Ljubomora

Poruka
18.868
:) Sta je to u ljudima da hoce drugome da pokvare i malecki trenutak srece?Jel to ljubomora razlog gadjanja zajedljivim komentarima?Zena zeni narocito?Ali zar i kad nema razloga za tako nesto?Imate li primer kada vas je neka prijateljica iznenadila nekim komentarom..a bez potrebe.,,Vidim da si trenutno zadovoljna e sad cu te shebem,,:lol:

:) Sta je to u ljudima da hoce drugome da pokvare i malecki trenutak srece?Jel to ljubomora razlog gadjanja zajedljivim komentarima?Zena zeni narocito?Ali zar i kad nema razloga za tako nesto?Imate li primer kada vas je neka prijateljica iznenadila nekim komentarom..a bez potrebe.,,Vidim da si trenutno zadovoljna e sad cu te shebem,,:lol:

pa, ne bi mi bila prijateljica ni u najavi da je takva
imam malo drugarica, ali su zaista prave
jedna iz detinjstva, jedna iz gimnazije i 2 sa fakulteta

a neke tamo sporedne kao jesu nešto pokušavale, al teško to kod mene prolazi :mrgreen:

problema sa ljubomornim zenama sam imala na poslu....ali, to je valjda normalno, mada kad saberem i oduzmemm da je sistem valjao ne bi one mogle da se iskazu...ovako, ucinile su mi uslugu, imam solidnu platu a marginac sam....ne diraju me cesto :))))

Sopstveno nezadovoljstvo. Imam u svoj okolini 2 osobe (jedna muška i jedna ženska, dakle, nisu samo žene takve) koje prosto boli svačiji uspeh, pa i moj, koliko god da je mali ili veliki. :)

Pa nezadovoljna sobom i onda kad vidi ovu drugu, to još jasnije joj bude :rida:

Nije ljubomora, već zavist, najjača od svih strasti! I najtrajnija.
Čak i ne mora imati osnova - dovoljno je da osoba sklona tome, umisli da neka druga ima nešto što ona nema... I gotovo! Stekne čovek čak i neprijatelja za ceo život!
Malo zajedljivosti nije ništa prema "španskoj seriji" koju poneke žrtve tuđe zavisti doživljavaju... Mislim da treba malo pokazati zubiće :mrgreen:, nekad pomogne.:lol:

Sopstveno nezadovoljstvo. Imam u svoj okolini 2 osobe (jedna muška i jedna ženska, dakle, nisu samo žene takve) koje prosto boli svačiji uspeh, pa i moj, koliko god da je mali ili veliki. :)

Takve osobe nisu svesne da je njihovo ponašanje ostalima toliko jasno, da su slobodno nogli i okačiti transparent oko vrata: "ja sam nikakav i loše mislim o sebi"!

Oni su za žaljenje, ali ko da ih žali, kad su tako zlobni i naprijatni?

A ti kao nikada nisi bila takva!

Pa znas kako postoji zdrava doza ljubomore koja je konstruktivna,koja coveka malo pogura da uradi nesto na sebi i u sebi,da napreduje tu gde je nezadovoljan sobom.Da jesam nekad bila,ono na tren..vau kakve noge ima..ili bas je ovo ili ono..htela bih i ja.Ali sprecim kod sebe taj zli momenat..da ne bude,,kuchka jedna,,.Jedna je stvar biti zlonameran prema nekome.

To o cemu pises nije ljubomora, vec zavist.

Ljubomora podrazumeva postojanje ljubavi i javlja se kad se jedan od partnera oseti ugrozenim (bila pretnja realna ili ne) zbog pojavljivanja trece osobe.

Kad je zavist u pitanju, osoba oseca da joj neko/nesto vise pripada i ispoljava svoja osecanja neprijateljskim ponasanjem/mrznjom.

Koren ljubomore i zavisti je u osecanju inferiornosti i samoljublja. S tim sto zavist (oblik mrznje) smatram gorim i zavidnu osobu eliminisem iz zivota brzinom munje. Ljudi danas furaju laznju empatiju i retko ko je sposoban iskreno se radovati tudjim uspesima.

Posebna prica su umisljeni sebicnjaci, koji se hrane tudjim kompleksima i dizu sebi vrednost na njihov racun (medj' zenama cesta prica).

Poslednja izmena:
P.s. moje iskustvo sa tudjom ljubomorom je siromasno..treba da se zapitam zasto mi niko ne zavidi:eek::lol::lol: ali bas zato sam prepoznala taj momenat,ubod..od osobe sa kojom sam bliska,kojoj sam se uvek divila,i..najgore je sto je strelica upucena zbog neke sitnice,trivijalnosti ..smesno..necega sto je samo meni znacilo.Mislim bas me briga,ali i nije me briga..:confused: vise sam zbunjena ..i kao,zapita se covek zbog cega?:eek:

To o cemu pises nije ljubomora, vec zavist.

Ljubomora podrazumeva postojanje ljubavi i javlja se kad se jedan od partnera oseti ugrozenim (bila pretnja realna ili ne) zbog pojavljivanja trece osobe.

Kad je zavist u pitanju, osoba oseca da joj neko/nesto vise pripada i ispoljava svoja osecanja neprijateljskim ponasanjem/mrznjom.

Koren ljubomore i zavisti je u osecanju inferiornosti i samoljublja. S tim sto zavist (oblik mrznje) smatram gorim i zavistnu osobu eliminisem iz zivota brzinom munje. Ljudi danas furaju laznju empatiju i retko ko je sposoban iskreno se radovati tudjim uspesima.

Posebna prica su umisljeni sebicnjaci, koji se hrane tudjim kompleksima i dizu sebi vrednost na njihov racun (medj' zenama cesta prica).

Hm,razumela..primljeno k znanju..sad malko da porazmislim..hvala.

P.s. moje iskustvo sa tudjom ljubomorom je siromasno..treba da se zapitam zasto mi niko ne zavidi:eek::lol::lol: ali bas zato sam prepoznala taj momenat,ubod..od osobe sa kojom sam bliska,kojoj sam se uvek divila,i..najgore je sto je strelica upucena zbog neke sitnice,trivijalnosti ..smesno..necega sto je samo meni znacilo.Mislim bas me briga,ali i nije me briga..:confused: vise sam zbunjena ..i kao,zapita se covek zbog cega?:eek:

e vidish ovo se i ja pitam:neutral:
prepoznajem jednu osobu iz svoje okoline koja jednostavno ne moze da izdrzi da ne pecne pa makar i za glupost kad se ja obradujem...
nema veze sa njom i ne dotiche je ni u kom pogledu, ali kao da mora da mi pokvari i najsitniju radost svojim komentarom:confused:

Дешавало ми се цео живот, дешава ми се и данас, али не обраћам пажњу на то.. То само значи да си бољи или боља од тог неког, и да га/је пуца комплекс, и то је то.. Али то ти је код нас у Србији као добар дан.. Па само се у Србији каже да је неко на ЗАВИДНОМ нивоу, капираш, сама реч ти каже, оно ти њему треба да завидиш.. Болест..

prepoznajem jednu osobu iz svoje okoline koja jednostavno ne moze da izdrzi da ne pecne pa makar i za glupost kad se ja obradujem...
nema veze sa njom i ne dotiche je ni u kom pogledu, ali kao da mora da mi pokvari i najsitniju radost svojim komentarom:confused:

Eh, ne dotiče je se... Dotičeš je se ti kompletno, jer si, po njenom mišljenju, na neki način bolja od nje, lepša, srećnija, ... Bilo šta.

A osim toga je neviđena prostakuša.
Ima i ljudi sa finim manirima koji su zavidni, samo oni to malo bolje "umotaju u celofan". :D

Дешавало ми се цео живот, дешава ми се и данас, али не обраћам пажњу на то.. То само значи да си бољи или боља од тог неког, и да га/је пуца комплекс, и то је то.. Али то ти је код нас у Србији као добар дан.. Па само се у Србији каже да је неко на ЗАВИДНОМ нивоу, капираш, сама реч ти каже, оно ти њему треба да завидиш.. Болест..

To su upravo umisljeni sebicnjaci koje spomenuh gore. To sto neko ima komplekse ne cini drugog boljim i znaci da i taj drugi ima problem, cim razmislja na taj nacin i hrani se tim.

Eh, ne dotiče je se... Dotičeš je se ti kompletno, jer si, po njenom mišljenju, na neki način bolja od nje, lepša, srećnija, ... Bilo šta.

A osim toga je neviđena prostakuša.
Ima i ljudi sa finim manirima koji su zavidni, samo oni to malo bolje "umotaju u celofan". :D

Zašto neko ko je zavidan ne sme da bude fin? :lol: Zašto jedno da isključi drugo?

Ovi ljudi koje ja znam i koji vole da peckaju, u suštini nisu loši. :lol: Samo, ne mogu da izdrže da ne naprave neki komentar, takav im karakter. Ja se na to sam nasmešim od uva do uva, ovako : :D

e to..bas to ..i najsitnija radost ti presedne zbog tudje zavisti.Ali sta ces..mislim nije za sleganje ramenima,ali tu nista covek nemoze da uradi.

To su upravo umisljeni sebicnjaci koje spomenuh gore. To sto neko ima komplekse ne cini drugog boljim i znaci da i taj drugi ima problem, cim razmislja na taj nacin i hrani se tim.

Чим је неко завидан, то је комплекс, а чим ти неко завиди значи да ти имаш оно што он нема, или си бољи у нечему.. А то није проблем тог коме завиде..

Back