Longcovid, Postcovid, simptomi ,problemi, lecenje

Rayela

Legenda
Poruka
71.814
Ovih dana citamo da je nas omiljen glumac Lane Gutovic pre dva dana
stavljen i na respirator iako su testovi pokazali da nije pozitivan na kovid.

On je imao koronu pre ca 6 nedelja, sam je to lecio kako je umeo i znao,
ali je to cudna boljka, neko je i ne primecuje, drugi misle da su je se resili
za nekoliko dana, ali nazalost ta se posast uvek ponovo javi u nekom cudnom obliku.

S obzirom na to u kakvom su mu stanja pluća, izvor koji je uključen u Lanetovo lečenje kaže da je tim lekara koji brinu o njemu siguran da se u Gutovićevom slučaju radi o postkovid sindormu.

- Ono što sada možemo da kažemo jeste da ima promene na plućima koje ukazuju na tip postkovida, ili komplikacije kovida - rekao je naš sagovornik.

Na pitanje kada je Lane imao koronu, kaže da to ne znaju.

- To ne znamo. Verovatno se lečio kod kuće ili negde privatno bez testiranja. Inače, posle desetak dana od početka bolesti test može da bude negativan - kaže izvor i dodaje da čuveni Lane, nažalost, ne izgleda uopšte dobro.

On podseća da, pošto je primljen na VMA, da je bio stabilan, ali da je bolest takva pa je došlo do negativnih promena.

Ljudi nikako da shvate da nije sala sa tim kovidom , prosto ne vereuju dok im se ne desi ... neozbiljno!
Nazalost nije verovao ocigledno ni Lane Gutovic, nekako je to
prelezao, ali su ga snasle ove strashne postkovid zezalice.
Da li ce preziveti to niko ne zna ( on ima i problema sa srcem,
neke stentove tako da je hendikepiran sa svih strana), ali zaista
bi trebalo ljudima objasnjavati da glavne tegobe snalaze coveka
tek posle prelezanog kovida.

Ljudi nikako da shvate da nije sala sa tim kovidom , prosto ne vereuju dok im se ne desi ... neozbiljno!

Apsolutno se slazem,
mada ovih dana vidim da je i drzava pocela mrtva ladna da se ponasa - i pored porasta obolelih i dalje se ne preduzimaju nikakve mere, prave se razni festivali itd.

Elem, i od blazeg oblika kovida mogu ostati posledice a da ne govorim o tezim oblicima.

NEk pociva u miru, covek kog sam jako voleo!! 75 godina,pa toliko je zivotni vek. Ne pada mi na pamet da spominjem koronu, jer znam na svom iskustvu da stari ljudi lako umru i od najobicnije prehlade. Slabi su i nemaju imunitet.
Ne pada ti na pamet ako se ne radi o tvojim ukucanima nego ovde
mrtav ladan kazs da se covek naziveo sa 75 godina.
A za svog oca kazes:

evo i moj otac dobio koronu pre par dana. ima temperature... i to posle dve doze Sinofarm vakcine,davno primio... ne znamo sta da ocekujemo,nadamo se da ce pasti temperatura. ovo je grozno, nadam se da se necu i ja zaraziti!!

Doduse i sam kazes da se samo bojis da se ti licno ne zarazis.

Gutovic nije bio zarazen od korone, imao je plucnu bolest. Rizicne grupe su sa plucnim bolestima i srcanim bolestima. Na kraju krajeva, ove govedje novine i portali jedva cekaju kad neko odapne da napisu da je od korone.
On je sam rekao , a i njegove su kolege potvrdile da je imao koronu,
ali ne tako tezak oblik pa zato i nije isao kod lekara, onda je
posle nekoliko nedelja to i prslo, ali su nastali problemi sa disanjem
i tako je zavrsio na respiratoru.
On nije preminuo od korone nego od postkovida, oboljenja posle
prelezane korone, a to potvrdjuju i lekari na VMA:

Back