Ljudskost,šta je to?!

Najveća potreba svieta je potreba za ljudima: ljudima koji se ne daju ni kupiti ni prodati, ljudima koji su u dubini svoje duše pošteni i časni, ljudima koji se ne boje nazvati grijeh njegovim pravim imenom, ljudima čija je savjest vjerna dužnosti kao magnetska igla polu, ljudima koji će ostati na strani pravednosti makar se nebo srušilo.” (E. G. White)
Gde je danas ljudskost....nema je,čak I medju najblizima,ova situacija u kojoj zivimo I novac su nas pokvarili.Postali smo teški sebični materijalisti.Komšije nisu kao nekad,stariji mi se javljaju kao nekad ali mladji,cute....:(Gledao sam pre neko jutro ispred zgrade čovek koji je krenuo na posao nije mogao auto da mu upali,prošlo je nekoliko ljudi pored njega,niko da mu pomogne,da poguraju,nisam mogao da poverujem....jedan od hiljadu primera:(

Sad pošto su izmislili spravu da mogu da šteluju čoveku glavu praviće ljude kakve žele.Novo doba je pred nama prošlo je vreme starim dilemama :confused:
ps
"Америчка влада уложила је 6,1 милијарду долара, које је добио амерички институт за истраживања, и то са упутством да осмисле начин како да „убије“ Бога у људима. Али буквално. Америчка влада осмислила је врло једноставан начин који ćе се ускоро почети да примењује прво у Америци а после и по свету.
та технологија se назива транскранијска магнетна стимулација која се већ неко време користи у психијатрији. Наиме, научници су открили део мозга који је одговоран за разне врсте уверења и самим тиме у могућности су га мењати ако желе."

Poslednja izmena:
... e moj ZXY , ameri su srećni ljudi dosad bili ...ovde kod nas , bog u čoveku je ubijen tačno pre jedan vek ; bez nekih velikih nauka i istraživanja , onako prostački , životno ponavljački....apisovci , karađorđevići , ljotićevci , genčići , vučići , socijalisti , komunisti i ostali s'njima isti , posle toga đavola su proglasili humanitarcem i sproterali sa ovih prostora...sve je u nama što je ljudsko , ubijeno ...
...sad zombiramo...pazi majkumu , da guram auto , a lovu šteka u zamrzivač .... da dižem kljaste , koji padaju i starce da prevodim preko zebre - čedirane , a oni penzije , socijalnu pomoć - krkobabišu svake dve nedelje , a ja dirinčim i aragatujem , valjami plaćam PDV; jok more !...ja da plaćam , a šljam rugobadni da se ekremizira i rulja da aplaudira -- jok more ...nek propadne nije šteta...ma još da mogu kao džej , da skačem po pijačne tezge ; pa posle na nišvil i predsednik živom da mi spomenik pravi....i tako to !...
...đinđićka sva ucveljena , majka velikog demokratskog ubijenog predsednika , komšiki breze u dvorištu iskasapilai utamanila ...veli , pomahnitale , ko taj bezobrazluk da trpi---- i ja sad da imam komšiluk....jok more...u pustu goru...ma što me đavo ne povede sa sobom u izgnanstvo , no osta ovde de tiči nije , gde ništa nema !

Poslednja izmena:
Sta ima Bog sa ljudskoscu? Vama Bog treba da kaze da postujete rodjake i komsije?
Drage kolege, ljudskost jedino sa cim ima veze ste vi sami, a ako uspete sa sobom to da resite mogli bi, primerom, da pomognete mladjima. Nema potrebe mesati ni Bogove ni politicare ni materijalno stanje, pa kako se snadjete.

Poslednja izmena:
...pa ko priča o tvorcu , svega postojećeg ...ovde jer reč o ovome što razbojnike čašćava blagostanjem , a časne i poštene pljačkom , otimačinom i robijanjem....ovde je reč o sili zla....
...treba da uzmem rikšu , da razvozim ?...šta?....
...oni dovlače sebi ravne - ništake na vlast , a ja da ih vozikam u rikšu i da sadim breze - da im lečim frustracije ; to li je to ?...može i po koja pančićeva omorika , da metre ...tek onako , da je istrebe !

...kako biti komšija , dobar komšija , bivšem radikalu , komunjari , dražinovcu , monarhisti - posle reciklaže u evropejce demokratične .... kako kad iza njih vri zemlja od masovnih grobnica - a rulja im skandira , deli ordenje , lente i počasne doktorate...
...zar misliš da čovek treba sebe toliko da mrzi , pa da bude ravnodušan prema svemu i njih da voli onoliko ...pa te komšije da nešto vrede , ne bi meni u komšiluk ni dolazile...ovako ne smeju bez oružane pratnje ni atare svojih predaka , pred umreće da vide...sad im dobro došao internet i satelitske karte...no opet, nemaju kamen rodne grude za podglavu...

Poslednja izmena:

Back