ljudsko lice "birokratije"

BlackLeather

Iskusan
Banovan
Poruka
6.173
svakodnevno obavljamo poslove koji imaju čisto tehnički karakter i cilj nam je da ih obavimo što brže i efikasnije da bismo ostvarili prvobitni cilj
i tu smo u kontaktu s takozvanim tehničkim osobljem - šalterušom, osobom koja pruža neke informacije, kasirkom, konobarom...
vi želite informaciju/uslugu
da li cenite strogu efikasnost i gledate na te ljude kao na čisto operativni personal ili očekujete i neku ljubaznost, finoću, trud, ulagivanje vama kao korisniku koji plaća tu uslugu?
imam utisak da je ovde ljudima važnije dal im se neko osmehnuo i progovorio neku reč, nego da li su ostvarili svoj cilj efiaksno; a na tome se gubi strašno mnogo vremena i energije...al neka kod nas je vreme besplatno, a društvena interakcija treba da bude "domaćinska"...
:confused:

Зависи од расположења - некад само желим да обавим посао и што пре одем (не очекујући и не дајући ништа у смислу љубазности) а некад просто морам да започнем и нешто у шаљивом тону, очекујући самим тим и адекватну реакцију.

Ne ocekujem ljubaznost sa druge strane...ocekujem da efikasno odradi to sto treba i da idem
Nikad nisam neljubazna,ali ni previse ljubazna. Neka sredina,rekla bih
Jedino sto me izludjuje je,kad ja stojim sa ove strane saltera a ona kao radi i prica sa koleginicom istovremeno
E tad bi popiz.dela,jer po pravilu nesto pogresi ili posao koji moze da se zavrsi za dva minuta traje deset :roll:

Back