Lolica

Eto zašto mrzim i izbegavam da udomljavam. Pronađem tako nečiju otetu i bačenu bebu, ili ona pronađe mene, ili mi je otmičar (koji misli da je sterilizacija protivprirodni akt/igranje Boga/neopravdan trošak) podmetne kao kukavica jaje, svakako, nađemo se to mače ili štene i ja nekako i za trenutak život nije više samo puko preživljavanje, moje i mojih ukućana, jer bebe su obaveza, ma kojoj vrsti da pripadaju. Tako i ova malecka. Oči još plave od sisanja, zubići tek iznikli. Žensko mače, trobojno. Sa pola M iznad levog oka, belom tufnom na zadnjoj strani desnog uveta i još jednom na sredini leđa. Znam da u kraju gde su se pronašle ona i Lola, ćerka moje drugarice/drugarica moje ćerke, ima jedan ruski plavi mačak koji redovno izlazi. Vidim da njena siva boja više vuče na plavu nego na zelenu, kao kod domaćih (evropskih kratkodlakih) mačaka. I tako je ponesem, bila je u mom naručju dok sam popila kafu sa drugaricama. Bila je u mom naručju dok sam obavila neku kupovinu i otišla do knjigovođa. Nije teško, ima svega 400 grama. Taksijem smo došle kući, Milica se oduševila, muž, majka, Mirko i Mrvica osuli paljbu na mene, svako na svoj način i iz svojih razloga. Do večeri je i Milica protiv njenog ostanka, ljubomorna jer je Loli mala i treba joj najviše pažnje od svih i jer Loli hoće da spava kod mene, a ne kod nje. "Spava". HA! Kakva greška u proceni!

Jutro drugo. Eto zašto (između ostalog) imam samo jedno ljudsko dete. Pozitivna strana je što ne moram da se mučim za smokey eyes efekat. Žurim kući sa kesicom Whiskas junior sosića koji mlada dama odbija da jede dok ne dodam još nešto mlečno. Istina, ona ima 4 nedelje a na sosu piše 2-6 meseci. Dobro, pola kesice, kašičica pavlake i malo vode i trajaće joj 12 sati. Kad zaspi, kamuflirana u šareno ćebe na kauču, i dalje osećam kao da me mekane šapice pipkaju po licu. Kad je budna, a misli da je niko ne vidi, kao da trenira za parkour svetsko prvenstvo. Vrhunski domet-naslon od kauča. Za mačence koje celo nije veće od Mirkove glave, to je stvarno uspeh. A Mirko malo više izbija iz kuće, ali nju liže, vrlo blago disciplinuje kad pretera, ni nokte ne koristi, kamoli da pokušava da joj odgrize glavu kao prethodnog dana. Najbolji mačak na svetu! :heart: I setim se popodne: ona je ORIGINAL Cica Mica lutalica, mače iz moje omiljene slikovnice iz detinjstva.

20160202074222034122.jpg.768x0px.jpg

Jutro treće. Podelili su me noćas, Mirko mi je grejao/lovio noge a Loli se sklupčala ispod pokrivača i pokušavala da sisa onu frotirsku donju stranu. Naravno da me već boli i glava. Radnica iz prodavnice pored odavno traži mače da usvoji. Imaju kuću i veliko ograđeno dvorište, ćerkicu, sinčića i štene epanjel bretona. Još mače i ženkica nemačkog ovčara, i smatraće da je popunila kolekciju dece i "dece". Pokazala sam joj Loline slike na telefonu. Radi do 14h, tad treba da joj je donesem. Imam pomešana osećanja, najblaže rečeno. Tako se uvuče pod kožu svako majušno biće, tako teško pada rastanak... Intuiciju imam nepogrešivu što se tiče izbora doma, primera radi, utroba mi je vrištala da je pre neku godinu muž dao Mari i Preda dobrom čoveku, ali da nešto neće valjati. I ukrali su mu ih iz dvorišta posle mesec-dva. Ali problem je kako odvojiti intuiciju od ličnih sebičnih razloga. Milion scenarija mi prolazi kroz glavu, i znam da nemam razloga da brinem. Kad dođe vreme, Jelena će je doneti kod nas na sterilizaciju, do tad će se svi zajedno lepo brinuti o njoj. Pa opet, nedostajaće mi, već sam na ivici suza.

Pogledajte prilog 434624

Miko, kako je slatka!
Da sam svoja na svome, pored moje Mili imala bih jos ''dece''.
Mnogi ne znaju i ne mogu da razumeju kako se to voli i kako mace, kuce, papagaji umeju da pokazu koliko mogu da vole, koliko su nam odani...

Back