Ljudi

Razmisljao sam danas nesto i dosao sam do zakljucka da treba to da stavim na papir, ili ovako nekako. Moje razmisljanje me dovelo do zakljucka da su ljudi ustvari jedna divna ziva bica, zasto? Izvukao sam cinjenice iz visegodisnjih iskustava sa njima.
Dakle ovako kad se druzite sa njima mozete da ocekujete mnogo divnih stvari od njih, recimo ako vi njima ucinite nesto dobro uvek imate elemenat iznanidjenja da li ce oni vama uzvratiti dobrim ili losim. Mnogo vas vole i vole da pricaju o vama, neki put vas obraduju stvari koje cujete od drugih ljidi kojima su drugi pricali o vama. Opseg komentara koji mozete da dobijete varira a pretezno bude nesto sto ce stvoriti osecaj da zelite nekome da sipate tecnost za naglo poboljsanje probavnog trakta, u pice. Mogu oni i sa vama da pricaju, i sve ce vam reci sto zelite da cujete. Bice vam podrska kad ne treba, kad treba uglavnom imaju obaveza.
Ljudi na poslu su jedna neverovatno divna bica, njihove poslovne sposobnosti idu sa elementom ljudskosti i tolerancije. Znaju da kazu: "Kako on/ona dobro radi svaka cast" i to ne zato sto zavide ne to nije razlog. Uvek su kolegijalno raspolozeni i spremni da ucine sve jedni za druge. Cak i ako je napredovanje u pitanju pomoci ce vam i biti podrska. Ljudi poput direktora, sefova, poslovodja... su posebno ispunjeni tolerancijom, vedrinom i razumevanjem. Razumece vas ako kasnite na posao zbog problema kojekavih koje nije da se ne desavaju. Ulivaju vam sigurnost i imaju poverenja u vas. Pustaju vas na miru da na pauzi rucate i popijete kafu. Izaci ce vam u susret kad god treba i pomoci kad vam je tesko.
Ljudi u porodici nam ulivaju samopouzdanja i cine nas boljima. Mi im istom merom uzvracamo, svima njima. Uvek su tu uz nas kad treba, ne treba i kad stvarno ne treba, jednostavno uvek su tu, bas su tu. Spreni da sve ucine za vas bez ikakvog oklevanja i razmisljanja, trudeci se da vam ne narusavaju ugled. Oni isto vole da pricaju sa svima i o svemu, i jedna od cestih tema jeste bas vi. Sve ce reci o vama, da se vi ne mucite.
Sve u svemu jos dosta ima toga vezanog za ljude oko nas, i mi prosto uzivamo sa njima i zivimo u harmoniji.

...jeste , jeste ..kaži ti meni našta si se navukao životati ..daj brale lečke da i ja vidim i osetim to o čemu ti pišeš ..
životati odaj tajnu ... Pozdrav i smiluj nam se !

Dobro misliš po onoj dobro čini dobro će ti se i vratiti, slažem se ali ne zaboravi da i u tim okolnostima nailaziš na onaj deo ljudi koji su "negativno" naelektrisani. A kad naiđeš na taj drugi negativni deo onda važi ono...oprosti neprijatelju svom. U svakom slučaju kad činiš dobro onda ga i očekuješ i obrnuto! Hoću ti reći da ne budeš razočaran ako u tom svom "dobrom činjenju" doživuiš i sasvim suprotne stvari, koje će ti teško pasti!:ok:

"dobro čini dobro će ti se i vratiti"

..to ne znači da će drugi obavezno tebi činiti pa je dobro na taj način vraćeno .. to znači da ćeš samo vaspitavanjem i samo izgradnjom u sebe dobro ugraditi , pa ćeš biti ti dobar , pa ćeš od toga prvi ti imati korisne efekte ..recimo ako zasadiš trešnju i staraš se o njoj , prvi ti imaš koristi od nje -- prve plodove sam pojedeš ... dakle , dobro činiš zbog sebe sama , a ako vaspitno utičeš na druge pa i oni budu dobri -- nastaće sveopšte dobro ( ali toje idealizam - nešto što nebiva u ovom svetu bar zasad - kao masovna pojava ... mada ne treba posustajati ! ...

..ali voleo bih da imam ovakve naočare koje odslka Smfgreati, da ih podelim srpskoj sirotinji da život gleda kroz njih - bar dok ne ogladni ..

...ma znam .. mi nestajemo .. kosmička priroda nas izbaca iz sebe kao strano telo ..izčiljujemo ... ispade da srpska sirotinja jedini izlaz ima kroz biološko nestajanje ?

Back