Ljudi koji varaju

Zuji Zolja

Domaćin
Poruka
3.567
Kad se desi da u porodici, medju kumovima, komsiluku, medju ... prijateljima prijatelja, imas nekoga ko vara. Svi znaju da taj neko vara, nije vazno koga (druge ljude, poresku upravu, sistem, drzavu...kolege,zenu...), a ti iz bilo kog razloga moras da ga pozoves na deciji rodjendan, slavu, druzenje kolega... sta god.
Jel' ti lako? Kazes sebi - super, kad ode onda ce ga ogovarati.
Ili te bas briga sta radi tamo neko ako tebe ne "dira", ili ga neces pozvati ma kakve posledice mogu nastati?

Kad se desi da u porodici, medju kumovima, komsiluku, medju ... prijateljima prijatelja, imas nekoga ko vara. Svi znaju da taj neko vara, nije vazno koga (druge ljude, poresku upravu, sistem, drzavu...kolege,zenu...), a ti iz bilo kog razloga moras da ga pozoves na deciji rodjendan, slavu, druzenje kolega... sta god.
Ili te bas briga sta radi tamo neko ako tebe ne "dira", ili ga neces pozvati ma kakve posledice mogu nastati?

ajde kazi sad iskreno - da li ti radis sve po pravnim propisima i u moralnim okvirima?
nikad nisi uradila nista sto nije ispravno?
ko su ljudi sa kojima se druzimo?
jesu li svi moralno i pravno ispravni?
jel je samo taj kriterijum ono sto odredjuje da li ce neko da bude ili nece da bude u nasem drustvu i na nasim proslavama?
boza je davno rekao - ko nije gresan, neka prvi baci kamen!
meni je malo muka od ljudi koji vire kroz kljucaonicu kritizerski
ok mi je da neko sirom otvorenih ociju gleda oko sebe, gde je, sta je, sta se u okruzenju desava
ali mi je zlo od onih koji znaju i kritikuju druge zato sto se u svom stanu seksaju, zato sto slusaju muziku, zasto sto im je partner ovakav ili onakav, zato sto kuvaju ovo,..zato sto zive!

Ako mi je prijatelj, pozvacu ga, jeste da mi nije drago zbog onoga sto radi, ali sta da radim, da mu okrenem ledja zauvek? Njegov zivot, njegova stvar na kraju krajeva, dokle god nije los uticaj na moju decu.
I to sto ga zovem je reda radi, tako da me i bas nije briga, lakse bi mi bilo da ne dodje ako ce zbog te osobe biti nekih problema i neprijatnosti.

ajde kazi sad iskreno - da li ti radis sve po pravnim propisima i u moralnim okvirima?
nikad nisi uradila nista sto nije ispravno?
ko su ljudi sa kojima se druzimo?
jesu li svi moralno i pravno ispravni?
jel je samo taj kriterijum ono sto odredjuje da li ce neko da bude ili nece da bude u nasem drustvu i na nasim proslavama?
boza je davno rekao - ko nije gresan, neka prvi baci kamen!
meni je malo muka od ljudi koji vire kroz kljucaonicu kritizerski
ok mi je da neko sirom otvorenih ociju gleda oko sebe, gde je, sta je, sta se u okruzenju desava
ali mi je zlo od onih koji znaju i kritikuju druge zato sto se u svom stanu seksaju, zato sto slusaju muziku, zasto sto im je partner ovakav ili onakav, zato sto kuvaju ovo,..zato sto zive!

ja sam apsolutno savrsena. to svi znaju :rumenka:

samo se pitam - kad bi postojala neka moralna osuda, da li bismo bili bolji ljudi?

juce na jednoj proslavi, mesar koji radi na crno i zaradjuje bas puno je objasnjavao jednom vlasniku mesare kako je nesposoban, glup i ne znam sta sve jos, jer sve sto zaradi mora da da drzavi - porez, struja, razne kontrole i standardi...
a onda se obratio svima pricom kako on ima jer je vredan i posten a svi drugi su glupi i lenji...

samo se pitam - kad bi postojala neka moralna osuda, da li bismo bili bolji ljudi?

juce na jednoj proslavi, mesar koji radi na crno i zaradjuje bas puno je objasnjavao jednom vlasniku mesare kako je nesposoban, glup i ne znam sta sve jos, jer sve sto zaradi mora da da drzavi - porez, struja, razne kontrole i standardi...
a onda se obratio svima pricom kako on ima jer je vredan i posten a svi drugi su glupi i lenji...

pa mozda i jeste
istina uvek ima dva lica
mozda on zakine malo drzavu, al nikad ne zakine kupca
i mozda to meso koje prodaje, prodaje uvek sveze i ispravno
a ovaj drugi mesar koji je posten prema drzavi, mozda kupcima isporucuje i ono cime ne bi bas svoju decu hranio, jer nema prostor da to meso i proizvode odstrani iz prodaje..

Žena i ja bili na rođendanu kod devojčice njene sestre. To ti je onako po sred srede juna meseca. Toplo, ubilo se. Neka svastikina drugarica (onako mala bucmasta plavuša) sedi na kauču na jednom kraju sobe, a ja na suprotnom naslonjen leđima na prozor. U jednom momentu ona raskrsti noge, raširi ih i ponovo ukrsti, onako s noge na nogu. Sve to radi gledajući me direktno u oči. :) Mnogo interesantno kako se te porodične svinger kombinacije prave na rođendanima njihove dece. :) Tek tu shvatam koliki sam ja seljak za te stvari i koliko sam ispod nivoa tih starih iskusnih roditelja :)

nije me briga sve dok ne vara mene.
kakve posledice?

Kako nije važno? Važno je koga i kako vara. Poresku upravu, sistem, državu...? Vara najveće prevarante! Država ne brine o svojim građanima svakako, prema tome što bi mi bilo žao države.

Vara ženu? I žena zna da je vara i ne smeta joj, a meni da smeta? Njihova stvar i ne bih se ni petljala niti bi me doticalo.

Jedino ako vara druge ljude u smislu da zbog vlastite koristi nema obzira i ne bira sredstva, da su ljudi završili na ulici zbog njega i njegovih prevara, da te njegove prevare direktno utiču na nekog konkretnog i kreiraju tragične ljudske sudbine, e sa takvom osobom ne bih željela da se družim.

aj neka prvi koji je bezgrešan baci tu kamenčinu, pa da se razilazimo.
čuj da li vara...ama, ebe mi se čime se ko privatno služi i u koju svrhu, samo neka mene ne dira.
ovako, možemo biti raja, zašto da ne...evo, ja sam prevarila vodokanal i prijavila manji iznos utrošene vode. imamo tu opciju da možemo sami da "očitamo" brojilo i kao pošteni građani da odemo i prijavimo stanje..mislim, otkriće se moja prevara kad tad, al ebiga..:rumenka:
i šta sad...nećeš me pozvati na večeru? :lol:

ranije sam retko imala prilike da budem u drustvu osoba koje varaju...ponekad mislim pa bilo je vise ljubavi paznje nisu ljudi bas imali povoda za to ovako kao danas...poznajem vise osoba koje varaju svoje zene ili muzeve...jedna medju njima je i moja prijateljica koja jednostavno ima izgovor da je to zbog toga sto je muz zanemario...kaze imala sam utisak d avise ne vredim da sam nepozeljna...sada imam coveka koji mi sve to pruza ali necu da rasturam brak eto imamo dete i nek ide kako ide...zvala me je na detetov rodjendan a ja bas nekako nerado idem kad joj je tu suprug..u dobrim odnosima sam sa njim i nekako mi se cini ako se sutra nesto otkrije a ce me gledati u smislu znala si i dolazila ovde kod nas...ne znam u stvari bezveze je...ja ne spadam u tu vrstu ljudi sad ako lazem sebe lazem ali ne mogu ni da osudjujem one koji varaju..vise mi ih zao...njihova jedina sreca su ti ukradeni sati sa nekim....:neutral:

Nema duso coveka koji nikad nije nikog prevario,slagao,zeznuo,zarad svoje koze!Tako da nemoj uzdizati sebe na svetacko mesto,jer i to je laz nad lazima.I ti sad nas varas....

Da li ja lose pisem (pogresno pitam) ili vi lose citate?
Evo ako je lakse - recimo ovako:
Ja sam prilicno poznat prevarant (da ne kazem lopov). Kradem i varam gde stignem. Imam malu firmicu - kad je otvorim kad zatvorim... Posao ide, ali zvanicno prihode nemam pa tako ni porez ne placam. Kad treba nesto da se fizikalise pozovem najgoru sirotinju pa im uradjeni posao platim - da li nekim jadnim ruckom ili "sredjivanjem necega" sto im ionako pripada... (jer ja svuda imam veze i vezice. moja snalazljivost nema granice)
Drva ako mi trebaju "kupim" od lokalnog sumara za opet neku uslugu ili ucenu... Struju za fabricicu placam kao struju za domacinstvo a ne industrijsku, jer ja i nemam nikakvu radionicu i tako dalje. Moja vidljiva imovina su nekoliko skupih automobila i nekoliko kuca (tacnije, imam para da kupim sve sto prodaju siromasni naslednici)
Vas sve to ne interesuje. Zasto bi vas i interesovalo?
Ali... Ako vam dodjem u goste i onda Vama i Vasim gostima pricam kako je sve super i kako svako moze da ima, ako hoce da radi. Kako ste vi svi nesposobnjakovici. A neko drugi od vasih gostiju radi isti posao kao ja, samo nije tako "snalazljiv" i kad plati sve troskove ostane mu za osrednju platu?
Da li bi ste me pozvali sledeci put u goste?
Da li bi me vase dete gledalo i slusalo sirom otvorenih (usta) ociju?

Ja sam prilicno poznat prevarant (da ne kazem lopov). Kradem i varam gde stignem. Imam malu firmicu - kad je otvorim kad zatvorim... Posao ide, ali zvanicno prihode nemam pa tako ni porez ne placam. Kad treba nesto da se fizikalise pozovem najgoru sirotinju pa im uradjeni posao platim - da li nekim jadnim ruckom ili "sredjivanjem necega" sto im ionako pripada... (jer ja svuda imam veze i vezice. moja snalazljivost nema granice)
Drva ako mi trebaju "kupim" od lokalnog sumara za opet neku uslugu ili ucenu... Struju za fabricicu placam kao struju za domacinstvo a ne industrijsku, jer ja i nemam nikakvu radionicu i tako dalje. Moja vidljiva imovina su nekoliko skupih automobila i nekoliko kuca (tacnije, imam para da kupim sve sto prodaju siromasni naslednici)
Ali... Ako vam dodjem u goste i onda Vama i Vasim gostima pricam kako je sve super i kako svako moze da ima, ako hoce da radi. Kako ste vi svi nesposobnjakovici. A neko drugi od vasih gostiju radi isti posao kao ja, samo nije tako "snalazljiv" i kad plati sve troskove ostane mu za osrednju platu?

uglavnom nam miskovic ne dolazi u kucu..

Nije bitno da li bi ga mi pozvali,odluka je na tebi!
Takvih ima,bilo ih je i bice,a ti skim si takav si.
Mi u familiji imamo jednog zeta takvog,a kad je zet ondak mu je i zence takvo,i zaobilazimo ih u sirokom luku.Licno me cine nervoznom sa svojim cenovnikom sta su koliko platili,a moj zivot je kratak da bih se smarala smaracima.I nismo jedini,uglavnom su sami sa svojim"poslovnim"partnerime,koji ce nestati kad nestane i para!

Nije bitno da li bi ga mi pozvali,odluka je na tebi!
Takvih ima,bilo ih je i bice,a ti skim si takav si.
Mi u familiji imamo jednog zeta takvog,a kad je zet ondak mu je i zence takvo,i zaobilazimo ih u sirokom luku.Licno me cine nervoznom sa svojim cenovnikom sta su koliko platili,a moj zivot je kratak da bih se smarala smaracima.I nismo jedini,uglavnom su sami sa svojim"poslovnim"partnerime,koji ce nestati kad nestane i para!

pa to sestro!!!
vidis, i ja imam "takvog nekog zeta" i meni se cini da je on svima super, pa sam vec pocela da mislim da sam siznula. vise ne znam sta je ispravno a sta ne :lol:

Žena i ja bili na rođendanu kod devojčice njene sestre. To ti je onako po sred srede juna meseca. Toplo, ubilo se. Neka svastikina drugarica (onako mala bucmasta plavuša) sedi na kauču na jednom kraju sobe, a ja na suprotnom naslonjen leđima na prozor. U jednom momentu ona raskrsti noge, raširi ih i ponovo ukrsti, onako s noge na nogu. Sve to radi gledajući me direktno u oči. :) Mnogo interesantno kako se te porodične svinger kombinacije prave na rođendanima njihove dece. :) Tek tu shvatam koliki sam ja seljak za te stvari i koliko sam ispod nivoa tih starih iskusnih roditelja :)

Jojjj brate kad to rece.....jednom davno.....kad sam imao 20 godina.....odem na rodjendan kod mog rodjaka, koji je tad uzimao 10 godina. I sedim ja u kujni i igram tetris, a u sobi sede svi gosti. Ali od zida mogu samo da vidim jednu zenu a ostale ne. Ta zena je bila komsinka i imala je 46 godina. I dok sam igrao tetris, ja slucajno podignem pogled i u tom momentu, ispod stola, spazim da je zena rasirila noge pod uglom od skoro 180 stepeni :) :) :) Ali shatro gleda u stranu i ucestvuje u prici sa ostalim gostima. A ja pet sekundi igram tetris pa deset sekundi blenem u taj prizor :) Ona izgleda to namerno uradila jer se bas videlo da cu primetiti!

pa to sestro!!!
vidis, i ja imam "takvog nekog zeta" i meni se cini da je on svima super, pa sam vec pocela da mislim da sam siznula. vise ne znam sta je ispravno a sta ne :lol:

Ispravno je ono kako ti osecas!Nedaj na se,ne smaraj sebe onima koji ti ne prijaju,pa makar bili i tvoja krv(a zet to svakako nije).Zivot je kratak da bi sebe zamarala onima koji ti ne prijaju.Eto ja tako mislim,a ti kad i sama zauzmes taj stav i pocnes sebe da cenis i volis,imaces i postovanje onih koje ti volis.Od onih drugih ti i nije potrebno nista.

nemama puno prijatelja i ti sto spadaju u njih su korektni ljudi....rodjake ne mozes birati ali one koji su bas otisli u q ignorisem i ne insistiram na kontaktu....to je lepa strana zivota u gradu. moze se fino izolovati koliko ti odgovara a da nikome ne bodes oci...

Ja nemam nijednog prijatelja. Mozda jedino ako kupim neko pasce da se igram s njim. Sve sto je bilo oko mene, na kraju se ispostavilo kao go ******. Samo mi je drago sto nikog od njih nisam ni uvredio ni prevario. Neki su se naljutili sto im nisam pozajmio pare a neki sto ne podrzavam njihove proevropske stavove, treci jer nisam hteo da "platim pice" i tako! Sve u svemu....ko ih jebbe!

Za poresku upravu, sistem i državu bih ga pozvala da mi da savete i bio bi to jedan od najdražih gostiju.
To što vara ženu nije moja briga, pa neka ga ogovaraju :lol: a ako vara prijatelje (u koje bih trebala da spadam) iam rezervu a možda ga ne bih ni zvala.
Baš me boli guza šta drugi misle o trećima, jedino je zaebano kad treba da ti istovremeno dođu dve osobe koje se ne mirišu.
Nedavno sam baš imala priliku da saslušam ispovest lika čije postupke nikako ne mogu da opravdam, slušam njegovu priču i ćutim da ne ispadne da popujem ili da ne pobesni, pošto je živac, ali toliko je gadna da ne želim to da slušam više uopšte.

Back