Ljudi prevareni da kupuju seme nepostojećeg cveća mačjeg lica koje generiše AI

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.868
Prevaranti uvek pronalaze nove načine da iskoriste lakoverne ljude, a očigledno je da je prodaja semena lažnog cveća stvorenog veštačkom inteligencijom jedna od njihovih najnovijih tehnika.

Veštačka inteligencija se reklamira kao sledeća velika stvar u tehnološkoj evoluciji, ali trenutno se čini da je i savršeno sredstvo za prevarante koji žele da iskoriste ljude koji ne mogu da razlikuju šta je stvarno, a šta nije.

Zaboravite na složene prevare u kojima se veštačka inteligencija koristi za lažiranje stvarnih lica i glasova ljudi, ili digitalne avatare savršenog izgleda koji se predstavljaju kao virtuelne devojke za iznajmljivanje, ovih dana ljudi koriste veštačku inteligenciju da kreiraju lažno cveće koje izgleda kao slatka mačja lica i prodaju semenke neupućenim ljubiteljima biljaka na mreži. Seme nepostojećih biljaka sa nazivom „Cats Eye Dazzle“ trenutno se prodaje na raznim veb lokacijama legitimnog izgleda, kao i na popularnim platformama za e-trgovinu kao što su eBay ili Etsi.

1714591586816.png

Dana 17. aprila, korisnik Fejsbuka pod imenom „StorieSpot“ objavio je gomilu fotografija cveta nazvanog „mačji pogled“ u popularnoj grupi National Geographic Wild Planet (nema veze sa National Geographic-om). Cveće slatkog izgleda ličilo je na mačja lica sa crnim okima i nosićem, i nije važno što niko ranije nije ni čuo za takav cvet, ljudi su se odmah zaljubili u njih. Objava je samo na Fejsbuku dobila preko 80.000 lajkova i desetine hiljada deljenja, a mnogi korisnici su izrazili interesovanje za kupovinu semena.

1714591735457.png

„Volim da imam ovo seme“, prokomentarisao je jedan korisnik, „ŽELIM SEME“, zahtevao je drugi korisnik, a ubrzo je neko napisao: „Možeš kupiti seme“. Ni oni nisu tehnički lagali, brza pretraga ‘cat’s eye dazzle’ otkriva nekoliko sajtova koji izgledaju legitimno na kojima se prodaju semena za slatko cveće po ceni između 15 i 30 dolara po pakovanju. Možete ih pronaći i na Etsi-u ili eBay-u ako više verujete tim platformama, ali vaše šanse da dobijete pravo seme mačjeg oka su potpuno iste, nula.

1714591776532.png

Prodaje ti se seme i sadnice svega i svacega nepostojeceg. Ruze u duginim bojama, papas trave u plavoj ljubicastoj, sadnice i semena egzoticnih biljaka a dobijes tipa sljivu ili seme nekog korova...
Moze se lepo zaraditi od toga.
ja odavno već kupujem isključivo kod renomiranih gde mogu da vratim ako ne valja

ja odavno već kupujem isključivo kod renomiranih gde mogu da vratim ako ne valja
U Srbiji ima mali izbor proverenih prodavca I rasadnika egzoticnih vrsta.
Nenormalno je slab izbor a cene su astronomske za vecinu.
Svejedno I ja nasednem nekada na povoljnu cenu pa kako prodjem:lol:
A mnogi su neuki pa kupuju te fotosopirane biljke.
Uglavnom, imam i ja sada svog proverenog dilera bilja:lol:

U Srbiji ima mali izbor proverenih prodavca I rasadnika egzoticnih vrsta.
Nenormalno je slab izbor a cene su astronomske za vecinu.
Svejedno I ja nasednem nekada na povoljnu cenu pa kako prodjem:lol:
A mnogi su neuki pa kupuju te fotosopirane biljke.
Uglavnom, imam i ja sada svog proverenog dilera bilja:lol:
ja sam jedno 5-6 puta doneo bilje koje sam ubrao negde na putu-izletu, držao u mokroj salveti da ne ugine. Primilo se. Par mi se osušilo mahom zbog moje nebrige a nešto i zbog drugačije klime.

Back