- Poruka
- 5.190
Da li netko može da mi kaže tko je od Srpskih predstavnika prisutvovao na Londonskom ugovoru 1915 godine?
Tko ga je od strane Srba potpisao?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li netko može da mi kaže tko je od Srpskih predstavnika prisutvovao na Londonskom ugovoru 1915 godine?
Није нико, јер Краљевина Србија није имала статус савезничке земље па није ни могла да присуствује том састанку.Da li netko može da mi kaže tko je od Srpskih predstavnika prisutvovao na Londonskom ugovoru 1915 godine?
Jel netko od Srba znao da će se održati Londosnki ugovor?
Zašto nitko nije bio pozvan ako jesu?
U kojem članku se raspravlja o srpskoj stvari?
Mene i dalje muči nešto drugo. Gledajući Londonski ugovor iz 1915 uopće se ne spominje Srpsko pitanje. Nigdje se ne spominje Srbija i srpsko pitanje. U članku 7. samo piše da Talijani neće protiviti podjeli Albanije između Srbije, Crne Gore i Grčke. Nigdje se ne spominje ovo što Andrej Mitrović i Đorđe Stanković navodno pišu, kako tvrdi autor članka iz posta 2.
Članak 7.
„Should Italy obtain the Trentino and Istria in accordance with the provisions of Article 4, together with Dalmatia and the Adriatic islands within the limits specified in Article 5, and the Bay of Valona (Article 6), and if the central portion of Albania is reserved for the establishment of a small autonomous neutralised State, Italy shall not oppose the division of Northern and Southern Albania between Montenegro, Serbia, and Greece“
http://www.firstworldwar.com/source/london1915.htm
Po Londonskom ugovoru Srbija bi trebala dobiti samo dio Albanije. Nikakvo odricanje Makedonije za dio Hrvatske. Pregovora o tome jest bilo kako piše u linku (post2)
Tаko je Sergej Sаzonov srpskom poslаniku u Petrogrаdu Miroslаvu Spаlаjkoviću rekаo: „Jа želim osigurаti mir između vаs i Bugаrа. Zbog togа i trаžim Mаkedoniju. Hoćete li Hrvаtsku? Ne možete i jedno i drugo. Vаmа je budućnost nа zаpаdu, а ne u rаzbojničkoj Mаkedoniji. Jа hoću dа stvorim Veliku Srbiju, obezbeđenu od Bugаrske i zаto vаm nudim Hrvаtsku. A vi аko hoćete dа upropаstite Srbiju zаtrаžite Mаkedoniju, kojа će vаs izesti“.
Ali Londonskim ugovorom Srbija je trebala dobiti samo malo dio Albanije. Ništa više. Nigdje se ne spominju dijelovi Bosne i Hrvatske.
Лички гусар odgovorit cu ti na post asap ali jel mi možeš dati izvor ovog boldanog? Naišao sam i na intervju sa Profesoricom na filozofskom fakultetu u Beogradu, expertom za modernu povijest Srbije, koja kaže da se u Londonskom ugovoru nigdje ne spominje a kamoli rješava Srpsko pitanje te da je ideja da je London, Pariz i Moskva nudila Srbiji Veliku Srbiju jednostavno mit.
Također na internetu nigdje ne mogu pronaći taj Londonski Ugovor. Ima jedan iz 1920 koji je nadopunjen naknadno. Još bolje da uopće nigdje ne piše tko je potpisao taj Londonski sporazum.
obrisane su mi poruke, zbog cega
Могу. Штампано за британски парламент.
Јак стручњак који то тврди. Благо ученицима ако је тако мудар провесор.
Не знам шта је допуњено накнадно?
Зна се.
Лорд Греј.
Империјали.
Бекендорф.
Пол Камбон.
Отуд што је о томе писано на свим језицима и што исто има у свим документима који се тиме баве. Шта има бити надопуњавано и неаутентично? То су глупости. Документ су потписали ти које сам побројао, о томе имаш море докумената...
Па није то била нека заиебанција, то су потписале тад три највеће силе.