Ljudska biblioteka pozajmite osobu umesto knjige

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.906
Postoji pokret koji je nastao u Danskoj, gde umesto da pozajmite knjigu da biste pročitali priču, pozajmite osobu.

Ideja, ustanovljena 2000. godine, je da se „ljudi objave kao otvorene knjige“ kako bi osoba mogla da postavlja pitanja o nečijem životu i iskustvu i bolje razume probleme. Ovi projekti Ljudske biblioteke sada postoje u 85 zemalja.

1710226107362.png

Ne znam šta da mislim o ovome, ovako na prvu? Nikad nisam čuo do sad. A vi?

Dakle, možete da sednete sa „Alkoholičar“, „Autizam“, „Bipolarni“ i „Bodi Mod Ektreme“ (neko sa ekstremnim telesnim modifikacijama) kroz svaki raspon ljudskih stanja koje možete zamisliti—„Zlostavljan“, „Muslim“, „Naturist“ , „Poliamorous“ itd — i postavljajte pitanja i slušajte priče ljudi.

Slogan je „ne osudite nikoga“.

Dakle, možete da sednete sa „Alkoholičar“, „Autizam“, „Bipolarni“ i „Bodi Mod Ektreme“ (neko sa ekstremnim telesnim modifikacijama) kroz svaki raspon ljudskih stanja koje možete zamisliti—„Zlostavljan“, „Muslim“, „Naturist“ , „Poliamorous“ itd — i postavljajte pitanja i slušajte priče ljudi.

Ima li u ponudi ''ludi Srbi'' ? Mislim da bi bili bestseleri :D

Ima li u ponudi ''ludi Srbi'' ? Mislim da bi bili bestseleri :D
Jeste mozda smesno , ali samopomoc je intezivna kod Srba, pa bi tvoja ideja imala smisla..

Npr, ako neko ima iskustva sa dushevnim bolestima i bolesnicima, on nije pogodan za slusanje saveta osim ako je i sam bolesnik....zasto?
Zato sto ako pravilno zakljucuje i uocava onda nije interesantan svim onima ,koje interesuje savet kako prevazici probleme...

Medjutim , posle 4,5 pokusaja slican se slicnom raduje , gde bolesnik dovede sebe do bolesnijeg stanja prateci ono sto mu se cini blize i logicnije i prihvatljivije i lakse, dolazi u stanje gde je djavo odneo salu i onda mu treba alternativa i onda trazi obicno drugaciji ektrem...malo mazohisticki kaznjavajuci sebe...

Ono sto je stvarno iskustvo koje bi pomoglo i oprez koji bi bio koristan, svo vreme stoji tu blizu , ali nije logicki prihvatljiv onome ko trazi resenje...

Tako da je ocigledno da bi korisnik lude biblioteke koristio 5x siri opseg ponuda ludaka nego sto mu treba.....a ako bi zakidao na placanju prvog ili drugog, ostale bi itekako hteo da plati, jer shvata da ode mast u propast i samo sve skuplje kosta put ka buljenju u prazno , depresiji ili glavobolje i psihoze...

Uzmite u obzir da dobar psihoterapeut kosta bar 100e, dok los kosta 10e po satu , skolski kosta 20e po satu...

Poslednja izmena:

Има ли Форумаш/ица?

Back