređajima od 380V umesto 220V.
Замена нултог и фазног водича у трафостаници није могућа. Замена ових водича у случају монофазних уређаја нема никакву улогу јер се ради о наизменичној струји. У случају трофазних потрошача у домаћинствима то су углавном ТА пећи код којих су фазе распоређене у комбинацији са нултим водичем тако да чак и да се обрне фаза и нула не може да дође до већих проблема.
Опција када се појави 380V онда када треба да буде 220 је једино када је нулти водич у прекиду.

Tu i takvu štetu nadoknađuju iz kase koju pune potrošači iz kroz kriminalne obračune. No, šteta se na završava na tome već će se sabira iz dana u dan svakog meseca u nedogled, jer, nestručni radnici elektrodistribucije zamenjuju vodove na priključnim mestima oštećenih potrošača, a vodove na priključnom mestu mreže niskog napona (na transformatoru) ostavljaju, tj tamo gde je bio priključak za nulu i dalje je priključak za fazu. Ta i takva nestručnost od izvođača radova do direktora distribucije dovodi do ogromnog rasipanja električne energije u ZEMLJU.
Искрено бих волео да прочитам на који начин долази до "расипања у земљу".
Naime, ovu fatalnu grešku (pregorevanje uređaja) nisu osetili potrošači koji imaju monofazne priključke, ali pošto se radi o potrošačima koji se nisu prebacili na trofazno priključenje, što znači da takvi potrošači jako dugo koriste elektrodistributivnu mrežu, a to znači da njihova uzemljenja (u ruralnom području) vremenom nemaju potrebne vrednost, a kao takvi nisu u finansiskoj mogućnosti da obnove uzemljenje, te su iz tih razloga mnogi NULOVALI SISTEM, tačnije, povezali nulu na uzemljenja, koje je oslabilo ali je sasvim dovoljno da vuče svakodnevno bez prekida ogromnu električnu energiju u zemlju.
На територији коју покрива ЕДБ Београд (у коју спада и општина Гроцка), нуловање система се изводи ЈЕДИНО У ТРАФОСТАНИЦИ. То је пропис. Свако ко изврши нуловање система ван трафостанице крши пропис и треба га пријавити.
Уземљење не може да "вуче" ништа из нултог водича јер су на истом потенцијалу.

Било би добро да се "један потрошач" обавести о материји пре него што изнесе нетачне тврдње.

Back