Ljubomorni muškarci

Alisa u zemlji čuda

Buduća legenda
Poruka
26.396
Isključivo me interesuje ljubomora koju iskazuju muškarci.

Svi odreda se busaju u grudi kako nisu ljubomorni, liberalni su i te fore, a ponašaju se kao policajci, sve nadgledaju, prisluškuju, sve moraju da znaju kao najveće tračare, u svemu i svakome vide potencijalnu opasnost i služe se najodvratnijim mogućim sredstvima kao što je babranje po mobilnom telefonu, po mail i facebook nalozima...

Sa kojom god drugaricom ili poznanicom da pričam, sve imaju isti problem.:confused:

Svi odreda se busaju u grudi kako nisu ljubomorni, liberalni su i te fore, a ponašaju se kao policajci, sve nadgledaju, prisluškuju, sve moraju da znaju kao najveće tračare, u svemu i svakome vide potencijalnu opasnost i služe se najodvratnijim mogućim sredstvima kao što je babranje po mobilnom telefonu, po mail i facebook nalozima...

Sa kojom god drugaricom ili poznanicom da pričam, sve imaju isti problem.:confused:

Muz mi nije dozvolio da odem na kafu sa skolskim drugom kojeg nisam videla tacno dvadeset godina i to ne trazeci nikakve izgovore, jednostavno nije mu se svidela ideja da se vidim s njim i to je to. Ja bih pre umrla nego zahtevala bilo sta slicno od njega. Nikad nista ne cackam, ne trazim, ne ucenjujem, ne dramim...Nije da je ljubomoran i da pravi scene vec mu tako dodje s vremena na vreme.

Pre neki dan sam nesto pokusala sakriti od njega, nista strasno u smislu hvatanja krivine ili sl. :) ali eto mislila sam da je bolje da ne zna, i telefon mi se aktivira u tasni i budem petnaest minuta "na liniji" sa njim a da nisam ni znala. Kad hoce peh. :)

zato ja kad me pitaju gde ces kazem jedno znacajno "idem kod svalera". doduse to kazem svakome pa kako ko shvati :)

inace obzirom da niko od mojih bivsih, sadasnjih a verujem ni buducih nije i nece biti haker, ne znam kako bi mogli da pristupaju mom nalogu za bilo sta obzirom da sifre samo ja znam i da nisu bas ocigledne :confused: e sad i da pristupe, nece se ovajditi, jer da ocu da se svalerisem preko mejla radicu to preko nekog za koji doticni ne zna, missim bar danas mos da otvaras mejlova koliko hoces.

druga stvar...iz ovog razoga ili onog, nikad nsiam imala problem sa ljubomornim muskarcima...cak i ako se to javljalo u tragovima uglavnom bih na ovaj ili onaj nacin prekidala svaki pokusaj...devijantnog ponasanja :neutral:...osim toga ubedjena sam da ti ljudi koji se zale na vecitu ljubomoru onog drugog u vezi potajno ili podsvesno uzivaju tome, jer sem ako neko nije tesko bolesna osoba takvo ponasanje i nije tesko ukrotiti sto razgovorom sto drugim metodama...mozda i nisam u pravu, al iz mog iskustva to tako izgleda, a gledajuci prijatelje i primajuci dramaticne izvestaje njihovih jos dramaticnijih veza skontah da ti koji najvise kukaju na ljubomoru u njoj iskreno uzivaju :neutral:

sasvim sam ubedjena da mi (osim keve) do sada niko nije kopao po posti, niti mobilnom telefonu, niti laptopu...

Znaju s kim žive.....
Od Adama.

Ljubomora je isto tako VALIDNO OSECANJE kao i ljubav...

Svako NORMALAN je u isti vreme i ljubomoran.

Samo psihopate nisu ljubomorne.

Naravno, covek je RAZUMNO BICE i treba da ima SAMOKONTROLU.

Nisam se sretala za otvorenim izrazavanjem ljubomore (koja se odnosi na druge muskarce) u tom opterecujucem smislu, bivsi muz nikad nije kopao i istrazivao, verovatno zato sto mu je sve bilo dostupno...nista nisam krila, tj. nisma ni imala sta da krijem.

Sa njim sam imala drugi problem, sto nije podnosio moje drugarice...a to je mnogo gora varijanta.

]Isključivo me interesuje ljubomora koju iskazuju muškarci.[/B]

Šta te interesuje?

Nemam takvo iskustvo - niko me ne prati i ne špijunira, ništa mi ne brani niti se oseća ugroženo. Par puta sam primetila izvesnu nervozu (u životu ne bi on nešto rekao) i to mi je bilo zanimljivo i simpatično, zato što se inače radi o veoma samouverenom muškarcu.

sta zna da smeta? :roll: sto te neko ne zove petsto puta dnevno i nema glupe zahteve i pitanja u svakom trenutku? lepo ja kazem ti sto kukaju najvise na ljubomoru zapravo celom svojom dusom uzivaju u tome.

ne mislim na to, to naravno da irititira kad te neko prati u koraku, nego mislim na ono kad ni ne pita cisto onako ni gde si bila ponekad, nego i kad pricas nesto njega nije briga :lol:

Joj,mrzim kad kazu to samouvereni...ne mislim sad ti Honduras vec generalno. sta im znaci to,''on nije ljubomoran jer je siguran u sebe'' Jel to neka sifra za previse arogantnog koji misli da od njega boljeg nema?
nikad nisam imala ludacki ljubomorne,ako je i bilo,bilo je u normalnoj meri,eh sad...mene su optuzivali da sam jako ljubomorna ali,bila sam ne smao ljubomorna vec i besna jer su hteli namerno da prave ljubomornom. Tad nisam reagovala iz ljubomore doduse,vec na provokaciju. ako mi mases crvenim ispred ociju,a sta mislis sta ce se desiti? to mi je vec bilo gadno. ti znas da to vec ima u meni,iako sam dosta tolerantna i uprkos tome radis nesto sto znas da ce mi doneti nervozu,bol itd,namerno.

U vezi sam pantomimicar....ako se ti pravis da nisi ljubomoran,pravicu se ja. necu da rizhikujem da ja njemu dizem ego ( cesci su takvi nego oni koji ce ljubomoru shvatiti kao kompliment i pokazati ti zagrljaljima,delima,da ih neces izgubiti ) ako me ne pita gde idem-ne pitam ni ja njega...mada takva veza ne znam vodi li icemu.

Sad po komentarima vidim da ispada da su ljubomorni oni koji imaju razloga za to.
Pa nemoguće da su baš sve žene lažljive i prevrtljive.
Ja bih pre rekla da je to psihoza.

Opšte je poznato da postoje dupli standardi pa tako muškarci vole gole sise i dupeta, a svoje žene bi najradije zamotali i zatvorili u kuću.

Baš zato što je moj telefon uvek na izvol'te, svi nalozi su takođe otvoreni, ništa ne zaključavam, to je dokaz da ništa ne krijem. Pa ipak, osećam se da sam stalno pod prismotrom i više puta sam našla dokaz za to, ali i dalje ćutim i pizdim.

Meni to nepoverenje samo izaziva bes i navodi me da ga i izneverim pa da onda znam zašto mi se ne veruje.:rtfm:

Nemam takvo iskustvo - niko me ne prati i ne špijunira, ništa mi ne brani niti se oseća ugroženo. Par puta sam primetila izvesnu nervozu (u životu ne bi on nešto rekao) i to mi je bilo zanimljivo i simpatično, zato što se inače radi o veoma samouverenom muškarcu.

Tako je bilo i sa mm. Zato mi se i dopao što je samouveren.
Ali kako godine prolaze, on sve više iskazuje nesigurnost i nepoverenje.:(

ne smeta mi ljubomora..svako ko je ikad volio, zna da naprosto ziv covek kome je stalo naprosto ponekad bude ljubomoran..jer se plasi..
ono sto mi smeta je foliranje.
ja dakle ne lazem, nikad. kad je neko spreman da bude samo sa mnom, i trazi od mene da budem samo sa njim, nemam nikakav problem da to ispostujem, i nikad nisam varala ni jednog muskarca
ali kad mi neko zagovara sexualne slobode, ili je u vezi, i ko fol ne smeta mu ni da ja vidjam jos nekoga, a kad se situacija pojavi na vidiku, krene sa fantaziranjem, ili promeni odnos, ili pocne da se bahati, onda mi se sve dlake na ledjima najeze od besa..
99% posto muskaraca ima za sebe jedan kriterijum, a za zenu drugi.
to je licemerno, i bezobrazluk. i to ne tolerisem.

Joj,mrzim kad kazu to samouvereni...ne mislim sad ti Honduras vec generalno. sta im znaci to,''on nije ljubomoran jer je siguran u sebe'' Jel to neka sifra za previse arogantnog koji misli da od njega boljeg nema?
.
Ne znam za ostale slučajeve, mogu samo da opišem mog kandidata: ne misli on da nema boljeg od njega, nego zna ko je on i zna ko sam ja, i ko smo nas dvoje kao par. Nekoliko puta se desilo da mi neki poznanici ili ljudi koje smo tek upoznali u društvu udele preterane ili neumerene komplimente, gde bi se drugačiji muškarac možda naljutio ili uvredio, a on ih je oduvao stavom 'šta se ložiš, ti uopšte nisi njen tip' (nije to tako rekao, ali to je suština tog osećanja). Na to mislim kad kažem veoma samouveren - ljubomora je rezultat određenog mehanizma, i često su ljudi ljubomorni iako ne misle da preti konkretna opasnost, nego onako brane svoju 'teritoriju' ili sujetu...

Poslednja izmena:
e ovaj put imam posla sa teskom posesivnoscu....miran je i ima poverenja u mene ali mu je to jako bitno da zna da sam samo njegova....dok se nismo izubedjivali trebalo je vode da protekne....cak i kao zezanciju ne moze da podnese kad spomenem nekog drugog muskarca pa se ni ne igram sa time....ali, cenim sto se i on svega toga pridrzava, zove me i drzi me mirnom u vezi svojih postupaka i kretanja....on tako zeli, ja iskreno i nisam navikla na takvu povezanost :).....missim, ne moram bas sve da znam, verujem mu i to je dovoljno....

Tako je bilo i sa mm. Zato mi se i dopao što je samouveren.
Ali kako godine prolaze, on sve više iskazuje nesigurnost i nepoverenje.:(
...ja sam od jednog naucila da je ta preterana samouverenost samo maska za spoljasnji svet koja sluzi da prikrije neke unutarnje nesigurnosti i/ili komplekse....recimo cini mi se da bi takav muskarac pre crko na ulici od gladi, zedji i elementarnih nepogoda nego sto bi nekoga pitao za savet ili pomoc...jer se boji da pokaze drugima kako postoje stvari kojima on ne dominira i sa kojima nije upoznat...zato su mi najdrazi oni koji su normalni i umereni - kad znas nesto, ne natrljavas to na nos vec pomognes kako mozes, upotrebis to znanje za sta treba itd...a kad ne znas lepo pitas nekoga ko zna, ne bojis se da pokazes da nisi svemoguci....kad nesto nije tvoja vestina ne napusavas i ne napljujes to vec kazes lepo da to nije tvoje itd...a ti sto su svemocni od sada sto dalje od mene, posle se pretvore u malu decu cim su u sigurnosti svoje kuce :neutral: na kraju ne volim kad neko ima jedno lice u javnosti a drugo u kuci, jer sto bih ja morala da trpim njegovu pickastu stranu dok se on kurci na ulici...umesto da bude obrnuto :roll:

Balkanci bre, naučeni su da se ponašaju po jednom te istom kalupu jer to tako treba inače će da im se smeje ceo svet što su pobogu svojoj ženi nešto "dozvolili"

samo ne znam kako neko može da mi zabrani da uradim nešto što želim ( a da to nikako ne ugrožava našu vezu, brak il šta već )

ja sam brate imun na te stvari...
znači, ima nas...e sad...na kakve si ti naletala, ko zna...

Back