Ljudska pohlepa i današnje epidemije?

Nisam nego me ebu sa ovim odlukama,
Ali eto nek bude da sam zeljan paznje, posto to moze i tako da se sabere....u ovom slucaju....
Mislim kad bi logicki a to ne postoji u srbiji ili eticki postavili stvari, pa opravdanja koja piju vodu kod svih bi bila nebulozna....
Ali stvarno , a opet niko ne primecuje logiku krokodil je zelen znaci da je novac ......
Ništa čudno! Neki će da zarade brdo love i na toalet-papiru! :zcepanje::zcepanje:

Naučnici nam već godinama skoro svakodnevno predočavaju rezultate istraživanja koja pokazuju da je stres okidač za razne telesne bolesti. Međutim, manje je poznato da i mnoga druga negativna emocionalna stanja kao što su bes, neraspoloženje, tuga, preterana briga i gnev, naročito ako dugo traju, trasiraju siguran put u bolest.

https://zena.blic.rs/zdravlje/koje-bolesti-izaziva-stres/teqk2tv

Pa ne napada virus samo pluca, nego i bubrege, , pankreas i jetru....
Imas nemce koji su otkrili kako da blokiraju jedan od nacina na koji ulazi virus u telo, preko proteaze neke....

fx1.jpg

A lek je neki japanski za SAR virus, pa deluje na ovo ali samo na jedan ulaz...a ostaju jos 3...ali to ti dodje 10% manja virulentnost virusa, a to je na 33, 34 % veliki dobitak...Sto bi kesic rekao , jedan od onih ministara sto su se zdravili sa Vucicem ce ostati postedjen japanskim lekom...

Coronavirus-Drug-Research(2).jpg
Ali je često smrtonosni problem jer zbog propalih pluća vitalni organi ostanu bez kiseonika?

Ali je često smrtonosni problem jer zbog propalih pluća vitalni organi ostanu bez kiseonika?
Imas bbc seriju od 12 epizoda koja pokazuje kako procesom starenja ustvari svi umiru od bolesti pluca, ili upale pluca, i moram da ti kazem iako kod nas infarkt zvanicno jeste uzrok najvise smrti, u vecini slucajeva je blaga pa intezivnija degradacija krvnih sudova posledica plucnih nefunkcionalnosti.....i kod nas...
Kao dete pomislis da srce brzo oslabi ali nije bas tako, ali kad pluca krenu da zezaju, srce oslabi dok kazes keks...

Ne brine mene to..nego recimo objavim da je pre 4 dana MIT izbacio novi jeftin test na korona virus koji je trenutno u procedrui FDA za usvajanje i sastoji se iz papirica koji detektuje protein koji se stvara kao antitelo i da moze da se promeni kod korone 2 3 4 ...
Tako postaje primenljiv i azuran...

A kosta jeftinije jer trenutno test za koronu trazi PCR ili one ciklomesace a to ipak zahteva neku laboratoriju u blizini, dok je ovo test kao za trudnocu kod zene...
I sadasnji test kosta 25$ e tu se plasim da bi uhvatio corku, zato sto pojma nemam koliko ovi pisu da kostaju testovi za Koronu...a novi nisu stigli pa se izlajavanjem namestam za smetnju....
Dok ne pominjes pare, srbima sve u redu....ustvari srpskim vladarima, ne mora vlast, moze i lokalci i dahije i zelenashi , isti je to kadar...
Ne preteruj! Ako se ovo bude i dalje razvijalo, mnogima će biti u interesu da imaju što jeftiniju metodu detekcije virusa!

Ne preteruj! Ako se ovo bude i dalje razvijalo, mnogima će biti u interesu da imaju što jeftiniju metodu detekcije virusa!
Mislis da nece biti licnih afiniteta prilikom nabavke?
Eto tu vecina misli da nece, etika moral i slicne stvari, a ja mislim da hoce...Ali samo ja....tu nemam mnogo istomisljenika...
Uostalom hajde da promenim putanju...
Cesto mi se desi da nekom strucnjaku , dok sedimo i pricamo napomenem nesto iz njegove sfere i desi se da nije cuo za to...
Ako je on savetnik , a da ima isti mentalitet kao i ostali savetnici , onda tek nece cuti za nesto novo nego ide na proverene kanale nabavke..
Tako da je vrlo moguce da ce imati personalnu cenzuru u pitanju znanja a samim tim se to odrazava na cenu i ponudu tj troskove..

Imas bbc seriju od 12 epizoda koja pokazuje kako procesom starenja ustvari svi umiru od bolesti pluca, ili upale pluca, i moram da ti kazem iako kod nas infarkt zvanicno jeste uzrok najvise smrti, u vecini slucajeva je blaga pa intezivnija degradacija krvnih sudova posledica plucnih nefunkcionalnosti.....i kod nas...
Kao dete pomislis da srce brzo oslabi ali nije bas tako, ali kad pluca krenu da zezaju, srce oslabi dok kazes keks...
Ili, kada pluća počnu da zezaju, mozak dobija sve manje kiseonika, a kada strada centar za rad srca, gotov si!? Tzv. srčani arest?

Mislis da nece biti licnih afiniteta prilikom nabavke?
Eto tu vecina misli da nece, etika moral i slicne stvari, a ja mislim da hoce...Ali samo ja....tu nemam mnogo istomisljenika...
Uostalom hajde da promenim putanju...
Cesto mi se desi da nekom strucnjaku , dok sedimo i pricamo napomenem nesto iz njegove sfere i desi se da nije cuo za to...
Ako je on savetnik , a da ima isti mentalitet kao i ostali savetnici , onda tek nece cuti za nesto novo nego ide na proverene kanale nabavke..
Tako da je vrlo moguce da ce imati personalnu cenzuru u pitanju znanja a samim tim se to odrazava na cenu i ponudu tj troskove..
Ali kada panika ulovi i onoga koji čeka proviziju za skuplji preparat, da vidiš kako će se kupovati i jeftino beskorisno smeće! :zcepanje:

Ali kada panika ulovi i onoga koji čeka proviziju za skuplji preparat, da vidiš kako će se kupovati i jeftino beskorisno smeće! :zcepanje:
Ne, to ne funkcionise tako u medicinskim nabavkama....
Nema tu panike, tu su ljudi koji gledaju mrtve svaki dan...Ne gledaju ali podrazumevaju ...
Obicno ima debele logike to sto cekaju ponudu sa proverenog kanala, prvo tu vec imaju obezbedjenu proviziju, to je dugorocna saradnja, drugo , imaju ledja, nema afere, trece moze se i tal , tj overhead da napravi, grease... Nije nabavka lekova bas ni lagana, ne kupujes ti metalne ploce za oluke pa te zabole sto ce namesten oluk da erodira za manje od godinu dana, ili ce ostati 20 godina...

Ne, to ne funkcionise tako u medicinskim nabavkama....
Nema tu panike, tu su ljudi koji gledaju mrtve svaki dan...Ne gledaju ali podrazumevaju ...
Obicno ima debele logike to sto cekaju ponudu sa proverenog kanala, prvo tu vec imaju obezbedjenu proviziju, to je dugorocna saradnja, drugo , imaju ledja, nema afere, trece moze se i tal , tj overhead da napravi, grease... Nije nabavka lekova bas ni lagana, ne kupujes ti metalne ploce za oluke pa te zabole sto ce namesten oluk da erodira za manje od godinu dana, ili ce ostati 20 godina...
Ipak si pobrkao neke stvari? Ako ne spadaš u rizičnu grupu za recimo tumore, briga te da li će lekovi koje kupuješ delovati ili neće!? Ali, ako se zbog loše ili nepostojeće-skupe dijagnoze ne može na vreme utvrditi da li je tvoj saradnik u kancelariji zaražen, neće ti baš biti svejedno! Pogotovo ako već imaš neke zdravstvene probleme, u godinama si pred penziju itd....

Ipak si pobrkao neke stvari? Ako ne spadaš u rizičnu grupu za recimo tumore, briga te da li će lekovi koje kupuješ delovati ili neće!? Ali, ako se zbog loše ili nepostojeće-skupe dijagnoze ne može na vreme utvrditi da li je tvoj saradnik u kancelariji zaražen, neće ti baš biti svejedno! Pogotovo ako već imaš neke zdravstvene probleme, u godinama si pred penziju itd....
Mozda, to jeste suprotno komercijalnoj logici i trgovackoj logici, ali mozda to negde i presudi...
Ono sto ja vidim u odnosima farmaceutskih kuca i distributera lekova i samih lekara, a lekar verovatno jeste u komisiji koja bira koji lek ce ici.....to je da se lekari oslanjaju na procene farmaceuta, a i oni nisu u tom smislu prevaranti,a ta logika stvarno ne vazi kod ovakvih politicarskih dogadjaja...

Mozda, to jeste suprotno komercijalnoj logici i trgovackoj logici, ali mozda to negde i presudi...
Ono sto ja vidim u odnosima farmaceutskih kuca i distributera lekova i samih lekara, a lekar verovatno jeste u komisiji koja bira koji lek ce ici.....to je da se lekari oslanjaju na procene farmaceuta, a i oni nisu u tom smislu prevaranti,a ta logika stvarno ne vazi kod ovakvih politicarskih dogadjaja...
Dodatni je faktor da zahvaća i medicinsko osoblje jer se lakše širi od recimo AIDS-a pa im se i nije baš zahebavati sa ovim virusom!

Nisam nego me ebu sa ovim odlukama,
Ali eto nek bude da sam zeljan paznje, posto to moze i tako da se sabere....u ovom slucaju....
Mislim kad bi logicki a to ne postoji u srbiji ili eticki postavili stvari, pa opravdanja koja piju vodu kod svih bi bila nebulozna....
Ali stvarno , a opet niko ne primecuje logiku krokodil je zelen znaci da je novac ......
Hmmmmm..

Kuga: Nastala u doba 'malog ledenog doba u Evropi' kada je ljudima pao imunitet radi loše prehrane
Španska gripa: Nastala u doba WW1 kada se sve ulagalo u rat, na račun kvalitete života ljudi
Kravlje ludilo, ptičja i svinjska gripa: Radi pohlepe i veće zarade milijarde stoke i preradi se loše tretira, uzgaja u lošim higijenskim i nezdravim uslovima te hrani raznim smećem
Bolesti i epidemije iz Afrike: Ništa neobično, tamo većina živi na rubu života i smrti
Koronavirus: Možda nastala u Kini gde raja radi uz mizerne plate, u očajnim radnim uslovima i nedefinisanim radnim vremenom

Šta sam hteo da kažem: Svi mi smo puni raznih bakterija i virusa. Ako je organizam zdrav i ima dobar imunološki sistem, sva ta gamad je nemoćna. Ali, ako organizam oslabi, eto im prilike da se množe, razvijaju i mutiraju!

Čestitam na moderatorskom statusu i na komentaru.

Back