Lončar: Ko je primio dve doze, a zakasnio sa busterom razboleo se

• Začetnik teme Začetnik teme bane
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nole neće neispitanu vakcinu, a Gejts je napadno reklamira: Nestorović o razlogu Đokovićevog otpora​

Smatra da ne znamo ni dokle će korona trajati i da li će vakcina biti neophodna jer mnogi stiču imunitet

Pulmolog Branimir Nestorović brani stav najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića i objašnjava pozadinu Novakovog otpora ka mogućoj vakcini protiv korone.

Nole je nedavno izazvao veliku buru stavom da se protivi vakcini, strani mediji su takvu izjavu dočekali “na nož”, a srpski as je neretko svrstavan i u red “antivaksera”.

Nestoroviću u čitavoj situaciji smeta posebno reakcija Bila Gejtsa i njegova uloga u priči o vakcini.

• Bil Gejts je napadno reklamirao vakcinu za koronu. Rekao je jednu rečenicu koja je meni strahovito zasmetala prošle nedelje. On je rekao: pandemija je, moramo da izbacimo vakcinu brzo. Oni su ga pitali hoće li biti vakcine sigurno. On je rekao: pa, ne znamo, ali znate kad je ovakva situacija, ne možete baš da obratite pažnju na kvalitet vakcine, možda bude i neželjenih efekata, šta da se radi? To je cena – počinje priču Nestorović na B92.
On potom objašnjava da Đoković nije bio voljan da plati cenu nebezbedne vakcine i rizikuje sa njom.

• Odmah da kažem, iza toga je bio Đoković. Nisam hteo o tome prošli put da ne širim priču, ali to je Novak ustvari prokomentarisao. On je reagovao na to i rekao: ja ne bih da dobijem vakcinu koja će biti neispitana, da imam neželjena dejstva, da moram da prekinem karijeru – istakao je Nestorović.
Novak je između ostalog rekao i kako ne bi želeo da vakcina bude uslov za putovanja kao neizostavni deo karijere svakog tenisera.

Tim pre što niko sa sigurnošću ne može da tvrdi koliko dugo će virus potrajati i biti deo naše svakodnevice.

• Ima i predigra, kako bih rekao. Gejts je kazao da svaka država svaka za sebe proceni i neka isplati odštetu onima koji budu oštećeni. Bila je baš ružna Gejtsova izjava. Sve vreme mi smeta to što se virus produžava do besvesti da bi se neko vakcinisao. Ne shvatam tu priču oko vakcinacije kao ozbiljnu priču, jer mi ne znamo hoće li biti korone na zimu – kaže Nestorović.
On potom objašnjava da Đoković nije bio voljan da plati cenu nebezbedne vakcine i rizikuje sa njom.

a kako da objasni one koji nisu primili nijednu dozu i nisu se razboleli? :think:
To se podvodi pod bolesni u glavu , odmah da ti kazem...
Kao sto je ovde podveo one koji su vakcinisani 21 dan pre obolevanja kao one koji su zakasnili da prime posle druge odmah i trecu , trebali su 19ti dan, a iskreno cisto sumnjam da bi ih to spasilo, jer najmanji period inkubacije teoretski jeste par casova, npr 6, i to ako vec postoji znatni broj antitela, a prosecan je 3 dana, ako postoji neki broj antitela, inace se nece primetiti dok virus ne izrovari po telu odbranu...

Ili jednostavno nece zagospodariti i imacemo odbranjen organizam , sto oni ili ovi zovu prelezano na nogama, sto uopste nije prelezano , i to me cesto nervira..

Kao medicinari , a pojma nemaju da ako imamo napad virusa , telo moze da ga neutralise i da stvori neki deo imunog odgovora koji je proporcionalan kolicini unesenog virusa, ali virus nije stigao da zarazi celije jer je odmah u nultom ili prvom talasu eliminisan..
Takva osoba ima sve osobine odbranjenog organizma i vrlo mali broj osobina prelezanog virusa, tj ne moze se reci prelezan na nogama..

Ovo prelezan na nogama se koristi kad nije samo nulti talas, nego je i prvi talas, tj jedan deo somatskih celija je zrtvovan za razmnozavanje virusa i dobili smo generaciju virusa koje je proizveo taj pojedinac i onda i njih pobedio....
Ali nije doslo do znacajnog urusavanja funkcionisanja organizma niti organa.

Ako virus jeste imuni, kao ovaj covid, onda mozemo imati , ali ne naucno pokazano , lezanje bez bolesti , tj akutna faza prodje, a virus se prikrije kao herpes u nepogodi, i egzistira u telu neko vreme a onda pipka ili se istovara u nekom periodu...
Sudeci po praksi , 15 dana od prestanka akutne faze ide prva proba, jer je organizam jos rovit , slab a imuno je devalviran zbog akutne bolesti covida koja je nedavno zavrsila...
Gledajte to kao neka privremena sida od 70% ali samo za covid...(ustvari i ne bas samo za covid, jer se tu cesto umuvaju virusne upale pluca i jos virusnih ili nekih drugih napada)

To su vec posle covid alfe primetili lekari i to zovu dugi oporavak od covida....pa se gleda i po godinu dana stanje pacijenta, jer su to bili pacijenti sa narusenim imunim odgovorom, pa se primecivalo ovo post akutno stanje covid oboljenja..

E sad ne znam zasto bi se ovo krilo od gradjana, jer ovo nece proizvesti paniku , ali ce podici svest o sekundarnim posledicama covida, da ne bude iznenadjenje sto su covid ambulante prepune, moze se reci prepune naknadnih slucajeva asimptomaticnih upala pluca, a da ne pricamo sto ne primeti niko miokarditis ili napad na bubrege...koji samo erodiraju sa 90% funkcije na 15% funkcije.

Pazi se rodbine, kad ona fasuje, onda dobijas prilagodjenje virusa slicnom genotipu kao sto je tvoj...od stranaca u smislu dnk, tvoj imuni odgovor ce biti bolji.

Upravo obrnuto.
Slična genetika daje slične greške na virusima (što predstavlja loše viruse, štetne).
Različita genetika daje različitije greške na virusima (prilikom kopiranja na ćelijama), pa samim tim i te drugačije greške su teže za savladavanje.

Dokaz?
Nisu Indijanci jedni druge zarazili Boginjama - već belci, druga rasa.

Back