Lopatom ubio štene jer je ušlo u dvorište!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Напротив, помешао си узрок и последицу, да будала није пуштала џукеле около, не би радила лопата..

Opet se vraćamo na isto, ako "džukela" nije napala čoveka i nije izvršila nikakvu štetu, njeno ubistvo je krivično delo, zakon je po tom pitanju jasan. Vlasnik je kriv što je dozvolio da pas izađe iz dvorišta bez nadzora, i odgovoran je za svaku štetu koju bi pas mogao da izazove. Zakon i to reguliše takođe.
Ako ti na primer neko dete mlađe od 14 godina uđe u dvorište da nešto ukrade, njegovi roditelji snose odgovornost. Ako ga ti povrediš, ti si odgovoran za to što si povredio. Na isti način je i ovo regulisano. Jedina razlika je u tome što se ovde radi o životinji za koju se tradicionalno misli da nema nikakvih prava, ali zakon kaže drugačije. Poštovanje zakona je osnovna odlika "normane države", a to što ti podržavaš trovanje pasa po parkovima, i ubijanje sekirama i lopatama nije ništa što doprinosi da Srbija bude normalna država. Što se tiče problema pasa lutalica, to treba da rešava država a ne trovači po parkovima.

Vilama ubio pse koji su mu zaklali ovcu

S.M. | 21. 01. 2014. - 16:17h | Foto: N. Marković - Ilustracija | Komentara: 24
Toplica D. (31) iz sela Brežane kod Požarevca vilom je ubio tri psa lutalice, koji su u toru napali njegove ovce i jednu usmrtili.

Kada je ušao u tor da odbrani ostale ovce razjareni psi su nasrnuli na njega a on je braneći se vilom udarao po njima i ubio ih.

Uviđajem policija je utvrdila da je jedna ovca mrtva a 10 su izujedane. O ovom događaju obevešteno je tužilaštvo u Požarevcu.

Касно Топлице, требало је да реагујеш пре него су ти заклали овце...

Bice ovde zestoko izgleda, ali nemaju nikakve sanse. Rec protiv reci. Jos on njih moze da tuzi. A lazu da im njegov sin preti. Verovatno moze pretiti samo tuzbom.
Slučaj su odmah prijavili policiji, ali kažu da niko nije imao razumevanja.

- U policiji su nam rekli da smo mi krivi, jer je pas izašao iz dvorišta. Napravili su zapisnik i to je sve - priča Aleksandra.

Ona kaže da ovo nije prvi put da njen komšija R. P. (70) krvnički ubija životinje.

- Čula sam da je jednom živog šarplaninca natakao na šiljke na ogradi svog dvorišta i ostavio ga tu da ugine. Danima je njegov leš stajao tu, a onda je njegov sin došao i zapalio ga. Pričaju komšije da je ubio i svoju ovcu jer mu je krenula ka njivi. Najgore od svega je što nas njegov sin sad zove, preti i uznemirava jer nismo hteli da ćutimo - priča Aleksandra i dodaje da komšiju R. P. od incidenta nije videla, jer ga porodica "krije" i govori da je u bolnici, iako je bio kod kuće kad je dolazila policija.

- - - - - - - - - -

Jedan komentar sa sajta Blica
Vidim niko se nije javio iz nekog drustva za zastitu zivotinja. Imala sam prilike da vidim u Bg na Vidikovcu, copor pasa juri za pesacima, ponekog ujede, a kada se prijavi tzv sinterima, uvek se nadju neke nadrndane babe i posakrivaju ih. Nikako mi ta logika nije jasna. Ako ih toliko vole sto ih ne uzmu i drze u stranovima. Ovako ih samo hrane i to nedovoljno, pa su ti copori poludivlji. Vazno je da smo mi preuzeli zakone EU, a ne daj boze tamo takvog prizora da copori pasa jure prolaznike, ujedaju...Ma kod nas je sve naopako...Deluje da nisam ljubitelj pasa, naprotiv jesam, ali treba nega oko kucnih ljubimaca, a ne kad pojedioncima dosadi pustaju ih na ulicu....E te treba kaznjavati prvenstveno.

Ниси јаране скужио шта сам хтио рећ. Људи масовно убију домаће животње сјекиром углаву. И то се ради и у развијеним земљама. А домаће животње не праве људима зијана. И опет ни криви ни дужни страдају. Такав је човјек. То је цивилизација.

Nisi ti još uvek shvtio razliku između domaće životinje i kućnog ljubimca. Ali zakon jeste, tako da se ovi poremećeni manijaci koji bi da truju, hapse kad god im uđu u trag.

- - - - - - - - - -

Ljudi često upozoravaju kerovlasnike da ne puštaju svoje ljubimce u tuđa dvorišta, da im ne ubijaju živinu, da im ne kolju ovce i koze, da im ne kidaju useve koje su s teškom mukom posadili i odnegovali,.... a stoka kerovlasnička ne reaguje! Da presaviješ tabak i kreneš u parnicu potrošio bi godine i godine i desetine hiljada evra, ako bi uopšte i doživeo okončanje spora. Zato ako hoćeš da opstaneš i da odbraniš sebe, svoju porodicu i svoju imovinu od stoke neodgovorne i bezobrane, uzmi za početak bejzbol palicu, pa da vidiš da li će ološu pasti na pamet da sledeći put divlja.

Kulturan svet podigne ogradu, ako ima šta da zaštiti.

- - - - - - - - - -

Извини, по ком то закону туђи пас има право да поткопа моју ограду и да уђе у моје двориште? Каква црна штета, јел ја треба да будем овца па да чекам да ми направи штету, коју ћу после да истерујем деценијама по судовима који свако мало не раде? Или да не дај боже чекам да ми насрне на дете?
Захваљујући таквом робовском менталитету смо и спали на овако ниске гране, да су нам се сви посрали по глави

- - - - - - - - - -

Јес', па да ризикујем да ме клепи секиром.

Tebe pokreće strah, znači.

Vilama ubio pse koji su mu zaklali ovcu

S.M. | 21. 01. 2014. - 16:17h | Foto: N. Marković - Ilustracija | Komentara: 24
Toplica D. (31) iz sela Brežane kod Požarevca vilom je ubio tri psa lutalice, koji su u toru napali njegove ovce i jednu usmrtili.

Kada je ušao u tor da odbrani ostale ovce razjareni psi su nasrnuli na njega a on je braneći se vilom udarao po njima i ubio ih.

Uviđajem policija je utvrdila da je jedna ovca mrtva a 10 su izujedane. O ovom događaju obevešteno je tužilaštvo u Požarevcu.

- - - - - - - - - -

Odredjeni "ljubimci" zasluzuju da budu tako tretirani. Bezobrazni i bahati vlasnici i isti takvi kucici. U dvoristu zgrade puste rotvajlera, a mala deca treba tu da se igraju :roll:
Ma nece on.:roll: Nece, nece. :nono2:

Kuckari su pre ti koje tako mozes okarakterisati.

Komunalna policija, pa halo, dobar dan. Koliko si ih puta pozvao zbog takvog rota?

- - - - - - - - - -

Ја заиста још не видим разлику између кућних љубимаца и домаћих животиња. Можеш да ми појасниш? У Србији је закон такав да кад прегазиш некога аутомобилом мање добијеш него за убиство пса.

Ti i ne moraš, vidi zakon.

Izgleda da se mora podizati ograda i drzati zapeta puska uvek pri ruci kada vec imas "kulturan svet" koji pusta copor stenaca velicine teleta da divljaju po komsiluku.:roll:

Poznato je da su kroz našu istoriju, čopori štenaca, napadali i ubijali naše velikane, heroje, pa i kraljeve. Jednom je jedan čopor izvršio atentat na nekog političaa na visokom položaju. Koja kuća u selu Srbiji nema ogradu?

- - - - - - - - - -

To je bilo jako davno. Sada nemam tih problema, osim par puta sa ovim lutalicama ko na Vidikovcu.

Lutalice su sasvim druga priča od vlasničkih pasa. Kod vlasnika se zna ko je odgovoran, ali ja nešto nisam čuo da ih ljudi prijavljuju kad prekrše zakon.

Poznato je da su kroz našu istoriju, čopori štenaca, napadali i ubijali naše velikane, heroje, pa i kraljeve. Jednom je jedan čopor izvršio atentat na nekog političaa na visokom položaju. Koja kuća u selu Srbiji nema ogradu?
Trolujes Reefer.
Nema ona cija vlasnica drzi ovaj copor stenaca cim su je tako lako "provalili", zar ne?;)

Zezaj se ti, nekoliko mojih drugova i drugarica je bilo ujedeno od strane copora lutalica. Rotvajler o kome sam malocas govorio je malo gricnuo dete od 4 godine.

Ja sam prvi protiv lutalica i onih koji ih hrane. Ali sam takođe i za kažnjavanje onih vlasnika koji ne poštuju zakon i ponašaju su oholo. Takođe mi smeta i kad neko kuka na njihovo ponašanje, a nikad nije probao da uradi nešto više, tj. da ih prijavi. Zato i imamo ove koji iz straha truju pse, ne razmišljajući ko sve može da strada.

Koliko sam puta gledao na selu da pas juri kokosku ili ovcu ....cisto iz igre.....uopste je ne kolje......i sad ga treba ubiti na monstruozan nacin zbog toga...a !!!!
Nisam ti odgovorio na prvi deo posta. Ne mislim da ga treba ubiti cim zaluta u dvoriste, ali zamisli situaciju da povremeno nalazis mrtve kokoske. Ne bi ti bilo svejedno.
Ima ljudi koji bukvalno zive od prodaja jaja.

xova-nasa-skupstina.jpg.pagespeed.ic.88wwGrGuZUMgLRZFPvJF.jpg

Пси луталице поклали 38 оваца
Дневник 04.03.2011 15:16
Пси луталице поклали 38 оваца

У среду, у по бела дана, неколико паса луталица направило је прави покољ оваца на фарми Богдана Добријевића, у близини Малог Бача. Само три сата одсуствовања чобанина Предрага Дукића било је довољно разјареним животињама да закољу 38 оваца, а 15 има дубоке уједе, па је питање да ли ће преживети и колико њих.

Овце су смештене у шталама с отвореним вратима ди би могле слободно да изађу у тор који је ограђен жицом висине 1,2 метар. Али, то није била препрека помамљеним животињама, за које неки од овдашњих мештана кажу да подсећају на вукове који су се вратили у Бачку, да масакрирају овце.
– Када сам се вратио на фарму, имао сам шта да видим, односно био сам у шоку – прича Дукић, иначе професионални чобанин. – У једном боксу више од половине оваца лежало је у крви. Покушао сам псе да отерам виком али нису одступали па сам узео мотку и почео да ударам и онда су се повукли. Пси су мешанци, жућкасте боје и средње крупноће.
Интересантно је да су овце успеле да заштите јагањце, сакривајући их испод себе, и да ни једно од 20-так јагањаца није страдало. Богдан Добријевић, његова супруга и четворо деце живе од овчарства и немају други посао. Тврди да је штета велика и да се креће око 15.000 евра пошто је реч о расним и меснатим овцама. Изгубио је најмање двогодишњу зараду јер је цена јагањаца ниска, а храна скупа. Због беспарице овце није могао ни да осигура јер су трошкови производње велики, а добит минимална. Каже да у пољу има много паса луталица који нападају стоку и људе, али овако нешто никада се није десило.
– Нико до сада није показао солидарност према мени – рекао је новинарима Богдан Добријевић. – Нема никога задуженог за пољопривреду па не знам ни шта ја треба сада да радим. Долазила је полиција и неки инспектори, писали записник, али...
На сву муку, Добријевић ће вероватно морати да плати одвоз и спаљивање покланих оваца у некој кафилерији, а можда и трошкове стручњака из Новог Сада који треба да ураде обдукцију и утврде због чега су овце страдале..

NAJSTROŽA KAZNA ZA MONSTRUMA KOJI JE DO SMRTI TUKAO ŠTENE
Jutros su mi ubili stene od 4 meseca,tukli su ga do smrti samo zato sto je na 15 minuta izasao iz dvorista!

Bili smo po svim veterinarskim stanicama,u policiji,veterinarskom zavodu,komunalnoj policiji I SVI NAM OKRECU LEDJA. JA VAS MOLIM NAJISKRENIJE,POMOZITE MI DA OVOM MONSTRUMU STANEM NA PUT.Hajde da potpisemo peticiju,da uradimo nesto,mnogo sam volela ovog malog andjelcica! Molim vas,POMOZITE MI! trudna vlasnica,Aleksandra Dimitrijević.Kako se sve odigralo:Stene je,sa moja druga dva psa izaslo iz dvorista,razvalili su neku kapiju iza kuce. Otisli su u polje,a preko polja kod komsije. Dva psa smo dozvali i uspeli su da se vrate,on je jadnicak ostao. Moj verenik je otisao da ga trazi jer ja ne mogu,trudna sam... I zatekao je komsiju kako sekirom udara psa do smrti. PAS JE BIO UMILJAT,SAMO 4 MESECA JE IMAO,MRAVA NE BI ZGAZIO... Usao mu je u dvoriste,ne poricem...Ali samo da je otvorio kapiju i malo ga pojurio,izasao bi,ZASTO JE MORAO DA GA UBIJE ?!

U pitanju je covek koji se zove ****************, zivi u Malom Gradistu,opstina Malo Crnice,okolina Pozarevca. On je ubica!!!

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back