ljudi jedna hitna pomoc u vezi filoloskog fakulteta??

Nema to veze, bitno je da uradis prijemni kako treba! Ja iz srednje imam 29.06 od 40 bodova!

Idi u NS, KG tamo se javlja manji broj, prijmeni je laksi i imas vece sanse da budes primljen!
Doduse tamo nemas te jezike!
Ako vec hoces u BG onda izaberi nesto sto se manje prijavljuje, evo npr. Holandski se niko ne javlja i upisuju uglavnom da II ispotnom roku, tako da tamo mozes da budes i na budzetu!
Ukrajinski ili ceski! Ali sudeci po svemu turski ce vise trebati!

evo sad videh,najmanja kvota da se upise holandski jezik na samofinansirajuce u prvom ispitnom roku bila je 70 bodova,a za poljski cak nije ni popunjeno.ceski samofinansiranje 56 bodova,ukrajinski 56,turski sve popunjeno ali za samofinansiranje trebalo 38 bodova...nisam jos siguran,zna li neko koliko je od 20 bodova iz srpskog potrebno da se polozi,tj da se prodje?

evo sad videh,najmanja kvota da se upise holandski jezik na samofinansirajuce u prvom ispitnom roku bila je 70 bodova,a za poljski cak nije ni popunjeno.ceski samofinansiranje 56 bodova,ukrajinski 56,turski sve popunjeno ali za samofinansiranje trebalo 38 bodova...nisam jos siguran,zna li neko koliko je od 20 bodova iz srpskog potrebno da se polozi,tj da se prodje?

Skola ti nosi maksimalno 40 poena
A prijemni 60% jedan jezik 30 i drugi 30 tako da iz srpskog imas 30 a ne 20 bodova!
A za sta? Ako imas malo iz srednje kao sto kazes onda ce ti trebati da se potrudis na prijemnom!
Ali ako upisuje sstrani jezik onda iz sr imas samo gramatiku! i jezik koji upisujes eventualno engleski, nemacki, ruski, i francuski!

ako neko traži informacije za filološki, onda je sasvim jasno da ih ne traži za filozofski u nišu, ili matematički u novom sadu, ili filum u kragujevcu.

stoga ne daj informacije koje se od tebe ne traže, ne troši svoje vreme, ne troši vreme drugih ljudi koji su ovde došli PO INFORMACIJU, i ne dovodi ljude u zabludu.

je l to toliko teško, ili si prosto glup?

Većina ljudi bolje zna engleski, ali je prijemni teži. S druge strane, ako si učio španski na školski način, bolje to da polažeš, jer poznaješ gramatiku. Bitna je gramatika, nije dovoljno da samo razumeš jezik.
Ja lično, iako recimo znam ruski, nikad ne bih izabrao da ga polažem, već bih svakako engleski uzeo. Ali ti vidi kako ćeš. Sreća moja pa sam ja samo srpski polagao za filološki.

Back