Ljubomora

Da li je ljubomora dio zdrave veze?

• Da

glasova: 6 37,5%
  • Ne

glasova: 11 68,8%

• Ukupno glasova
    16
Љубомора није део здраве особе па ни везе. Ко љубав правда њоме заправо правда своје несигурности. Они који не верују у везу без љубоморе само нису били у питком односу.
Али једно је љубомора а друго основано неповорење где је онда вези и крај.

I u vezi u kojoj vlada ljubomora i posesija se niko ne razvija. Ona pociva na tome da je kolac vec ispecen i gotovo. Nema izazova ni prostora gradnji jer se druga strana toga boji niti prihvata coveka covekom, vec sredstvom za ispunjavanje svojih licnih ambicija i strahova. Obicno su to one previse definisane veze. Da nema roditelje, da ima stan, kola, da se odmah zeni i td... Moje moje moje i onda pokvari igracku.
Kao i ljubomorni muz sa: gde si posla? Da jedes negde? Zar nisi jela juce?

Ajde kad si se vec zaletela, ovo ti je lako pitanje.
a ovo?

--------------------------------------------------------------

Ljubav menja sve

Postajemo ljubomorni kada mislimo da je neko drugi bliži našoj voljenoj osobi od nas i osećamo užasan strah od gubitka. Odrasli smo, ali sada se osjećamo slabi i zavisni kao dijete. Sve ostalo činimo da kroz život idemo samouvjereno i samostalno. Ali kada volimo, postajemo zavisni. A kada se nekome posvetimo, emocionalno smo ovisni o toj osobi. Ali pošto smo svi naučili od svojih roditelja da ne budemo zavidni i ljubomorni, ne podnosimo dobro ljubomoru.

1688652135399.png

Управо то. Прво морамо раздвојити љубомору од посесивности. Даље, није добро ни превише љубоморе. Али извесна доза да. Неке ствари умеју да засметају. Нећу рећи да ми је свеједно ако није.

a ovo?

Ljubav menja sve

Postajemo ljubomorni kada mislimo da je neko drugi bliži našoj voljenoj osobi od nas i osećamo užasan strah od gubitka. Odrasli smo, ali sada se osjećamo slabi i zavisni kao dijete. Sve ostalo činimo da kroz život idemo samouvjereno i samostalno. Ali kada volimo, postajemo zavisni. A kada se nekome posvetimo, emocionalno smo ovisni o toj osobi. Ali pošto smo svi naučili od svojih roditelja da ne budemo zavidni i ljubomorni, ne podnosimo dobro ljubomoru.

Pogledajte prilog 1373444
Pa ne. Nije tacno. Zapravo osoba koja je emocionalno ovisna trazi potvrdu i sigurnost a to je obicno od roditelja kod kojih nije dobijala. Kao i sl. Ne mora nuzno da znaci da je od roditlja, ali cesto jeste. I u tome je i stvar. Sto, ako si sa nekim, trazim emocionalni balans, n e disbalans. I ne samo to, vec kod balansirane veze, tacnije zdrave, oboje se razvijaju i to su one slojevite veze, gde su oboje u Dodiru Sa Sobom u Drugim, a ove ostale su te patologijice.

Pa ne. Nije tacno. Zapravo osoba koja je emocionalno ovisna trazi potvrdu i sigurnost a to je obicno od roditelja kod kojih nije dobijala. Kao i sl. Ne mora nuzno da znaci da je od roditlja, ali cesto jeste. I u tome je i stvar. Sto, ako si sa nekim, trazim emocionalni balans, n e disbalans. I ne samo to, vec kod balansirane veze, tacnije zdrave, oboje se razvijaju i to su one slojevite veze, gde su oboje u Dodiru Sa Sobom u Drugim, a ove ostale su te patologijice.
ti sad nebih priznao da sam upravu

da li ikad volio!? bash ono volio i bio voljen!?

sve sto si rekao meni lichi na povrshinsku neshto kvazi ko ljubav

ti sad nebih priznao da sam upravu

da li ikad volio!? bash ono volio i bio voljen!?

sve sto si rekao meni lichi na povrshinsku neshto kvazi ko ljubav
Zato sto si drama queen. Treba ti dokaz ljubavi kroz folklor, da ti stavi prsten, da klekne na kolena, da ti kaze da si jedina bila i ostala. Bez uvrede, pricamo i malo kroz salu. Ovo o cemu ja pricam opste nije povrsinska veza, vec dosta dublja, zato sto otvara vise prostora za iskrenost. Mnogo je lepse i slojevitije kad upoznas i prihvatis osobu onakvu kakva jeste. Sa ljubomorom nema iskrenosti, vec sarene laze.
Ne kazem da je pruzanje sigurnosti losa stvar. Nije, onda kada je balansirano i kao mehanizam motivacije. Kada je osnova....

Back