ljuti grah .

ravana

Domaćin
Poruka
4.537
recimo da vam muz voli ljuto ( feferone , chilli ili papricibu ) a ostatak obitelji nije takav . bili se zrtvovali zbog njega , natjerali da jede poput vas ili kuhale posebno ?

E meni je tako bilo kad sam bio klinac, keva uvek kuvala meni posebno jer sam bio probirljiv u hrani, i sad sam pomalo. Tako da ta navika mozda se prenese i na brak, pa ce zena morati da mi pravi posebno i ne samo posebno nego morace znati da pravi i kuva, kuvarice posebno cenim. Da je ribetina teska, ima para, lepotica, a ne zna kuvati, otero bih je tamo dakle je izasla u onaj dan kad je jos bila prcvuljak.

Nije vise obitelj ko sto je nekada bila. Nema vise sofre na sred kuce i oko nje svi jedu.[/QUOTE]

Nazalost obitelj,polako ali sigurno odlazi u istoriju, a o nekom kuvanje, zajednickoj trpezi-pa to je vec danas...raritet :huh:

gde vi zivite momci?
meni je sasvim normalno i kuvanje i zajednicki obroci...kao i vecini porodica koje znam
mozda ne svaki obrok u toku dana, jer se ne moze postici zbog posla i skole, ali bar jedan ili dva dnevno

@tema, ponesto bi kuvala samo njemu, ponekad, ali konstantno ne...i ne vidim razlog da bilo ko menja navike i zelje, koje god da su, pa i u ishrani, treba se uklopiti a ne menjati sebe ili druge

gde vi zivite momci?
meni je sasvim normalno i kuvanje i zajednicki obroci...kao i vecini porodica koje znam
mozda ne svaki obrok u toku dana, jer se ne moze postici zbog posla i skole, ali bar jedan ili dva dnevno

@tema, ponesto bi kuvala samo njemu, ponekad, ali konstantno ne...i ne vidim razlog da bilo ko menja navike i zelje, koje god da su, pa i u ishrani, treba se uklopiti a ne menjati sebe ili druge

Добро мало смо претарали, није баш тако, али оно ваља се, мало да се зачини да изгледа да је ово модерно доба мало апокалиптично и слично.

recimo da vam muz voli ljuto ( feferone , chilli ili papricibu ) a ostatak obitelji nije takav . bili se zrtvovali zbog njega , natjerali da jede poput vas ili kuhale posebno ?

Ne volim izvoljevanje preterano, vise sam ekonomicna. Tj. prvo se jede i sprema ono sto moze krace da stoji.
A sto se ukusa tice... Kuvala bih za sve, pa pred kraj odvojila i onima koji vole vise zacinila, a ostalima ostavila neutralnije.
Ako je neko na dijeti ili posebnom rezimu ishrane, solidarisala bih se. Smatram da je tada podrska jako bitna.

Mi ženski smo se svi listom žrtvovali i počeli da jedemo ljuto. Žrtva je valjda dokaz ljubavi, jedemo i plačemo.

da ali kaze se - obitelj koja jede skupa , ostaje skupa

Mislila sam da se kaže obitelj koja spava skupa, ostaje skupa.
To tako kod nas, a kod vas, vidiš, sasvim drugačije se radi.
Oduvek ste hteli da se razlikujete od Srba.
Svaka vam čast - to nam je hvala za bratstvo-jedinstvo.:evil:

ja bih se prilagodila
pa kome cu ako necu svom muzu
on ljuto, ja ljuto

tako je moj tata jeo ljuto
i mama nas je postepeno uvela u cili carstvo
tata jede, ima da jedemo svi
i ne samo sto smo jeli, nego smo i uzivali u tome

Back