Ljudi sa ovom bojom očiju su najatraktivniji, kaže nova studija

Ja ovakve sive vidjam svuda (slika levo)...i moje su slicne...zato i kazem da su kod nas one cak i najzastupljenije, ja to zovem sucmuraste ni plave ni zelene...
dok sam ovako zelene (slika desno) kao na slici samo jednom videla u zivotu i bile su nestvarno lepe

Pogledajte prilog 1566384
To "sivo" se nekad zvalo čelično plavo ili ledeno plavo, a sad , sivo

Ceo život patim za što tamnijim očima , @Zla Beba ima divne, takve bi mi jedne odgovarale 👌
Isto kao i @Lorelajn i uslovno kao ja, više volimo onu boju koju mi nemamo.

Plavih i sivih ima najviše tu negde u centralnoj i severnoj Evropi, ali to ne znači da nas ima puno. Ne zaboravimo da ima sveukupno preko 8 milijardi ljudi od kojij je velika većina u Africi (1,4 milijarde) i Aziji (4,7 milijardi) a tamo su te svetle oči uber retke. Cela Evropa nema ni 750 miliona ljudi a severna Amerika ni 650 miliona od kojij je manje od polovine belaca.

Ali, primetio sam da imam neku posebnu vezu sa ljudima sličih boju očiju kao ja. Čak i sa potpunim strancima. Zašto je tako bi verovatno bila priča (tema) za sebe

Pa sad...plave su meni one cisto plave...a kada nisu cisto plave onda su mi sucmuraste ili sive :mrgreen:
Na stranu da je ta boja ociju podlozna da menja boju malo vise na plavu ili malo vise na zelenu u zavisnosti od svetla...
kad je sunčan dan i plavo nebo, moje oči su plave da plavlje ne mogu da budu. Manje više su boje neba. Ako je tmurno, moje oči su ledeno sive.

1000018917.jpg

🤷‍♂️

Back