Londonski Gvardian-Russia: Giant of a New Economic World Order

Плата у Русији је 400 ојро, и то је исто као код нас.

Али уопште се не ради ни о економији, ни о Русима, него о вашој глорификацији недемократских режима као што је Путинов,
и то у контексту неког претећег утицаја према нама, као: Путин ће да нас истргне из Запада и претвори у Белорусију.

Uf, uf. Gde ode ova diskusija? Nešto nisam primetio da je neko glorifikovao režim u Rusiji ovde (pričalo se o platama i procentu nezaposlenih), a pogoto mi nije jasno na osnovu čega zaključuješ da je režim u Rusiji nedemokratski? Niti sam nešto primetio da Putin hoće od bilo koga da nas "uzme" i pretvori u bilo šta. Prilično se normalno ponašao prema nama do sada i mislim da nam je saradnja sa Rusijom do sada donosila isključivo dobre stvari. Čemu ostrašćenost?

P.S. Ako je to deo DS-SPS folklora, onda razumem, i opravdano je. Ipak smo se vratili u devedesete i sada treba ispoštovati partijski govor. Evo, ja ću prvi da probam: Pod okriljem noći, soldateska nedemokratske i ničim izazvane Rusije probala je da, uz pomoć domicilnih ništarija, oduzme Srbiji njen nacionalni ponos, ali Srbija se saginjati neće dok god je brane najveći sinovi svih njenih naroda i narodnosti, drug Ivica i drug Boris.

Čitava ova tema se lansira od strane smradikala, i njihova poenta je da ne treba da idemo na Zapad, već da stvaramo "Uniju pızde materine i Belorusije" koja će biti zid otpora Novom svetskom poretku, papstvu, haškoj pederčini Džefriju Najsu, satanskoj tvorevini EU, itd.

Eto, ja te iskonski zle namere nisam prozreo u startu. A jel' ćemo sada ako izmislimo da se u Rusiji crkava od gladi i nedemokratije da se odbranimo od tog, nesumnjivo, podlog radikalskog napada i namere da ubiju istinsku ljubav između nas i EU?

Pa, u pravu si da do sada nismo imali probleme sa samim Kremljem, već samo sa Putinovim obožavateljkama u samoj Srbiji. Treba reći da su oni u stvari neprijatelji broj jedan, a ne neki Putin hiljadama kilometara daleko.

Ako on ubija novinare i hapsi političare po svojoj zemlji, to u stvari nije direktan napad na nas.
Za sada su nam pretnja samo potezi domaćih putinofila, samoizolacionistička politika koju zagovaraju

Čitava ova tema se lansira od strane smradikala, i njihova poenta je da ne treba da idemo na Zapad, već da stvaramo "Uniju pızde materine i Belorusije" koja će biti zid otpora Novom svetskom poretku, papstvu, haškoj pederčini Džefriju Najsu, satanskoj tvorevini EU, itd.

Čik ti sad idi u EU posle ovog posta ako si pametan ;-)
Pa nama "videćima" ne trebaju knjige koje piše Šeki od Ševeningena, mi to vidimo sami.

Slazhem se sa jaguarom da napredak Rusije nije nikakvo chudo vec da Rusija belezi prilicno bedne rezultate s obzirom na ogromne resurse, ne samo prirodne nego i ljudske(jedna od vodecih zemalja po procentu fakultetsi obrazovanih i broju doktora nauka).
Josh je tragicnije da zemlja sa toliko inzinjera trenutno proizvodi samo dva modela automobila i to iz donje srednje klase (UAZ Patriot i Lada Kalina). Sto se tice demokratije u Rusiji, ne mislim da je nesto posebno ugrozena, Kasparov i treba da ide u zatvor, ne zato sto drugacije misli/govori, vec shto krsi ustav (analogno LDP kod nas). Politkovsku nije ubio Putin, jer nije imao interesa od toga, istraga je pokazala da Ceceni stoje iza toga i ja verujem u to.
I napokon sto se tice nas, mi treba da se pridruzhimo EU, a sa Rusijom treba da gajimo politicke i ekonomske veze na onom nivou na kom to rade Nemacka i Grcka npr.

I napokon sto se tice nas, mi treba da se pridruzhimo EU, a sa Rusijom treba da gajimo politicke i ekonomske veze na onom nivou na kom to rade Nemacka i Grcka npr.

Bravo majstore! Logicniji zakljucak odavno nisam cuo na ovom forumu.
Istog sam ubedjenja da smo Rusiji potrebni kao jaka zemlja koja je clanica EU,nego kao njihova gubernija koju ce da vuku na grbaci,a ujedno nece imati nikakve ni politicke ni ekonomske racunice od nas.

Bravo majstore! Logicniji zakljucak odavno nisam cuo na ovom forumu.
Istog sam ubedjenja da smo Rusiji potrebni kao jaka zemlja koja je clanica EU,nego kao njihova gubernija koju ce da vuku na grbaci,a ujedno nece imati nikakve ni politicke ni ekonomske racunice od nas.

njegov zakljucak stvarno jeste logican, ali ne kontam zasto mi treba da gledamo kako cemo biti korisniji Rusiji?

hebiga, 99% ljudi na ovom forumu bi da se negde udaju, neko za istok, neko za zapad...

Rusi vec imaju americki standard..

Russia is booming: there are more '6 series' BMWs in Moscow than in any other city in the world and there is barely a Lada to be seen among the Mercedes, Audis and Range Rovers that clog its congested streets; within the next year or two, Russia will overtake Germany to become the world's biggest car market.

Ovo nisu pisali rusofili-vec engleski novinari..
U Moskvi je trenutno najvise BMW-a serije 6-na Svetu..
Rusi su u Aprilu kupili 200 000 najmodernijih stranih auta-40% vise nego prosle godine..

interesantno. a rusi i dalje proizvode lade i moskvice za rulju.
zaboravljas da kapitalizam nema veze sa narodni standard.on se tice samo milijardera a oni su u ogranicen broj.tesko da ce prosecan rus sa platu ko sto je nasa vozi i mali reno i pezov a kamoli sa bmv 6 il makar i mali mercedes.
ti si se malcice zaneo sa ti rusi pa i ne kapiras da je kod nji jedan od najbrutalnijih kapitalizama na celu sa rusku kgb mafiju.otkud u takvu drzavu napredak.
rusi nikad gore nisu ziveli. a sa tih par desetina milijardera ne meri se standard od dvesta milioni rusi.

interesantno. a rusi i dalje proizvode lade i moskvice za rulju.
zaboravljas da kapitalizam nema veze sa narodni standard.on se tice samo milijardera a oni su u ogranicen broj.tesko da ce prosecan rus sa platu ko sto je nasa vozi i mali reno i pezov a kamoli sa bmv 6 il makar i mali mercedes.
ti si se malcice zaneo sa ti rusi pa i ne kapiras da je kod nji jedan od najbrutalnijih kapitalizama na celu sa rusku kgb mafiju.otkud u takvu drzavu napredak.
rusi nikad gore nisu ziveli. a sa tih par desetina milijardera ne meri se standard od dvesta milioni rusi.

Rusi ce kupiti ove godine oko 2 miliona auta iz uvoza..
To je skok 50% u odnosu na proslu godinu..
Izvestaj o prodaji auta u Rusiji..

http://in.reuters.com/article/marketsNewsUS/idINL2139740020080521

Tema odlicna, komentari idu iz krajnosti u krajnost(cast izuzecima).

Ruski ekomonski napredak ne moze se osporiti, standard se povecava, politicki i vojni uticaj vracaju se na staro(citao sam prognoze da ce Rusi povratiti uticaj SSSR 2020).

Sa druge strane zivot prosecnog Rusa sa obicnim Amerom ne moze se porediti makar ne u materijalnom smislu. Koliko ce tako biti, da su materijalne stvari najbitnije drugo je pitanje?

Sto se tice ekonomske snage zemalja, tesko je pricati, do skoro se nisumogli ni porediti a sada u Americi vrednost dolara pada, spoljnotrgovinski deficit je dostigao max, rast cene nafte ih ubija, nacionalni dug je najveci u istoriji, spoljni dug je najveci u istoriji...

Rusija je oporavila naftnu, vojnu, aero industriju, poljoprivredu... Drzavne rezerve su na maximumu i trece su na svetu. Sledece sto im sledi je vojska i depopulacija, kao i jacanje odnosa sa Arapima i Juznom Amerikom i konacno pridobijanje Indije.

Sve u svemu Rusi idu na gore, Ameri na dole, kada ce se sresti i mimoici pitanje je vremena.

Back