Локал патриотизам - ДА или НЕ ?

Локал патриотизам, да или не ?

• ДА

• НЕ

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ipak biram svoj lokalni klub. FK Backu sam pratio i kad je Backa bila u trecoj ligi 20 godina iako smo u Jugi bili stalno drugoligasa a tad je liga bila izuzetno jaka cesto su tu bili neki od jakih klubova kao sto su OFK Beograd, Pristina, Osijek, Rijeka itd...

Konacno smo se vratili u drugu ligu to jest danasnju prvu ligu Srbije, od jeseni igramo.
A nekad smo u kupu izbacivali Vojvodinu, Borac Banjaluku, Proleter Zrenjanin itd. Cesto bili u zavrsnicama a jedne sezone i u cetvrtfinalu sa Hajdukom iz Splita. 2:1 je bilo za Splicane tek posle produzetaka. U Backoj Palanci na stadionu preko 10 hiljada gledalaca.

Konacno smo se vratili i vratice se verujem dosta navijaca. Napred Backa!

Ipak biram svoj lokalni klub. FK Backu sam pratio i kad je Backa bila u trecoj ligi 20 godina iako smo u Jugi bili stalno drugoligasa a tad je liga bila izuzetno jaka cesto su tu bili neki od jakih klubova kao sto su OFK Beograd, Pristina, Osijek, Rijeka itd...

Konacno smo se vratili u drugu ligu to jest danasnju prvu ligu Srbije, od jeseni igramo.
A nekad smo u kupu izbacivali Vojvodinu, Borac Banjaluku, Proleter Zrenjanin itd. Cesto bili u zavrsnicama a jedne sezone i u cetvrtfinalu sa Hajdukom iz Splita. 2:1 je bilo za Splicane tek posle produzetaka. U Backoj Palanci na stadionu preko 10 hiljada gledalaca.

Konacno smo se vratili i vratice se verujem dosta navijaca. Napred Backa!

I ja biram svoj lokalni klub, prvo za svoje a onda sve drugo..

Ima li negde snimak ove utakmice sa Hajduk Split?

I ja biram svoj lokalni klub, prvo za svoje a onda sve drugo..

Ima li negde snimak ove utakmice sa Hajduk Split?

Tesko, eventualno u klubu imaju mozda neki snimak, radi se o 1969 godini. Znam da postoje slike. Te sezone koliko znam pala su 3 prvoligasa, u prvom kolu OFK Beograd 2:0 u BG za Backu pa onda sesnaestina finala protiv Proletera u Zrenjaninu 2:1 za Backu, osmina finala protiv Vojvodine u BP, 3:1 za Backu i na kraju cetvrtfinale sa Hajdukom, 1:1 regularni deo i posle produzetaka 2:1 za Hajduk. Sesdesete i sedamdesete je Backa provela u drugoj ligi bez ispadanja, pa se vratila pred kraj osamdesetih, i evo tek sada ove sezone idemo u PLS posle pauze od 26 godina ne igranja drugog ranga.

Чукарички игра прву такмичарску међународну утакмицу после 88 година од оснивања!

СВИ НА ЧУКУ! :klap:

Нешто размишљам, закључујем да су Звезда и Партизан смишљени државни пројекти са циљем да сви навијају за њих.

Сви стари клубови који су могли бити конкурентни у такмичарском смислу (а пре свих БСК и Југославија) су расформирани да никада више не васкрсну. Други клубови, који су остављени (нпр. Мачва, Бачка, Шумадија, БАСК, Обилић, Синђелић, Чукарички итд.) никада нису ни привирили у Прву лигу. Тако да су њихови симпатизери могли комотно да навијају за Звезду и Партизан, а да истоврмено са симпатијама прате своје локалне јунаке како ору ливаде по Српској лиги и Другој лиги - исток. Или Београдској зони.

Сада се то мења. Звезда и Партизан су постали оптерећење за државу, а пошто су у истом рангу такмичења са локалним клубовима, публика долази у ситуацију да се опредељује. Само, Звезда и Партизан неће бити угрожени све док имају екслузивна права на такмичење у Европи, и док је њихов узајамни ривалитет такав какав је. У том смислу су упућени једни на друге.

Poslednja izmena:
A što se lokal patriotizma tiče...

383346_2218472617226_1109951569_31981320_1613525154_n.jpg

Back