Ljudi hitno je inace ne bih otvarao novu temu :)

• Začetnik teme Začetnik teme Dovla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Вађење мотора се углавном своди на принцип вађења HDD-а из компа само што је за мотор потребан знатно већи алат (не знам како се зове она конструкција са сајлом за вађење мотора) и наравно не може се ставити у џеп као HDD ;)

Али и даље је то превелико цимање... то би једино било исплативо да имаш неког свог ко напољу ради са колима па да ти то све распакује, па онда неког ко се често враћа с празним камионом или комбијем па да ти то повезе, па да имаш некога овде да ти то поново све састави... и блаааа блаааа блаааа... цимање до бола, а да не помињем што можеш наићи на неког идиота на царини па да те исцима својом неспособношћу да схвати шта уствари желиш да урадиш... реално гледано то да је иоле једноставно и исплативо зашто се неки од ових ауто-плацева не би бавили тиме? Имали би посла да се убију...

Dovla:
Вађење мотора се углавном своди на принцип вађења HDD-а из компа само што је за мотор потребан знатно већи алат (не знам како се зове она конструкција са сајлом за вађење мотора) и наравно не може се ставити у џеп као HDD ;)

Али и даље је то превелико цимање... то би једино било исплативо да имаш неког свог ко напољу ради са колима па да ти то све распакује, па онда неког ко се често враћа с празним камионом или комбијем па да ти то повезе, па да имаш некога овде да ти то поново све састави... и блаааа блаааа блаааа... цимање до бола, а да не помињем што можеш наићи на неког идиота на царини па да те исцима својом неспособношћу да схвати шта уствари желиш да урадиш... реално гледано то да је иоле једноставно и исплативо зашто се неки од ових ауто-плацева не би бавили тиме? Имали би посла да се убију...
Al si me zaj...a tu te i cekam,prosto ti je a ne znas ni dizalica kako se zove,sa lancima sto dize motor.

Нисам имао намеру да те зајебем него да кажем да сам тај процес није толико тежак колико је овај други део комплекасaн ;)

А ово што не знам како се зове дизалица са ланцима која диже мотор то ми искрено у животу ништа не значи... ја сам тако нешто видео, знам како изгледа и како се користи, а да ли се зове Пера или Ђока мени је свеједно битно је да се разуме о чему се прича ;)

Ок мислим да сад ова тема може да се споји са адекватном. Што се тиче мог почетног питања радило се о моделу 1.3ГЛ са 55kW (75КС) из '95год и не може се увести легално у Србију јер не испуњава ЕУРО3 норму. Први Colt који има мотор са ЕУРО3 је направљен 2000год и ради се о моторима 1.3 са 60kW и 1.6 са 76kW са обе варијанте мењача (5-степени мануелни и 4-степени аутоматски).

@Sarge

Био си у праву али НЕаргументован, и наравно у вези ОВОГ увоза... ја наравно нисам одустао тако да ћу ја ипак возити легалан ауто... не за пет дана али у блиској будућности сигурно ;)

Dovla:
Па и јесте... У Немачкој ми је стриц који ће ми наћи (колико-толико) поуздан ауто за који може да каже да је ок, затим се наравно неће уградити и неће ми наплатити трошкове да га довезе (гориво, путарине итд) што у старту изађе сигурно минимум 500-600ЕУР јефтиније... е сад... ако узмем нешто до 2000ЕУР тих 500-600ЕУР ће ми покрити велики део овдашњих даџбина ;)

Него људи, има ли неко оно објашњење како се на основу броја мотора (или шасије) одређује да ли мотор испуњава ЕУРО3?
na osnovu broja motora ili sasije NE mozes da utvrdis dali je neki motor euro3 ili ne :sad: nego iskljucivo pomocu broja na plocici homologacije :wink: Takodje ,naravno da postoje vozila starijeg godista sa fabrickim euro3.ipak ne znaci da neces da imas problema pri carinjenju ovakvog vozila.Ja sam pokusao da ocarinim Suzuki Baleno 97.god koji sigurno ima euro3......ali na carini nisu imali podatke o ovom vozilu pa sam trebao da idem na atest ,valjda.....nisam imao vremena ni zivaca za sve to pa sam odustao :-( Znam sigurno da pored ovog auta ima i Micubisi neke motore 97-98 sa euro3.......Carisma GDI
big_61890449.jpg
euro3_5.jpg

Wuestenkoenig:
na osnovu broja motora ili sasije NE mozes da utvrdis dali je neki motor euro3 ili ne :sad: nego iskljucivo pomocu broja na plocici homologacije :wink: Takodje ,naravno da postoje vozila starijeg godista sa fabrickim euro3.ipak ne znaci da neces da imas problema pri carinjenju ovakvog vozila.Ja sam pokusao da ocarinim Suzuki Baleno 97.god koji sigurno ima euro3......ali na carini nisu imali podatke o ovom vozilu pa sam trebao da idem na atest ,valjda.....nisam imao vremena ni zivaca za sve to pa sam odustao :-( Znam sigurno da pored ovog auta ima i Micubisi neke motore 97-98 sa euro3.......Carisma GDI

To i ja pricam ... nije bitno da li auto zaista ima Euro 3, vec da ga ima Carinskoj evidenciji.

Па зато и поставих ову тему да видим каква је ситуација шта треба да се ради у којој ситуацији, шта може а шта не може и тако... ако неко још има неки предлог као Wuestenkoenig за возила са ЕУРО3 мотором из '97-'98 године значило би ми ;)

btw Wuestenkoenig да није ово можда та ознака за хомологизацију тј начин њеног тумачења :)

http://www.amss-cmv.co.yu/pdf/IDENTIFIKACIJA_EURO3_VOZILA.pdf

Бацио сам мало поглед на овај Сузуки Балено... свиђа ми се кратки

14_33_50baleno2_1999.JPG

и караван

baleno_022_120_131.jpg

Колико сам видео могу се наћи за неких 1500ЕУР поприлично добри са доста опреме (клима, АБС, ваздушни јастуци итд). Такође видим да их има доста са овим ЕУРО3 мотором тј да нису реткост... или ми се можда само чини... :?:?:?

Мотори који испуњавају ЕУРО3 су

1.3 63kW
1.6 72kW и
1.8 89kW

То је што сам ја нашао а тиче се Сузуки Балено-а из '97 године... волео бих када би Wuestenkoenig написао коју поводом овога... нпр да ли је неки податак нетачан и нпр који мотор је имао тај Балено који је он хтео да увезе...

Dovla:
Па зато и поставих ову тему да видим каква је ситуација шта треба да се ради у којој ситуацији, шта може а шта не може и тако... ако неко још има неки предлог као Wuestenkoenig за возила са ЕУРО3 мотором из '97-'98 године значило би ми ;)

btw Wuestenkoenig да није ово можда та ознака за хомологизацију тј начин њеног тумачења :)

http://www.amss-cmv.co.yu/pdf/IDENTIFIKACIJA_EURO3_VOZILA.pdf
Da to je to :wink:

Dovla:
Бацио сам мало поглед на овај Сузуки Балено... свиђа ми се кратки

14_33_50baleno2_1999.JPG

и караван

baleno_022_120_131.jpg

Колико сам видео могу се наћи за неких 1500ЕУР поприлично добри са доста опреме (клима, АБС, ваздушни јастуци итд). Такође видим да их има доста са овим ЕУРО3 мотором тј да нису реткост... или ми се можда само чини... :?:?:?

Мотори који испуњавају ЕУРО3 су

1.3 63kW
1.6 72kW и
1.8 89kW

То је што сам ја нашао а тиче се Сузуки Балено-а из '97 године... волео бих када би Wuestenkoenig написао коју поводом овога... нпр да ли је неки податак нетачан и нпр који мотор је имао тај Балено који је он хтео да увезе...
Ovaj sa motorom 1.3bb ima euro3...za ove druge nisam siguran.Ipak pre nego i ako preduzimas neke korake DOBRO se raspitaj.Moj je 97god ima svu opremu + dva kompleta alu felgi,nov remus,muzika.....platio sam ga 1000e.Po plocici i informaciji koje sam dobio od ÖAMTC u Austriji on ima euro3.Kad sam ga odvezo dole carina nema pojma,takodje sam zvao Suzuki Srbija i prijatni zenski glas mi bez ikakve provere rece da auto nema euro3.Ja sam digo ruke i vratio ga nazad iako imam vec jedan auto.Autic je super,ovo su original foto......
picturewe8.jpg

@Wuestenkoenig

Хвала ти за инфо и замолио бих те само ако ти није превелики цим да погледаш на свом да ли то што му пише на тој плочици за хомологизацију упоређено са овим правилником за препознавање ЕУРО3 који сам већ окачио потврђује да баш тај твој Балено испуњава ЕУРО3... хвала у сваком случају :)

@luci

Па питање није много глупо, али реално наш највећи проблем су биле паре зар не? Ево баш нпр овај Балено је код нас око 4000ЕУР, а када бих успео да га увезем из Немачке изашао би непуне 2000ЕУР... вреди труда зар не? А у Србији за 2000ЕУР тешко да ћу наћи било који ауто било ког годишта са таквом опермом ;)

Back