Ljubomora

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.822
Da li ste ljubomorni ?

Na tudju sreću?
Na tudji uspjeh?
Na tudjog životnog druga?
Na tudje Prijatelje ?

IMG_7691.jpeg

То је завист, није љубомора.
Љубоморна сам на партнера, ретко додуше.
Завидна никоме ни на чему, умем да се обрадујем туђој срећи и успеху.
Ljubomorna si, ovo o čemu pišeš, u odnosu na partnera, iz ljubavi i strasti prema njemu, ne na njega.
Zavideti ikome na ičemu je gubitak uvida u sopstveni potencijal. U redu je kad ne postižemo iste stvari, ali mi svakim danom života nešto gledamo da postignemo. Poređenje je užasna stvar-mi nemamo iste polazišne tačke, ni ciljeve, pa ipak, neko dobaci daleko iz sirotinje i seljanije, nego građanin i bogataš- desi se da ne uspe na isti način. To ima svoje, a zavist je po mom mišljenju bolest duha, kao i ljubomora.

Da li ste ljubomorni ?

Na tudju sreću?
Na tudji uspjeh?
Na tudjog životnog druga?
Na tudje Prijatelje ?

Pogledajte prilog 1486061

Nista nije tako jednostavno...

Na tudju srecu nisam osim ako on nije ljubomoran na moju i time pocne da me vrednuje kad se moja ugasi a njegova dodje...

Na tudji uspeh isto kao i za srecu.

Ba tudjeg zivotnog druga? Ne razumem?Zivotnog partnera, devojku zene?
Ne nemam razloga za to da zavidim sto neko ima lepu i dobru devojku i opet osim ako pre toga nije bio zavidan kad sam imao ja pa je potajno likovao sto mi je to propalo i posle toga uzdizao sebe i meni lupao izokola vrednosni pecat.E sad se be druzim s njim dok mi se lepo ne izvini i spusti loptu a ne znam ni da li cu posle toga jer me je povredilo bez obzira sto mi je bio najbolji drug i sto se znamo ceo zivot.Da li gresim ne znam, procenite sami?

I iz toga sto ne razumem lepo recicu da ne jer sta ja ima da budem ljubomoran i zavidan na nekog lika koji se druzi sa mojim drugom i njihvo prijateljstvo pa cak i na mog druga ako pritim me ne vrednuje i nije zavidan na nesto moje i ne sladi se potajno mojoj nesreci tj kad mi se to sto mi je zavideo srusi i time vrednuje tj udara pecat moje vrednosti i posle uzdize sebe iznad kad se njemu desi uspeh ili sreca na istom polju.Jednostavno s takvim prekidam druzenje.E sad da li sam u pravu ne znam, procenite sami?

Na tudje prijatelje ne....

Back