Ljudska pohlepa i današnje epidemije?

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
39.135
Kuga: Nastala u doba 'malog ledenog doba u Evropi' kada je ljudima pao imunitet radi loše prehrane
Španska gripa: Nastala u doba WW1 kada se sve ulagalo u rat, na račun kvalitete života ljudi
Kravlje ludilo, ptičja i svinjska gripa: Radi pohlepe i veće zarade milijarde stoke i preradi se loše tretira, uzgaja u lošim higijenskim i nezdravim uslovima te hrani raznim smećem
Bolesti i epidemije iz Afrike: Ništa neobično, tamo većina živi na rubu života i smrti
Koronavirus: Možda nastala u Kini gde raja radi uz mizerne plate, u očajnim radnim uslovima i nedefinisanim radnim vremenom

Šta sam hteo da kažem: Svi mi smo puni raznih bakterija i virusa. Ako je organizam zdrav i ima dobar imunološki sistem, sva ta gamad je nemoćna. Ali, ako organizam oslabi, eto im prilike da se množe, razvijaju i mutiraju!

Kuga: Nastala u doba 'malog ledenog doba u Evropi' kada je ljudima pao imunitet radi loše prehrane
Španska gripa: Nastala u doba WW1 kada se sve ulagalo u rat, na račun kvalitete života ljudi
Kravlje ludilo, ptičja i svinjska gripa: Radi pohlepe i veće zarade milijarde stoke i preradi se loše tretira, uzgaja u lošim higijenskim i nezdravim uslovima te hrani raznim smećem
Bolesti i epidemije iz Afrike: Ništa neobično, tamo većina živi na rubu života i smrti
Koronavirus: Možda nastala u Kini gde raja radi uz mizerne plate, u očajnim radnim uslovima i nedefinisanim radnim vremenom

Šta sam hteo da kažem: Svi mi smo puni raznih bakterija i virusa. Ako je organizam zdrav i ima dobar imunološki sistem, sva ta gamad je nemoćna. Ali, ako organizam oslabi, eto im prilike da se množe, razvijaju i mutiraju!
Tačno.

Мене брине кратоћа животног века. Много то брзо пролази. Док дланом о длан - ГОТОЈОООО

А онда и те реинкарнације: у следећем животу се таман излегнеш као нека бубица и ето домаћице која те размаже папучом све вриштећма у паници сусрета са чудовиштем.

И опет Јово наново.

Мене брине кратоћа животног века. Много то брзо пролази. Док дланом о длан - ГОТОЈОООО

А онда и те реинкарнације: у следећем животу се таман излегнеш као нека бубица и ето домаћице која те размаже папучом све вриштећма у паници сусрета са чудовиштем.

И опет Јово наново.
реко бих ти одговор да је на пдф Религија или Филозофија, овде не личи

И опет Јово наново.
Sto te to brine, nagnes se preko gelendera na terasi i sve ti bude jasno u sekundi....

Od ovog virusa umiru stari uglavnom ali u teško stanje može pasti sredovečan čovek kojem je oslabljen imunitet od recimo stresa i stalne trke da zaradi novac. Najbolje će proći onaj koji bez stresa velikog dolazi do novca a nije mator.
Tako nekako! Statistike kažu da u proseku živimo duže. Ali, ne zato što se stvarno živi duže, nego što zahvaljujući medicini umiremo stariji!?

Pa nije pohlepa radnika nego poslodavca, ako vec pominjes pohlepu, a neodgovornost radnika...
Zasto neodgovornost, pa zato sto ili je nedolecen ili ga boli uvo da se doleci, ili bira da se uvlaci u bulju poslodavcu radi nekog bonusa umesto da stvori sebi ljudsko radno okruzenje, bolje mis nego covek...ta parola...
?? Radnici nisu ljudi, oni su robovi! U svakom društvenom uređenju! :zcepanje::zcepanje:

Tako nekako! Statistike kažu da u proseku živimo duže. Ali, ne zato što se stvarno živi duže, nego što zahvaljujući medicini umiremo stariji!?
али...
ми смо намонтирани да живимо, рецимо, 70 година. Како је време убрзано онда му треба 72 године да стигне оних старих 70.
разумеш?

Evo npr objavim ti slike kako izgleda upala pluca korona virusom tip 1 (ima 4 tipova za sada)...
ETWOksdX0AIkv_i.jpg:large

Naravno ti ovo neces videti jer CT se ceka inace dva meseca a sad je rezervisan samo za politicare i preko veze.....i za hitne operacije....Nije dzaba loncar rekao da samo hitne operacije, nije zbog hirurga tako nego sto priprema i dijagnostika koja je potrebna za svaku operaciju zahteva puno a sve je to kontakt manje vise....plus opadanje imuniteta...

I šta sada.

Time širiš paniku,
Ja licno mislim da ne sirim, ali moram da pitam vas, da li sirim paniku?

Mozda treba da objasnim da je sve ovo samo odraz iskustva koje imam sa reakcijama srba...
Znaci zali mi se bolesnica na bol u ledjima i nema dijagnozu vec godinama, i sad ja racunam cim nema dijagnozu, a godinama da se zali da bi je utesio....i krenem da je utesim kao vec navikla , bori se kao vuk i tako to, kad krene da me napada da ja nista ne razumem i stvarno ne razumem da je htela da ona kuka a ne da je ja utesim...znaci postoje osobe, a ja nisam znao koje zele da kukumavce a ti da ne radis nista, ne podrska i slicno...
Odem u posetu poznaniku , nije cak ni drugar, zakovalo ga za krevet a njegov dobar drug je moj dobar drug...pa najvise zbog toga...
Nesto sa kicmom, pitam ga onako sa paznjom i interesovanjem i da bi preneom drugaru i onako iz postovanja bolesnosti...posle cujem komentar, dosao da se nasladjuje time sto je ovaj nepokretan....
Znaci pogani jezici nevidjeno....nikad ne znas kad ce da zazvece...

Poslednja izmena:

Back