Lomljenje ruke

• Začetnik teme Začetnik teme Daka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav, imam jedno pitanje. Danas sam se povredio tako sto sam u padu se sacekao na šaci i krenula me je boleti cela ruka ali prste i zglob mogu normalno da pomeram ali ti pokreti mi stvaraju neku bol u ruci ili tom misicu u ruci. Da li mora znaciti da sam je slomio ili sam je uganuo? Ne zelim da idem na snimanje i namestanje ruke i te gluposti bez razloga. Hvala unapred
Ode se na pregled ako lekar sumnja na prelom snima se , ne snima se uvek povreda.

To nije nimalo bezazlena povreda i ne nadaj se brzom prolasku bolova.Bice tu bolova kada samo malo uvrnes slucajno ruku,a kada budes radio nesto,moze se desiti da pri radu zagreje bolno mesto i da prividno prestane da boli,ali kako se ruka bude hladila od bilo kakvog rada,bolece te sve jace.

To nije nimalo bezazlena povreda i ne nadaj se brzom prolasku bolova.Bice tu bolova kada samo malo uvrnes slucajno ruku,a kada budes radio nesto,moze se desiti da pri radu zagreje bolno mesto i da prividno prestane da boli,ali kako se ruka bude hladila od bilo kakvog rada,bolece te sve jace.
sta predlazete da pijem da ojacam malo ove ligamente ili sta god ovo bilo

boli me u rucnom zglobu, valjda to ispod sake, trenutno mogu da pomeram ruku bolje nego pre par dana ali i dalje kad nosim stvari boli ili kad ocu zglob da spustim dole za 60 stepeni
Prvo potrebno je mirovanje zgloba , nikako opterećenje , ne smeš to da radiš ! Pogoršaćeš stvari i produžiti oporavak. Boli te kad spustiš ruku zbog otoka unutra ( ne vidi se spolja ). Sigurno su ti dali terapiju , za bolove , itd , mogu i kreme da se koriste , ali moraš mirovati , proći će za najviše 10 dana otrpilike ako tako uradiš.

Prvo potrebno je mirovanje zgloba , nikako opterećenje , ne smeš to da radiš ! Pogoršaćeš stvari i produžiti oporavak. Boli te kad spustiš ruku zbog otoka unutra ( ne vidi se spolja ). Sigurno su ti dali terapiju , za bolove , itd , mogu i kreme da se koriste , ali moraš mirovati , proći će za najviše 10 dana otrpilike ako tako uradiš.
nisu mi dali nista

sta predlazete da pijem da ojacam malo ove ligamente ili sta god ovo bilo
Ne mogu ti ja preporuciti sta treba da pijes,ali ti sigurno trebaju fizio-terapije da bi to ojacao i vratio u normalu.Uzmi u apoteci mast od Gaveza i mazi bar uvece pred spavanje.Gavez ne moze nista pokvariti.Ako ti odgovara da se hladi,onda kupi isto u apoteci pakovanje konjsog gela,zelenog i utrljavaj,ako ti pak vise odgovara grejanje onda isto konjski gel,ali crveni,jer on greje posle utrljavanja.Mada sam dosta siguran da takvoj povredi vise odgovara hladjenje.

Back