Лобирање - јесте ли икада дубље размишљали о томе?

Inace Srbi , evo i ovog puta vidljivo razmisljaju iskljucivo seljacki..
Znaci da konkretno napisem sta..
Mora da bude po mome, ako ne moze, onda cemo da ratujemo.
Ako ratujemo ratujemo do poslednjeg...
A ako smo spremni da pregovaramo , onda natezemo dok onaj sa druge strane ne ostane totalno nezadovoljan i pritisnut do maksimuma...

To se inace zove prikaz moci na ovaj ili onaj nacin, ali se ne zove kompromis niti se zove saradnja.

A istovremeno to dogovoreno se ne postuje jer Srbi uvek buse sistem pa i dogovor...
Po malo po malo , gledaju da strpnu pa da uvale krivicu misu , dosla ptica, valjda od detinjstva kao sto su lagali da je dosao zeka i pojeo cokoladu..

Zato su izuzetno losi kao komsije...Pogledajte sve okolne teritorije, gde god su mogli , narodi su isterali Srbe...losi su kao komsije, a to ne primecuju nego uvek glumataju zrtve...podmuklo..
A ti nisi Srbin onda ili

Шта вреди и 40 милиона, ако се плаше и своје сенке...?
Разумем ја твоје становиште, и не оспоравам твоје право на такав став; то су те негативне стране демократије, која није у стању да створи простор за консензус, неопходан за питања одбране земље и елементарних интереса неког народа.
Дубоко сам уверен да су нам је зато и "увалили"; да је тако- погледај више него сраман спот америчке амбасаде о Милунки Савић, којим нам туве и подваљују своје мутљавине а којих се ни сами не придржавају, о беспризорном "пацифизму"којим онеспособљавају народе које планирају да нападну; чуј, коортцхе - Милунка Савић нам се подваљује као "величина која је за мир и суживот"!? :eek:
Вероватно је зато и пришла војсци и показала шта ради особа са етиком, кад ти нападну народ и државу; није "палила свеће" испред Генералштаба" и певала антиратне песмуљке за одумирање ћелија у чеоном режњу...
А где си ти видео да ја рекламирам демократију?

Једна реклама из 2021. је кап у океану. Могли смо ми да снимимо 10 реклама-спотова, па нисмо. Не може да буде више у праву онај који је лењ и гунђа, од онога који ипак ради, шта год...
Хајде ми да снимимо, јел нам неко брани?
Пре је код нас проблем да неки којима је у глави само Југославија од 1945. не желе да признају да нека историја и пре тога постоји. А сасвим сам сигуран да имамо и људе и средства.

Која је то "срећа, радост, успех" натерала многе становнике да још од пре 50 година почну да беже одавде?

Не плашимо се ми своје сенке, нисам ја то помињао. Проблем је што не видимо где је паметно да се укључимо а где није.

Док је "издајничка" власт била до 2012. одавде је одлазило око 35000 људи годишње.
После тога са овим "патриотама" је почело да одлази по 60000 годишње.

У праву је онај који заустави одлажење одавде (немогуће је на нулу, али на 4-5-6 хиљада годишње). Овде је рецепт за успех сличан још као у комунизму - или ћеш да будеш тако сурово добар да морају да те пусте (мада ће ти сметати чим могу), или лепо иди у Партију па се лактај тамо (онда ти ниједан квалитет осим лактања није потребан).
Вођина странка је пре пар година достигла 700 000 чланова. То није било достигнуто ни у комунизму.

Платин
Не може да буде више у праву онај који је лењ и гунђа, од онога који ипак ради, шта год...
Као што Нечастиви никад не мирује, него вредно ради... :flert:

А сасвим сам сигуран да имамо и људе и средства.
Имамо, само још да видимо- чији је то ресурс...
Која је то "срећа, радост, успех" натерала многе становнике да још од пре 50 година почну да беже одавде?
Некад је то била глад; данас- синдром "хоћу сад и хоћу све"...
Дуга је то прича, и није за овде; да не гушимо тему...
И не кажем да за много што-шта ниси у праву; више "полемике" ради, мало ти контрирам...:pivce:

Back