Logički zadatak: Zatvorenici i šeširi

ali prvi je mogao da ima crni sesir, a drugi beli. znaci, ni u tom slucaju treci ne moze da zna koje mu je boje sesir, jer je 2 crna i 3 bela. drugi ako vidi ispred sebe crni sesir, i on moze da ima beli ili crni, a prvi tek ne moze da zna koje mu je boje sesir, jer on ne vidi ni prvog, ni drugog.

mozda je prvi imao crni, drugi beli sesir, a treci ili crni ili beli.
samo prvi zna, ostala dvojica i dalje ne znaju.

prvi nije mogao da ima crni. Da je on imao crni, drugi bi znao da ima beli jer da je imao crni onda bi treći znao da su oba crna ispucana pa bi on mogao da ima samo beli.

prvi je mogao da ima crni sesi, drugi je mogao da ima beli sesir i u tom slucaju treci ne bi znao dal ima crni ili beli.

drugi vidi samo prvog i vidi crni sesir, ali on opet ne zna da li je drugi crni sesir kod njega ili na glavi treceg, jer ne vidi treceg.

prvi ne vidi nista i nema pojma, on nagadja da spase zivu glavu i pogadja slucajno.

prvi je mogao da ima crni sesi, drugi je mogao da ima beli sesir i u tom slucaju treci ne bi znao dal ima crni ili beli.

drugi vidi samo prvog i vidi crni sesir, ali on opet ne zna da li je drugi crni sesir kod njega ili na glavi treceg, jer ne vidi treceg.
da je prvi imao crni šešir onda bi drugi znao da ima beli jer da je imao i on crni onda bi trećio znao da su oba crna ispucana i da on može da ima samo beli.

ja sad ne znam da li me zezaš ili si stvarno zbunjen?

nisam zbunje, a ni zbunjena.

ptreci vidi prvog i drugog, i vidi da prvi ima crni sesir, a drugi da ima beli sesir. iz tog razloga treci ne zna da li ima crni ili beli sesir.

drugi vidi samo prvog i vidi crni sesir, ali ni on ne zna da li ima crni ili beli, jer ima 2 crna i 3 bela sesira. on ne zna da ima beli na glavi. jer mozda onaj treci ima crni, a li on ga ne vidi.

prvi ne vidi nikoga, ali u borbi za goli zivot lupi da ima crni sesir i pogadja.

po istom principu belog sesira, postavljena je situacija za crni sesir na glavi prvog.

otislA.

nisam zbunje, a ni zbunjena.

ptreci vidi prvog i drugog, i vidi da prvi ima crni sesir, a drugi da ima beli sesir. iz tog razloga treci ne zna da li ima crni ili beli sesir.
ovo je moguće

drugi vidi samo prvog i vidi crni sesir, ali ni on ne zna da li ima crni ili beli, jer ima 2 crna i 3 bela sesira. on ne zna da ima beli na glavi. jer mozda onaj treci ima crni, a li on ga ne vidi.
da je drugi video crni ispred sebe, znao bi da on ima beli. Jer, da i on ima crni onda bi treći znao da su oba crnba ispred njega te on mora da ima beli.

ovo je moguće

da je drugi video crni ispred sebe, znao bi da on ima beli. Jer, da i on ima crni onda bi treći znao da su oba crnba ispred njega te on mora da ima beli.

ne bi mogao da zna da ima beli, jer ima 2 crna i 3 bela sesira. on je mogao da ima beli, a da prvi ima crni, i da zato treci ne zna koji sesir ima. na kraju krajeva posto je bilo 3 bela mogli su i prvi i drugi da imaju beli sesir, a da treci opet ne zna da li i on ima beli ili ipak ima crni.

jednostavno drugi je ispred sebe mogao da vidi i beli i crni sesir i opet da ne zna. samo sam obrnula boje tjah da prvi ima crni, a drugi beli.

Back