Locker room talk

Ne mogu ovde da ponavljam po 45 puta ono sto pisem na Politici, mrzi me. U svakom slucaju bih ti preporucio da ne slusas levicare kada pocnu da lupetaju. Oni ne bi znali da opisu ni kako su obukli carape jutros, a kamoli neke komplikovane stvari u drustvu. Mislim, imas ti tog konzervativnog u sebi, steta sto nisi odrastao u Americi gde je to povezano sa klasicnim liberalizmom, slobodnim trzistem i kapitalizmom.

Kami, meni su ideologije uz civilno drustvo specijalnost, a emisiju nisu pravili srpski levičari, to su novinsko istrazivacki fakti koji se iznose bez komentara, neutralno, zakljucak je na gledaocu, oni ne spominju socijalnu politiku - to sam rekao jao kao poveznicu na tvoje trabunjanje o levicarima i desnicarima. Ybt, celi svet zna da ta matrica više ne postoji, da se navodni socijalisti bore kod nas za prava privatnika a ne radnika, samo se ti uhvatio mladjeg kamenog doba

Kami, meni su ideologije uz civilno drustvo specijalnost, a emisiju nisu pravili srpski levičari, to su novinsko istrazivacki fakti koji se iznose bez komentara, neutralno, zakljucak je na gledaocu, oni ne spominju socijalnu politiku - to sam rekao jao kao poveznicu na tvoje trabunjanje o levicarima i desnicarima. Ybt, celi svet zna da ta matrica više ne postoji, da se navodni socijalisti bore kod nas za prava privatnika a ne radnika, samo se ti uhvatio mladjeg kamenog doba

Socijalisti i levicari su se uvek samo i jedino borili za svoje dpe. Osim eventualno onih pre Marksa, i mozda anarhista.

Nebitno, vratimo se na temu.

Svi mi koji dolazimo na forum imamo taj asocijalni i autsajderski deo koji je veci od proseka, u manjoj ili vecoj meri, i to gadjenje grupnog ponasanja i govora je vezano za to.

ALI, to ne iskljucuje cinjenicu da je ovo sto Tramp prica nesto sto je cak i blago za govor grupe, copora.

Naravno, ne dominantnog javnog diskursa, jer je isti zesce foliranje.

I zato postoji ogromna razlika kada se ovo kritikuje sa stanovista dominantnog javnog diskursa jednog Andersona Kupera, i kad se kritikuje sa jednog autsajderskog stanovista.

Sad bi trebali novinari da brane Trampa jer takav govor je dio normalne muske price. Ako je i tako opet da li je ok pravdati to. Sama cinjenica da je nesto uobicajena praxa ne znaci da je i pravilno, a mediji bi bar deklarativno trebali da promovisu neke pozitivne vrijednosti. Sad da li su pri tome licemjerni, vjerovatno jesu vise ili manje kako ko, jer niko nije bezgresan.

Sad bi trebali novinari da brane Trampa jer takav govor je dio normalne muske price. Ako je i tako opet da li je ok pravdati to. Sama cinjenica da je nesto uobicajena praxa ne znaci da je i pravilno, a mediji bi bar deklarativno trebali da promovisu neke pozitivne vrijednosti. Sad da li su pri tome licemjerni, vjerovatno jesu vise ili manje kako ko, jer niko nije bezgresan.

Novinari nikada nece da brane Trampa. Mislim, vecina novinara. Iz 1000 razloga. Jedan od razloga je dominantni javni diskurs, u kojem nikada vise nije bilo PC gluposti nego sada.

Sa druge strane, isto tako sam govor nikada nije bio razvijeniji nego sto je danas, zbog tolike ljudske komunikacije, i postoji masa nacina na koje mozemo da pljujemo PC idiotizme.

Trece, to sto je nesto lose ili dobro je jedno, ali to sto napadaju coveka koji je cak bio i kulturniji od vecine muskaraca u retard muskim pricama, to je stvarno smehotresno.

Neka to kazu svojoj braci, muzevima i ocevima, kada vec imaju toliko mu.da.

Ja se slazem da je ovaj govor smesan i jadan, isto tako iz 1000 razloga. Ja sam prvi uvek pljuvao po muskarcima redovno, uvek i svuda, zato puno njih i ne podnosi da se druzi sa mnom, i nece. Ali Tramp ovde pokusava da impresionira ovog malog Busha, koga ocigledno drmaju kompleksi, itd. Cak je i 5 puta bolji, jer u obicnom muskom drustvu, oni obicni retardi bi rekli nesto u stilu: 'Ma kurvetina se folira'.

Poslednja izmena:
Ali u sustini biti protiv Trampa je stvar zdravog razuma. Jedan ozbiljan novinar ne moze sebi ni dopustiti da ga podrzava, druga je prica sto mu je protivnik osoba gotovo isto toliko omrazena pa ce ljudi birati manje od dva zla.

Back